Nokia 301 σταμάτησε σφαίρα, έσωσε τη ζωή του κατόχου του

Η Nokia έχει χτίσει ένα πολύ ισχυρό brand name στον χώρο των κινητών τηλεφώνων, άσχετα αν πλέον (και προς το παρόν) δεν βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές smartphones.

Κατά καιρούς ίσως να έχετε δει στο ίντερνετ διάφορα αστεία σχετικά με την ανθεκτικότητα των Nokia συσκευών. Η αλήθεια είναι πως ανέκαθεν τα κινητά της εταιρείας έχαιραν εξαιρετικής αντοχής και ποιότητας κατασκευής.

Απόδειξη σε αυτό έρχεται να δώσει μια είδηση από το Αφγανιστάν, εκεί όπου ένας άντρας σώθηκε από σφαίρα ή οποία σταμάτησε στο Nokia κινητό του! Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Ο “ήρωας” της υπόθεσης μας είναι ένα Nokia 301 που γλίτωσε τον κάτοχο του από σοβαρό τραυματισμό και πιθανό θάνατο.

Πληροφοριακά, το Nokia 301 ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 και κυκλοφόρησε δύο μήνες αργότερα. Πρόκειται για ένα απλό κινητό τηλέφωνο, χωρίς τις δυνατότητες ενός smartphone. Ενσωματώνει οθόνη 2,4 ιντσών ανάλυσης 240×320 pixels, κάμερα 3,15 Megapixel με δυνατότητα λήψης βίντεο (320p). Έγινε διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, η μια με είσοδο για δεύτερη κάρτα SIM.

Τελικά, μπορεί τα smartphones να προσφέρουν πολλές διευκολύνσεις στους καταναλωτές, δεν μπορούν όμως να νικήσουν την παλιά καλή συνταγή του κινητού τηλεφώνου που άντεχε τα πάντα, υπέφερε υπό αντίξοες συνθήκες και φυσικά η μπαταρία μπορούσε να κρατήσει μέρες χωρίς φόρτιση, ενώ φυσικά δεν υπήρχε φόβος να εκραγεί..!

, Nokia 301 σταμάτησε σφαίρα, έσωσε τη ζωή του κατόχου του

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasiliS7Edge

Η Samsung έχει δώσει 2 ζωές από σφαίρα. Η τελευταία ήταν με ένα S6. Όποιος πάρει το Note 7 ας έχει καο ένα S6 για καλό και για κακο ή ενα Nokia 301 :-p

Ioannis

αλλα σώζουν ζωες και αλλα σε στελνουν αδιαβαστο χαχα

Γιάννης

Μετά λέμε ότι οι Έλληνες είναι κακομοίρηδες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δώσουν πλέον (οι περισσότεροι) πάνω από 300 ευρώ για κινητό. Τι να πούνε και οι καημένοι οι Αφγανοί. Πάω στοίχημα εκεί το Nokia 301 είναι ότι πιο hi-tech έχει να δείξει η τεχνολογία 😛

zan

τα ελεγα και στο αλλο ποστ ΝΟΚΙΑΡΑ

NtinosMD

Xaxaxaxaxaxaxaxa φανταστειτε μια τετοια πατεντα οπως στη φωτο αλλα με Note 7 … κλαιωωω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fotis

Μην δίνεις ιδέες χαχαχα

Δημητρης

“η μπαταρία μπορούσε να κρατήσει μέρες χωρίς φόρτιση, ενώ φυσικά δεν υπήρχε φόβος να εκραγεί..!”

Αυτο τωρα τι ηταν? Σποντα προς το note 7?? Χαχα

bezilys

@ioannis Χαχαχαχα από το στόμα μου το πήρες! αλλά σώζουν ζωές και άλλα τους στελουν αδιάβαστους χαχαχα
@Ntinos μην τα λες παραέξω κάτι τέτοια δίνεις ιδέες για τρομοκράτες χαχαχα

Hellmate

1 η νοκια ΔΕΝ υπαρχει πια…… τον κομματι των κινητων τηλεφωνων πουληθηκε στην microsoft.. ΣΥΝΕΠΩΣ δεν δινατε να ειναι στα πρωτα μπραντ….
2 απο το 2003 και μετα μιλαμε για μια εταιρια που παραπαταει…. ηταν καλη μονο στο να φτιαχνει κινητα..με ασπρομαυρη οθωνη…….μετα μολις εσκασε η ερικσον με την σειρα walkman…εχασε πολυ εδαφος.. αλλα πανω εκει που το ισοροπουσε……. σκαει μια σαμσουνγκ.. με το μικροτερο 3g κινητο…. z500…… και παρτην παλι κατω…… και εκει που λες ολα πανε καλα συνερχονται ολοι.. και παμε για ισονομια στην πιτα…. σκαει μια apple to 2007… παρε smartphone.. λαε….
ε μετα η ιστορια γνωστη.. αποτυχημενα τηλεφωνα αφης.. υπερκοστολογημενα…. σε σχεση με τον ανταγωνισμο σαμσουνγκ apple ………που πηγε να χτυπησει… ξεπεσμος στα windows 8.1 στις συσκευες και τελικα εξαγορα της απο την microsoft…..
το οτι μια συσκευη….. ετυχε να εμποδισει κατι δεν την κανει αυτοματα ανθεκτικη… ετυχε.. να ειναι στο σωστο σημειο.
αν ηταν η βιβλος….. η ενα φλασκι η ενα πακετο χρηματα. η ενα πορτοφολι…. την ιδια δουλεια θα εκανε.

Manolis

εδώ ένα Nokia 3310 https://www.youtube.com/watch?v=m5seBNQb0M4 😉

Sint

ΝΌΚΙΑ δεν υπάρχει εδώ Κ χρόνια. Κάποιοι δεν το πήραν είδηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.