Nokia C6 Mystic, Ένα οικονομικό Ν97;

Η NOKIA στην προσπάθεια την να ανακτήσει το χαμένο έδαφος σε σχέση με τις άλλες μεγάλες εταιρίες στον τομέα των κινητών με οθόνη αφής ρίχνει στην μάχη ένα ακόμα smartphone. Το νέο αυτό smartphone είναι το δεύτερο μέλος της σειράς C και ονομάζεται C6. To C6 είναι βασικά η υποβαθμισμένη έκδοση της ναυαρχίδας της NOKIA, του Ν97, και απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα κινητό που να έχει τα πάντα αλλά δεν έχουν την οικονομική άνεση να αποκτήσουν το Ν97.

, Nokia C6 Mystic, Ένα οικονομικό Ν97;

Το C6 είναι το 3ο κινητό της NOKIA που συνδυάζει οθόνη αφής με full qwerty πληκτρολόγιο και «φοράει» την 5η έκδοση του Symbian S60 αλλά η τιμή του μάλλον θα ακολουθήσει αυτή του προηγούμενου κινητού της σειράς C, το C5 που κοστολογείτε περί των 135 ευρώ χωρίς φόρους, παρά τις τιμές των «προγόνων» του, Ν97 και Ν97 mini.

To C6 θα έχει μόνο 256ΜΒ εσωτερικής μνήμης, έναντι των 8 και 32 GB που έχουν τα Ν97mini και Ν97 αντίστοιχα, και φαίνεται πως θα πετάξει το μεταλλικό κάλυμμα των άλλων δύο γιά χάρη ενός πλαστικού αλλά και φθηνότερου σώματος. Επιπλέον, σε αντίθεση με το Ν97 και το Ν97mini, η 3.2″ LCD οθόνη του C6 δεν σηκώνεται προς τα επάνω, αλλά το πληκτρολόγιο του C6 θα έχει μία επιπλέον σειρά(τέσσερις αντί τριών) πλήκτρων, και θα κάνει την πληκτρολόγηση πιο εύκολη. Ευτυχώς, το C6 θα υποστηρίζεις τα δίκτυα 3G ενώ θα έχει και είσοδο γιά κάρτες μνήμης microSD. Τέλος, υποθέτουμε ότι θα διαθέτει και GPS αλλά και τουλάχιστον ανάλυση οθόνης 640×360 pixels.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

capacitive ή resistive ?? wifi ??

Δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία μέχρι στιγμής.

avenger

αν κρίνω από την εικόνα wifi έχει. αρκεί βέβαια να είναι κανονικό στιγμιότυπο από την αρχική οθόνη και όχι απλά κολλημένη φωτό.

techfans.gr

@avenger Μπραβο για την παρατηρητικοτητα σου και μαλλον εχεις δικιο αρκει να μην ειναι κολλημενο οπως λες!

giannis

ama den exei wi-fi den 8a mporeis na ekmetaleuteis oles tis dunatotites tou…….i 8a xrewnesai trela!!

Antreas Psyntrides

WiFi σίγουρα θα έχει όπως και capacitive οθόνη (καλά αυτό όχι εντελώς σίγουρο)! Μην σας πω και Symbian^3 🙂

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

@avenger σε παραδεχτηκα…χαχα

@Antreas Psyntrides για την capacitive χλωμο το βλεπω μιας και υποτιθεται οτι θα ειναι φθηνο…η capacitive κοστιζει πολυ περισσοτερο απο την resistive…βεβαια ποτε δεν ξερεις…

Spyroscesarsc

Το Wi-Fi πλέον μπαίνει και σε κινητά με 200 ευρώ… νομίζω πως θα έχει… ‘Ισως η κάμερα να είναι 3Mp όμως…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

@Spyroscesarsc το wifi ναι.. συμφωνω… η capacitive ομως??

mickeynx

παιδια ειδα οτι ουτε καμερα εχει ουτε wi-fi,εχει μονο GPS και radio

Staf

Aποκλειετσι νσ μην δεν εχει καμερα..Εδω εχει μπροστα για βιντεο κλησεις, δεν θα εχει πισω??

spyros

ρε παιδιά έλεος με την capacitive οθόνη επιτέλους…
Εννοείται οτι η resistive είναι πολλές κλάσεις ανώτερος τύπος οθόνης. Μπορείς να την χειριστείς με γάντια, στυλό, μολύβι, αναπτήρα, έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε εύρος θερμοκρασιών…Αμάν πια με αυτό το hype που έχει σκορπίσει η μεγάλη πατάτα που λέγεται iphone!
Μάλιστα αν το C6 έχει και θήκη για stylus είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα τρέξω με την πρώτη ευκαιρία να το αγοράσω. Μακάρι να έχει.

Έλεος δηλαδή κάθε πανέμορφο καινούριο smartphone που βγαίνει στην αγορά το συγκρίνει ο κάθε ‘ασχετος fashionvictim με την ξεπερασμένη (πλέον) απάτη που λέγεται iphone…ήμαρτον προχωράει η τεχνολογία, σταματήστε να αναφέρεστε στο πατατοαιφοουν λες και είναι καμία λυδία λίθος. Καταντάει εκνευριστικό στην τελική, εκτός του ότι είναι και άτοπο ως τρόπος σκέψης.

Δεν θέλουμε καπάσιτιβ οθόνη, θέλουμε ανθεκτική ρεσίτιβ οθόνη-πολυεργαλείο και ενσωματωμένο πενάκι!
Όσοι είναι συνειδητοποιημένοι gadgetάκηδες θα καταλάβουν πολύ καλά τι εννοώ…οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να είναι θύματα-πρόβατα του marketing.

Staf

Πεσ τα ρε Spyros.Επιτελους επεστρεψες.
Ελεος δηλαδη.Απορω ποιοι αγοραζουν ακομα το I phone.? Φτανει, παει , περασε η μοδα του.Και δεν παιφτει και η τιμη του ρε γ@μ__το μετα απο τοσα χρονια που βγηκε….

Ελεος φτανει παιδια.Εχουν βγει πολυ καλυτερα κινητα που προσφερουν πολυ περισσοτερα και ειναι και σε καλυτερες τιμες.Το Χ6 αναμενεται (αποψη μου) να γινει best seller.Eχει τα παντα και θα ειναι και σε καλη τιμη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

spyros οι χαρακτηρισμοι του τυπου “ασχετος fashionvictim” “θύματα-πρόβατα του marketing” κτλ να λοιπουν. Δεν γνωριζομαστε και απο χθες. οκ? Οσο για το iphone κ λοιπα που λες , δεν νομιζω να ανεφερα εγω ή κανενας αλλος την λεξη iphone… σαν “συνειδητοποιημένος gadgetάκιας” που υπονοεις οτι εισαι , θα επρεπε να ξερεις οτι υπαρχουν πολλα αλλα κινητα εκτος του iphone…. HTC για παραδειγμα και ιδιαιτερα τα android της τα οποια τα θεωρω ξεκαθαρα στην κορυφη.. Οσο για το αν ειμαι οπαδος του iphone (αν και δεν υπαρχει λογος να δωσω και αναφορα) αν ειχε τυχει να διαβασει posts μου σε αυτο το blog και σε διαφορες αλλες σελιδες θα γνωριζες πολυ καλα οτι δεν ειμαι.. Τελος οσον αφορα την resistive vs capacitive , αποψη σου. Εχω εμπειρια και ξερω τι θελω. Δεν θα κατσω τωρα να εξηγησω γιατι την προτιμω..ειναι off topic και υπαρχει και το google για αυτην την δουλεια….(σιγουρα το οτι δεν θα μπορω να την χρησιμοποιησω τους -20 βαθμους που εχει συνηθως στην αθηνα , ειναι ενα μεγαλο μειον αλλα θα το ξεπερασω.. ειναι off topic και υπαρχει και το google για αυτην την δουλεια..) Τελος για να καταληξω με κατι in topic, το c6 αν εχει μεχρι… Συνέχεια »

alex

ρε παιδια μηπως ξερετε ποτε θα κυκλοφορησει?

Κώστας Βλαχάκης

alex, δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση του μοντέλου, οπότε ούτε και ημερομηνία κυκλοφορίας.

thimios

mipws 3erei kaneis pote 8a kiklofwrisei???????/

Μπέτυ

Παιδιά αληθεύει πως δεν έχει wifi ούτε κάμερα; Όπως ισχυρίζεται Ο/Η mickeynx ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.