Nokia 9.3 PureView: Νέες πληροφορίες για 8K βίντεο, καλύτερες νυχτερινές λήψεις και αποκλειστικά εφέ Zeiss

, Nokia 9.3 PureView: Νέες πληροφορίες για 8K βίντεο, καλύτερες νυχτερινές λήψεις και αποκλειστικά εφέ Zeiss

Η HMD Global έχει εστιάσει τις προσπάθειες τις στη μεσαία και τη μικρή κατηγορία των smartphones τον τελευταίο καιρό, με τελευταία της ναυαρχίδα το Nokia 9 PureView (unboxing) στις αρχές του 2019. Παρά όμως το όνομα PureView και το πενταπλό σύστημα κάμερας, η συσκευή είχε επεξεργαστή του 2018 και όχι την επιθυμητή εμπειρία χρήσης, ειδικά στην κάμερα, κάτι που αναμένεται να αλλάξει φέτος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nokia Power User, η επερχόμενη ναυαρχίδα της HMD έρχεται με αρκετές βελτιώσεις στον τομέα της κάμερας. Το Nokia 9.3 PureView θα προσφέρει εγγραφή βίντεο σε 8K ανάλυση, με την πηγή να αναφέρει πως ήδη η εταιρεία δοκιμάζει την εγγραφή στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, ενώ ταυτόχρονα τελειοποιεί τον αλγόριθμο για την εγγραφή και την επεξεργασία της παραπάνω ανάλυσης.

Νυχτερινές λήψεις, λειτουργία Pro

Βελτιώσεις επίσης έρχονται και στις νυχτερινές λήψεις, καθώς και στη λειτουργία Pro της κάμερας. Στις νυχτερινές λήψεις θα υπάρχει βελτίωση λόγω του οπτικού σταθεροποιητή εικόνας, καθώς και των μεγαλύτερων pixel. Η εταιρεία φαίνεται επίσης να εργάζεται πάνω σε βελτιωμένες επιλογές ελέγχου και καλύτερο αλγόριθμο για τις manual λήψεις, μέσω της λειτουργίας Pro.

Τέλος, φαίνεται πως η HMD συνεργάζεται στενά με τη Zeiss ώστε να προσφέρει αποκλειστικά εφέ στο Nokia 9.3 PureView, χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία. Αυτό ίσως είναι μία κίνηση ώστε η HMD να διαφοροποιηθεί από τη Sony, η οποία με τη σειρά της φέτος έχει οπτικά μέρη Zeiss στη ναυαρχίδα της, το Xperia 1 Mark II.

Πάντως, είναι σχεδόν βέβαιο πως η συσκευή θα έρθει με Snapdragon 865, αφού είναι το μοναδικό SoC που υποστηρίζει λήψη βίντεο 8K. Οι μέχρι τώρα φήμες κάνουν λόγο για selfie κάμερα κάτω από την οθόνη, 64MP ή 108MP κύρια κάμερα και ρυθμό ανανέωσης οθόνης στα 120Hz. Αναμένουμε την επίσημη παρουσίαση, η οποία μάλλον θα πάει για το δεύτερο μισό του 2020.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.