Κίνδυνος υπερθέρμανσης σε 46 εκ. μπαταρίες κινητών της Nokia

Nokia Battery BL-5CΗ Nokia έχει αναγνωρίσει ότι σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, οι μπαταρίες Nokia BL- 5C θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να σημειώσουν υπερθέρμανση προκαλούμενη από ένα βραχυκύκλωμα κατά τη διάρκεια της φόρτισης, προκαλώντας έτσι τη μπαταρία να εκτοπιστεί. Η Nokia εργάζεται στενά με τη Matsushita και θα συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για να διερευνήσει αυτήν την κατάσταση.

Η Nokia συνεργάζεται με διάφορους προμηθευτές για τις μπαταρίες BL- 5C που έχουν παρασκευάσει αθροιστικά περισσότερα από 300 εκατομμύρια μπαταρίες BL- 5C. Αυτό το έγγραφο πληροφόρησης αφορά μονάχα στις 46 εκατομμύρια μπαταρίες που κατασκευάστηκαν από την Matsushita, μεταξύ Δεκεμβρίου 2005 και Νοεμβρίου 2006, από τις οποίες έχουν αναφερθεί περίπου 100 περιστατικά υπερθέρμανσης παγκόσμια. Κανένας σοβαρός τραυματισμός ή ζημία ιδιοκτησίας δεν έχει αναφερθεί.

Οι καταναλωτές που διαθέτουν μία BL- 5C μπαταρία και τους αφορά αυτό το έγγραφο πληροφόρησης θα πρέπει να σημειώσουν ότι όλα αυτά τα 100 περίπου περιστατικά παρουσιάστηκαν κατά τη φόρτιση της μπαταρίας. Σύμφωνα με τη γνώση που διαθέτει η Nokia, αυτό το ζήτημα δεν επηρεάζει οποιαδήποτε άλλη χρήση της κινητής συσκευής.

Ενώ τα περιστατικά αυτά με τις μπαταρίες BL- 5C που παρασκευαστήκαν από τη Matsushita, κατά την αναφερόμενη χρονική περίοδο είναι πολύ σπάνια, οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν να ζητήσουν την αντικατάσταση οποιασδήποτε μπαταρίας BL- 5C που εντάσσεται στις περιπτώσεις που περιγράφει αυτό το έγγραφο πληροφόρησης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μπαταρία BL- 5C δεν χρησιμοποιείται σε όλα τα προϊόντα της Nokia και ότι μόνο μία μερίδα των μπαταριών Nokia BL- 5C σε χρήση εντάσσεται στις περιπτώσεις που περιγράφει αυτό το έγγραφο πληροφόρησης.

Πώς αναγνωρίζεται μία μπαταρία BL- 5C που κατασκευάστηκε από τη Matsushita κατά τη σχετική χρονική περίοδο
Προκειμένου να καθοριστεί εάν μια μπαταρία εντάσσεται στις περιπτώσεις που περιγράφει αυτό το έγγραφο πληροφόρησης, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί η μπαταρία από τη συσκευή. Μία Nokia μπαταρία θα έχει το “Nokia” και “BL- 5C” τυπωμένο στην μπροστινή πλευρά της μπαταρίας. Στην πίσω πλευρά, το λογότυπο της Nokia εμφανίζεται στην κορυφή και ο αριθμός αναγνώρισης της μπαταρίας (αποτελείται από 26 χαρακτήρες) βρίσκεται στο κατώτατο σημείο. Οι καταναλωτές θα πρέπει να καταφεύγουν σε αυτόν τον αριθμό αναγνώρισης για να καθορίσουν εάν η μπαταρία τους είναι μεταξύ των μπαταριών που κατασκευάστηκαν από τη Matsushita μεταξύ Δεκεμβρίου 2005 και Νοεμβρίου 2006. Η σύγκριση εκείνου του αριθμού με εκείνους που εντάσσονται σε αυτό το έγγραφο πληροφόρησης θα καθορίσει τη δυνατότητα ενός καταναλωτή να προμηθευτεί μία νέα μπαταρία δωρεάν.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.nokia.com/batteryreplacement ή να επικοινωνήσουν με την τοπική εξυπηρέτηση πελατών Nokia.

Σχετικά με τη μπαταρία BL- 5C
Η μπαταρία BL- 5C είναι ένα από τα 14 διαφορετικά είδη μπαταριών που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα της Nokia. Όπως και με πολλά άλλα εξαρτήματα, η Nokia ακολουθεί μία στρατηγική με πολλαπλούς προμηθευτές για τις μπαταρίες, συμπεριλαμβανομένης και της μπαταρίας BL- 5C. Η Matsushita είναι ένας από τους πολλούς προμηθευτές που διαθέτει η Nokia για τη μπαταρία BL- 5C.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Vivo Vivo Android smartphones

Vivo Y55s 5G: Διέρρευσαν οι προδιαγραφές και ο σχεδιασμός από την China Telecom

Η China Telecom αποκάλυψε μια λεπτομερή πρώιμη ματιά στο επερχόμενο vivo Y55s 5G.

Smartphones DJI Google Pixel 6

Pixel 6: Δεν μπορεί να πετάξει ορισμένα drones της DJI λόγω μη συμβατής εφαρμογής

Οι ιδιοκτήτες ορισμένων μοντέλων DJI και ιδιοκτήτες  Pixel 6 και Pixel 6 Pro αναγκάζονται να αποφασίσουν μεταξύ του νέου τους τηλεφώνου και του αγαπημένου τους drone. 

Smartphones Sony Sony Xperia

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Xperia PRO-I στις ΗΠΑ δίνει στην κάμερα της Sony μια ευκαιρία να λάμψει

H επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας της Sony συνεχίζει να προχωρά και, στην πραγματικότητα, μερικές φορές καταγράφει καλά στοιχεία για τα οικονομικά της εταιρείας.

Smartphones Moto G Motorola

Το Moto G31 έρχεται στην Ινδία, ξεκινώντας από 12.999 INR(155€)

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Motorola πραγματοποίησε μια μεγάλη εκδήλωση παρουσίασης, όπου αποκάλυψε συνολικά πέντε νέα τηλέφωνα της σειράς Moto G.