Το iPhone πουλάει περισσότερο από τα Nokia;

H Apple λάνσαρε πρόσφατα τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus και ανακοίνωσε ότι μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο πούλησε 13 εκατομμύρια κομμάτια. Πέρσι με τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus είχε φτάσει στα 75 εκατομμύρια σε ένα τρίμηνο και έσπασε ρεκόρ. Είναι όμως το iPhone το best-selling κινητό; Η απάντηση είναι όχι.

Το στέμμα ανήκει στο Nokia 1100, ένα entry level κινητό το οποίο κυκλοφόρησε το 2003. Οι καινοτομίες που είχε να προσφέρει ήταν ενσωματωμένος φακός και πληκτρολόγιο με μαλακά κουμπιά που δεν άφηναν τη σκόνη να περάσει μέσα. Μέσα σε ένα διάστημα 5 ετών το Nokia 1100 κατάφερε να πουλήσει 250 εκατομμύρια κομμάτια ανά τον κόσμο. Έγινε το κινητό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, αλλά και η ηλεκτρονική συσκευή με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Για την ακρίβεια δισεκατομμυριοστό κινητό που πούλησε η εταιρεία ήταν ένα Nokia 1100 το 2005 στη Νιγηρία.

Αυτό που έκανε το κινητό να πουλά τόσο πολύ ήταν η οικονομική τιμή του στα 100 δολάρια, όπως είπαμε είχε ενσωματωμένο φακό, monophonic ringtones (36 προ-εγκατεστημένα, 7 user-made), αποσπώμενο καπάκι, χωρούσε 50 μηνύματα (25 εισερχόμενα, 25 απεσταλμένα), 50 επαφές, 400 ώρες standby time και μην ξεχνάμε είχε και το φιδάκι.

Το Nokia 1100 σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2009, αλλά έχουν ακουστεί φήμες ότι μπορεί να επανέλθει. Φέρεται να έκανε την εμφάνισή του στο Geekbench με Android Lollipop, τετραπύρηνο επεξεργαστή, ανάλυση οθόνης 720×1280 pixels, 8 Megapixel κάμερα και 1080p Full HD video recording.

Το iPhone πουλάει περισσότερο από τα Nokia;, Το iPhone πουλάει περισσότερο από τα Nokia;

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

Όσο θυμάμαι τους χρόνους ομίλιας που είχα με τα Nokia…. δεν θέλω να το σκέφτομαι.

Mary

Αχ ρε νοκια ❤️

Bloodmaster

Καινοτομια για τοτε. Πουλουσε σαν ζεστο καρβελι. Ας συνεχιζε ετσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.