Μουσικές υπηρεσίες Nokia και 3 νέα μοντέλα XpressMusic

Η Nokia ανακοίνωσε σήμερα την άφιξη νέων Nokia Music Stores, περισσότερων αφίξεων Comes with Music, καθώς και τριών νέων συσκευών που υποστηρίζουν εφαρμογές μουσικής. Το Nokia 5730 XpressMusic, το Nokia 5330 XpressMusic και το Nokia 5030 προσφέρουν στους φίλους της μουσικής τη δυνατότητα να έχουν άμεση πρόσβαση και να δίνουν ζωή στην αγαπημένη τους μουσική. Τα νέα μοντέλα λειτουργούν ως η πλατφόρμα με την οποία διαχειριζόμαστε όλη τη μουσική μας.

Το Nokia Music Store, το οποίο μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμο σε 15 αγορές σε τρεις ηπείρους, επιτρέπει στους χρήστες να αναζητήσουν ή να αγοράσουν μουσικά κομμάτια, να δεχτούν προτάσεις για κάποια μουσική, ή να ψάξουν κατ’ ευθείαν μέσω της συσκευής τους για τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, τα αγαπημένα τους τραγούδια ή άλμπουμ. Το ειδικό λογισμικό Nokia Music for PC διευκολύνει την οργάνωση και τη μεταφορά μουσικής ανάμεσα στο PC και μια συμβατή συσκευή, υποστηρίζει το rip και το κάψιμο CDs, καθώς επίσης και streaming ή απευθείας κατέβασμα της μουσικής που βρήκαμε στο Nokia Music Store. Το Μεξικό είναι η πιο πρόσφατη χώρα στην οποία άνοιξε ένα Nokia Music Store, ενώ επιπλέον αγορές όπως η Πορτογαλία, η Νορβηγία και η Νότια Αφρική θα προστεθούν στη σχετική λίστα μέσα στους επόμενους μήνες.

Η υπηρεσία Comes With Music προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα για απεριόριστο κατέβασμα αρχείων μουσικής από το Nokia Music Store για περίοδο ενός έτους ή 18 μηνών. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από εκατομμύρια τραγούδια, ποια θα κατεβάσουν και στη συνέχεια, να τα κρατήσουν ακόμη και μετά την πάροδο του έτους. Μέχρι στιγμής, η υπηρεσία Comes With Music είναι διαθέσιμη στη Μ. Βρετανία και τη Σιγκαπούρη, ενώ θα λανσαριστεί και στην Αυστραλία εντός του μήνα. Μέσα στους προσεχείς μήνες αναμένεται να διατεθεί στην Ιταλία, τη Σουηδία και το Μεξικό. Οι τελευταίες προσθήκες στην οικογένεια των κινητών Nokia XpressMusic, το Nokia 5730 XpressMusic και το Nokia 5330 XpressMusic, θα προσφέρονται σε επιλεγμένες αγορές ως συσκευές συμβατές με την υπηρεσία Comes With Music.

Nokia 5730 XpressMusic
Tο Nokia 5730 XpressMusic είναι η πρώτη συσκευή της Nokia η οποία, βελτιστοποιημένη για υπηρεσίες μουσικής, προσφέρει και ένα πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY, ιδανικό για ταχύτατη ανταλλαγή μηνυμάτων. Η καρδιά αυτής της μουσικής συσκευής είναι το Xpress Homescreen, το οποίο παρέχει πρόσβαση και δίνει άμεση πληροφόρηση σε σχέση με τη μουσική, τους φίλους μας, τα παιχνίδια, το email και το ημερολόγιο μας. Το Homescreen συνοδεύεται από μία βελτιωμένη μπάρα επαφών, με δυνατότητα απεικόνισης έως και 20 φίλων ή συγγενών, ενώ εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση στη μουσική, στο N-Gage και σε διάφορες εφαρμογές όπως, μεταξύ άλλων, το Facebook, οι Φωτογραφίες, οι επαφές Ovi, οι Χάρτες και τα μηνύματα. Με τις επαφές Ovi, οι χρήστες μπορούν να βλέπουν ποιοί από τους φίλους τους είναι online, να συνομιλήσουν μαζί τους μέσω chat, ακόμη και να δούν ποιό μουσικό κομμάτι ακούνε.
Το Nokia 5730 XpressMusic αναμένεται στην αγορά το τρίτο τρίμηνο του 2009, με εκτιμώμενη τιμή λιανικής τα 280 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται φόροι ή επιδοτήσεις.

, Μουσικές υπηρεσίες Nokia και 3 νέα μοντέλα XpressMusic

Nokia 5330 XpressMusic
Ο μοντέρνος, κοφτός σχεδιασμός και τα ειδικά εφέ φωτισμού καθιστούν το Nokia 5330 XpressMusic ιδανικό για μουσική και για επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων. Τα πλήκτρα αφής XpressMusic στην πλαϊνή όψη της συσκευής εξασφαλίζουν άμεση πρόσβαση στη μουσική. Η έξοδος για βύσμα των 3.5mm προσφέρει κρυστάλλινο ήχο, όποιο τύπο ακουστικών και αν χρησιμοποιούμε, ενώ η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας εξασφαλίζει περισσότερες από 26 ώρες μουσικής αναπαραγωγής. Φυσικά, το Nokia 5330 XpressMusic παρέχει πρόσβαση σε sites που ειδικεύονται στο μοίρασμα περιεχομένου online όπως το Ovi, το Facebook, και το MySpace.
Tο Nokia 5330 XpressMusic αναμένεται στην αγορά το τρίτο τρίμηνο του 2009, με εκτιμώμενη τιμή λιανικής τα 160 ευρώ.

, Μουσικές υπηρεσίες Nokia και 3 νέα μοντέλα XpressMusic

Nokia 5030
To Nokia 5030 είναι το πρώτο κινητό της εταιρείας, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη κεραία ραδιοφώνου FM, καθιστώντας έτσι περιττή τη χρήση ακουστικών ή εξωτερικών ηχείων. Η συγκεκριμένη συσκευή ανταποκρίνεται με το παραπάνω στο όνομα XpressRadio, αφού το ραδιόφωνο ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ η επιλογή των σταθμών γίνεται με δύο πλήκτρα που βρίσκονται στην πλαϊνή όψη του τηλεφώνου. Τοποθετημένο πλαγίως σε ένα τραπέζι, το Nokia 5030 μοιάζει με φορητό ραδιόφωνο FM και είναι ιδανικό για τις αναδυόμενες αγορές, όπου το ραδιόφωνο αποτελεί το βασικό μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των ανθρώπων. Το Nokia 5030, το οποίο μπορεί να παίζει ραδιόφωνο για μία ολόκληρη ημέρα, έχει χρόνο ομιλίας 10 ώρες, συνοδεύεται από δυνατό ηχείο και διατίθεται σε δύο χρώματα, κόκκινο και γκρι γραφίτη.
Το Nokia 5030 αναμένεται να διατεθεί στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο του 2009, με εκτιμώμενη τιμή λιανικής κάτω από €40, χωρίς να υπολογίζονται φόροι ή επιδοτήσεις.

, Μουσικές υπηρεσίες Nokia και 3 νέα μοντέλα XpressMusic

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.