Nokia 6: Ετοιμάζεται η παγκόσμια έκδοση;

Κάποιοι μπορεί να ενθουσιάστηκαν και άλλοι να μην εντυπωσιάστηκαν, αλλά η επιστροφή της Nokia στην αγορά των smartphones αποτελεί γεγονός. Το comeback έγινε με το Nokia 6, το οποίο κυκλοφορεί από την HMD Global.

Πέρα από την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά του smartphone, όπου οι γνώμες διίστανται, αυτό που σίγουρα δεν άρεσε σε όλους είναι το γεγονός ότι η κυκλοφορία του Nokia 6 περιορίζεται μόνο στην Κίνα. Οι πωλήσεις ξεκινούν από σήμερα και οι Κινέζοι μπορούν να το πάρουν στα χέρια τους έναντι 250 δολαρίων. Η HMD είχε εξηγήσει ότι επέλεξε την αγορά της Κίνας καθώς έχει τεράστιο αριθμό χρηστών smartphones (593 εκατ. αναμένονται το 2017) και ότι είναι μια αγορά όπου οι χρήστες εκτιμούν την καλή ποιότητα σε συνδυασμό με το premium design.

Είναι όμως πιθανό το κινητό να μην διατεθεί μόνο για την αγορά της Κίνας, αλλά να ετοιμάζεται η διεθνής έκδοση. Αυτό προκύπτει από την Bluetooth πιστοποίηση που πήρε το μοντέλο με κωδική ονομασία TA-1003 και το οποίο εμφανίζεται μαζί με το TA-1000 (που είναι το αρχικό). Θεωρείται πως αυτή ίσως είναι η έκδοση για την παγκόσμια αγορά, που μπορεί να εμφανιστεί στην MWC 2017 στη Βαρκελώνη.

Το Nokia 6 μπορεί να μην είναι από τις πιο δυνατές συσκευές αυτή τη στιγμή, αλλά πολλοί θα ήθελαν να δουν την κυκλοφορία του εκτός Κίνας. Έρχεται με οθόνη 5.5 ιντσών 2.5D ανάλυσης 1080×1920 (FHD) και προστασία από Gorilla Glass. Φορά επεξεργαστή Snapdragon 430 με οκταπύρηνη CPU και Adreno 505 GPU. Διαθέτει μνήμη RAM 4GB και ενσωματωμένη μνήμη 64GB. Η κάμερα στην πλάτη είναι 16 Megapixel με διάφραγμα φακού f/2.0 και PDAF laser auto focus. Η εμπρόσθια κάμερα είναι 8 Megapixel με διάφραγμα f/2.0. Η μπαταρία είναι 3000mAh με Quick Charge 3.0.

Nokia 6 worldwide, Nokia 6: Ετοιμάζεται η παγκόσμια έκδοση;

Nokia 6 worldwide, Nokia 6: Ετοιμάζεται η παγκόσμια έκδοση;

Nokia 6 worldwide, Nokia 6: Ετοιμάζεται η παγκόσμια έκδοση;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Σίγουρα θα έρθει με ανώτερο επεξεργαστή αλά και μεγαλύτερη τιμή
Η Κίνα έχει πολύ μεγάλο ανταγωνισμό σε συσκευές φθηνές
Ευρώπη τα πράγματα είναι καλύτερα και η αγορά ζητάει παραπάνω πράγματα αλλά πληρώνει και παραπάνω. Πιστεύω πως θα έχει 100€ παραπάνω από το μοντέλο της Κίνας με τα οποία συν έχει επάνω της σαν συσκευή στην Ευρώπη αντί της κινεζικής έκδοσης

Fotis

Άντε να δούμε .

NtinosMD

Αν η Nokia στο android θα ειναι οπως η παλια Nokia …τοτε τι apple κ samsung. Με εναν high end cpu FM κ IR blaster και μια μπαταρια εκει ανω των 3200 mah κ αλλαξα αμεσα!!!!!

Dimitris L.A

Κολλάμε στα νούμερα, αν είχε τον 821 και 4000 μπαταρια ολοι θα ελεγαν για το τούμπανο που εβγαλε η νοκια. Ξεκολλήστε με τα specs αν το κινητο παει σφαιρα ετσι γιατι να το φορτωσει κι αλλο.!!!

James

Καλά, μη βιάζεστε να αλλάξετε κινητό. Αν δεν έχει υποστήριξη και αναβαθμίσεις είναι μία από τα ίδια. Μόνο το logo στην πλάτη αλλάζει και το χρώμα στα εικονίδια. Όλα γρήγορα είναι πλέον

Σωκράτης

Απέναντι από το σπίτι μου έχω Nokia Care Center.Θα παραμείνει ανοικτό και θα πουλάει Νοκια η HMD θα το κλείσει?
Υ.Γ.
Δεν μένω στην πόλη μου αυτή την στιγμή και έτσι δεν μπορώ να πάω και να ρωτησω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.