Κίνδυνος υπερθέρμανσης σε 46 εκ. μπαταρίες κινητών της Nokia

Nokia Battery BL-5CΗ Nokia έχει αναγνωρίσει ότι σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, οι μπαταρίες Nokia BL- 5C θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να σημειώσουν υπερθέρμανση προκαλούμενη από ένα βραχυκύκλωμα κατά τη διάρκεια της φόρτισης, προκαλώντας έτσι τη μπαταρία να εκτοπιστεί. Η Nokia εργάζεται στενά με τη Matsushita και θα συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για να διερευνήσει αυτήν την κατάσταση.

Η Nokia συνεργάζεται με διάφορους προμηθευτές για τις μπαταρίες BL- 5C που έχουν παρασκευάσει αθροιστικά περισσότερα από 300 εκατομμύρια μπαταρίες BL- 5C. Αυτό το έγγραφο πληροφόρησης αφορά μονάχα στις 46 εκατομμύρια μπαταρίες που κατασκευάστηκαν από την Matsushita, μεταξύ Δεκεμβρίου 2005 και Νοεμβρίου 2006, από τις οποίες έχουν αναφερθεί περίπου 100 περιστατικά υπερθέρμανσης παγκόσμια. Κανένας σοβαρός τραυματισμός ή ζημία ιδιοκτησίας δεν έχει αναφερθεί.

Οι καταναλωτές που διαθέτουν μία BL- 5C μπαταρία και τους αφορά αυτό το έγγραφο πληροφόρησης θα πρέπει να σημειώσουν ότι όλα αυτά τα 100 περίπου περιστατικά παρουσιάστηκαν κατά τη φόρτιση της μπαταρίας. Σύμφωνα με τη γνώση που διαθέτει η Nokia, αυτό το ζήτημα δεν επηρεάζει οποιαδήποτε άλλη χρήση της κινητής συσκευής.

Ενώ τα περιστατικά αυτά με τις μπαταρίες BL- 5C που παρασκευαστήκαν από τη Matsushita, κατά την αναφερόμενη χρονική περίοδο είναι πολύ σπάνια, οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν να ζητήσουν την αντικατάσταση οποιασδήποτε μπαταρίας BL- 5C που εντάσσεται στις περιπτώσεις που περιγράφει αυτό το έγγραφο πληροφόρησης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μπαταρία BL- 5C δεν χρησιμοποιείται σε όλα τα προϊόντα της Nokia και ότι μόνο μία μερίδα των μπαταριών Nokia BL- 5C σε χρήση εντάσσεται στις περιπτώσεις που περιγράφει αυτό το έγγραφο πληροφόρησης.

Πώς αναγνωρίζεται μία μπαταρία BL- 5C που κατασκευάστηκε από τη Matsushita κατά τη σχετική χρονική περίοδο
Προκειμένου να καθοριστεί εάν μια μπαταρία εντάσσεται στις περιπτώσεις που περιγράφει αυτό το έγγραφο πληροφόρησης, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί η μπαταρία από τη συσκευή. Μία Nokia μπαταρία θα έχει το “Nokia” και “BL- 5C” τυπωμένο στην μπροστινή πλευρά της μπαταρίας. Στην πίσω πλευρά, το λογότυπο της Nokia εμφανίζεται στην κορυφή και ο αριθμός αναγνώρισης της μπαταρίας (αποτελείται από 26 χαρακτήρες) βρίσκεται στο κατώτατο σημείο. Οι καταναλωτές θα πρέπει να καταφεύγουν σε αυτόν τον αριθμό αναγνώρισης για να καθορίσουν εάν η μπαταρία τους είναι μεταξύ των μπαταριών που κατασκευάστηκαν από τη Matsushita μεταξύ Δεκεμβρίου 2005 και Νοεμβρίου 2006. Η σύγκριση εκείνου του αριθμού με εκείνους που εντάσσονται σε αυτό το έγγραφο πληροφόρησης θα καθορίσει τη δυνατότητα ενός καταναλωτή να προμηθευτεί μία νέα μπαταρία δωρεάν.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.nokia.com/batteryreplacement ή να επικοινωνήσουν με την τοπική εξυπηρέτηση πελατών Nokia.

Σχετικά με τη μπαταρία BL- 5C
Η μπαταρία BL- 5C είναι ένα από τα 14 διαφορετικά είδη μπαταριών που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα της Nokia. Όπως και με πολλά άλλα εξαρτήματα, η Nokia ακολουθεί μία στρατηγική με πολλαπλούς προμηθευτές για τις μπαταρίες, συμπεριλαμβανομένης και της μπαταρίας BL- 5C. Η Matsushita είναι ένας από τους πολλούς προμηθευτές που διαθέτει η Nokia για τη μπαταρία BL- 5C.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Pixel

Google Pixel 6 Pro: Θα κινείται στην κατηγορία των 1000 ευρώ

Τα νέα Google branded smartphones, τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro δεν αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως προσιτά σε τιμή.

Smartphones OPPO

Η OPPO παρουσιάζει τη νέα της τεχνολογία Under Display

H OPPO παρουσίασε επίσημα τη δεύτερη γενιά της τεχνολογίας Under Display, που βάζει τη selfie κάμερα κάτω από την οθόνη.

Smartphones Xiaomi Mi MIX 4

Xiaomi Mi Mix 4: Η επίσημη παρουσίαση του στις 10 Αυγούστου

Σε λίγες ημέρες θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Xiaomi Mi Mix 4, στις 10 Αυγούστου, όπως ενημερώνει επισήμως η εταιρεία.

Smartphones iPhone

iPhone που είχε πέσει σε ποτάμι βρέθηκε ένα χρόνο μετά

Ένα iPhone που είχε πέσει από τον ιδιοκτήτη του στο Water of Leith, το ποτάμι του Εδιμβούργου της Σκωτίας, βρέθηκε ένα χρόνο μετά.