Κίνδυνος υπερθέρμανσης σε 46 εκ. μπαταρίες κινητών της Nokia

, Κίνδυνος υπερθέρμανσης σε 46 εκ. μπαταρίες κινητών της NokiaΗ Nokia έχει αναγνωρίσει ότι σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, οι μπαταρίες Nokia BL- 5C θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να σημειώσουν υπερθέρμανση προκαλούμενη από ένα βραχυκύκλωμα κατά τη διάρκεια της φόρτισης, προκαλώντας έτσι τη μπαταρία να εκτοπιστεί. Η Nokia εργάζεται στενά με τη Matsushita και θα συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για να διερευνήσει αυτήν την κατάσταση.

Η Nokia συνεργάζεται με διάφορους προμηθευτές για τις μπαταρίες BL- 5C που έχουν παρασκευάσει αθροιστικά περισσότερα από 300 εκατομμύρια μπαταρίες BL- 5C. Αυτό το έγγραφο πληροφόρησης αφορά μονάχα στις 46 εκατομμύρια μπαταρίες που κατασκευάστηκαν από την Matsushita, μεταξύ Δεκεμβρίου 2005 και Νοεμβρίου 2006, από τις οποίες έχουν αναφερθεί περίπου 100 περιστατικά υπερθέρμανσης παγκόσμια. Κανένας σοβαρός τραυματισμός ή ζημία ιδιοκτησίας δεν έχει αναφερθεί.

Οι καταναλωτές που διαθέτουν μία BL- 5C μπαταρία και τους αφορά αυτό το έγγραφο πληροφόρησης θα πρέπει να σημειώσουν ότι όλα αυτά τα 100 περίπου περιστατικά παρουσιάστηκαν κατά τη φόρτιση της μπαταρίας. Σύμφωνα με τη γνώση που διαθέτει η Nokia, αυτό το ζήτημα δεν επηρεάζει οποιαδήποτε άλλη χρήση της κινητής συσκευής.

Ενώ τα περιστατικά αυτά με τις μπαταρίες BL- 5C που παρασκευαστήκαν από τη Matsushita, κατά την αναφερόμενη χρονική περίοδο είναι πολύ σπάνια, οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν να ζητήσουν την αντικατάσταση οποιασδήποτε μπαταρίας BL- 5C που εντάσσεται στις περιπτώσεις που περιγράφει αυτό το έγγραφο πληροφόρησης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μπαταρία BL- 5C δεν χρησιμοποιείται σε όλα τα προϊόντα της Nokia και ότι μόνο μία μερίδα των μπαταριών Nokia BL- 5C σε χρήση εντάσσεται στις περιπτώσεις που περιγράφει αυτό το έγγραφο πληροφόρησης.

Πώς αναγνωρίζεται μία μπαταρία BL- 5C που κατασκευάστηκε από τη Matsushita κατά τη σχετική χρονική περίοδο
Προκειμένου να καθοριστεί εάν μια μπαταρία εντάσσεται στις περιπτώσεις που περιγράφει αυτό το έγγραφο πληροφόρησης, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί η μπαταρία από τη συσκευή. Μία Nokia μπαταρία θα έχει το “Nokia” και “BL- 5C” τυπωμένο στην μπροστινή πλευρά της μπαταρίας. Στην πίσω πλευρά, το λογότυπο της Nokia εμφανίζεται στην κορυφή και ο αριθμός αναγνώρισης της μπαταρίας (αποτελείται από 26 χαρακτήρες) βρίσκεται στο κατώτατο σημείο. Οι καταναλωτές θα πρέπει να καταφεύγουν σε αυτόν τον αριθμό αναγνώρισης για να καθορίσουν εάν η μπαταρία τους είναι μεταξύ των μπαταριών που κατασκευάστηκαν από τη Matsushita μεταξύ Δεκεμβρίου 2005 και Νοεμβρίου 2006. Η σύγκριση εκείνου του αριθμού με εκείνους που εντάσσονται σε αυτό το έγγραφο πληροφόρησης θα καθορίσει τη δυνατότητα ενός καταναλωτή να προμηθευτεί μία νέα μπαταρία δωρεάν.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.nokia.com/batteryreplacement ή να επικοινωνήσουν με την τοπική εξυπηρέτηση πελατών Nokia.

Σχετικά με τη μπαταρία BL- 5C
Η μπαταρία BL- 5C είναι ένα από τα 14 διαφορετικά είδη μπαταριών που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα της Nokia. Όπως και με πολλά άλλα εξαρτήματα, η Nokia ακολουθεί μία στρατηγική με πολλαπλούς προμηθευτές για τις μπαταρίες, συμπεριλαμβανομένης και της μπαταρίας BL- 5C. Η Matsushita είναι ένας από τους πολλούς προμηθευτές που διαθέτει η Nokia για τη μπαταρία BL- 5C.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Nokia

Nokia: Στα 1,15 δισ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη του δ’ τριμήνου του 2022

Με εντυπωσιακό τρόπο κατάφερε να κλείσει το 2022 η Nokia, καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα λειτουργικά της κέρδη και πλέον οδεύει στο 2023 με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Business 5G Nokia Samsung

Nokia: Νέα συμφωνία με την Samsung για τις πατέντες 5G

H Nokia ανακοίνωσε την υπογραφή νέας συμφωνίας με τη Samsung σχετικά με διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογίες 5G που έχει αναπτύξει.

Business Nokia

Nokia: Λειτουργικά κέρδη τριμήνου χαμηλότερα από τις προσδοκίες

Λειτουργικά κέρδη τριμήνου χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς, ανακοίνωσε η Nokia, παρά το ότι η φιλανδική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού συνεχίζει να επωφελείται από την ισχυρή ζήτηση από εταιρείες τηλεφωνίας που αναπτύσσουν τις υπηρεσίες 5G.

Smartphones HMD Global Nokia

Nokia 2660 Flip: Το ιδανικό flip κινητό για τους λάτρεις των εύχρηστων συσκευών

Το Nokia 2660 Flip αντέχει δεκάδες χιλιάδες flips για μέγιστη ανθεκτικότητα, ώστε να το απολαμβάνετε και να κρατήσετε το τηλέφωνό σας για χρόνια.