Nokia: Επιβεβαιώνει επίσημα την επιστροφή στα smartphones το 2017

Σε περίπτωση που κάποιος δεν είχε πειστεί από τις φήμες ότι η Nokia επιστρέφει στα smartphones, τώρα έχουμε και επίσημη επιβεβαίωση ότι αυτό θα γίνει μέσα στο 2017.

Αυτή την πληροφορία μας έδωσε μια διαφάνεια της Nokia, που προοριζόταν για την Capital Market Day 2016, που έγινε στις 15 Νοεμβρίου αποκλειστικά για επενδυτές. Σε αυτή, δηλώνει ξεκάθαρα ότι επιστρέφει στην αγορά των smartphones μέσα στο 2017.

Σε αυτό το κομμάτι, να αναφέρουμε ότι η επιστροφή της Nokia, δεν σημαίνει ότι θα κατασκευάζει η ίδια τα smartphones της, αφού πλέον δεν της ανήκουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις παραγωγής. Για αυτό τον λόγο, οι συσκευές της θα κατασκευάζονται σε συνεργασία με την Φινλανδική εταιρεία HMD Global και τον Ταϊβανέζο γίγαντα Foxconn.

Η HDM, που είναι επανδρωμένη με πρώην διευθυντικά στελέχη της Nokia, θα είναι επιφορτισμένη με την ανάπτυξη των αγορών και πώληση των Nokia branded συσκευών, ενώ η Foxconn θα ασχολείται με έρευνα, ανάπτυξη και την κατασκευή. Επιπλέον, μια πολύ γνωστή διαφημιστική εταιρεία, θα βοηθήσει στο promotion των νέων συσκευών της Nokia.

Ένα από τα πρώτα smartphones της Nokia θα είναι το D1C, το οποίο σύμφωνα με τις φήμες θα τρέχει Android 7.0 Nougat και θα έχει χαρακτηριστικά mid-range συσκευής, δηλαδή οθόνη ανάλυσης 1080p, Snapdragon 430 και 3GB RAΜ.

Η Nokia έχει προγραμματίσει ένα keynote για την MWC 2017, με τις πληροφορίες να λένε ότι θα μάθουμε αρκετές πληροφορίες για τα μελλοντικά smartphones της Nokia. Περιμένουμε με ανυπομονησία.

Nokia Smartphones 2017 return official slides market day, Nokia: Επιβεβαιώνει επίσημα την επιστροφή στα smartphones το 2017

Nokia Smartphones 2017 return official slides market day, Nokia: Επιβεβαιώνει επίσημα την επιστροφή στα smartphones το 2017

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

Οκ ας δούμε

TechGeek

Όπως αναμενόταν. Το ίδιο έγινε και με το tablet παλιά. Μας λέγανε οι die hard fans δεν είναι της Foxconn η NOKIA το σχεδίασε. Γελάνε και οι πέτρες. Η NOKIA στα κινητά δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει ποτε. Το κινητό σχεδιάζεται από την Foxconn, και αν δούμε από το tablet που ήταν copy paste του iPad δεν αναμένω τίποτε από το κινητό.

ironmanmark40

@ TechGeek,

” Η NOKIA στα κινητά δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει ποτε.” ,

Με το συμπάθειο, πόσο ετών είσαι; Οταν η NOKIA κατασκεύαζε κινητά, κάποιοι ήταν ακόμα πάνω στα δέντρα. Οι τεχνολογίες δέ στα κινητά της ήταν πάντα καινοτόμες! Είπαμε , το μόνο λάθος της ήταν οτι δε μπήκε στο τραίνο των οθονών αφής νωρίς, και το οτι άφησε τα symbian/meego. Φίλος έχει ακόμα το NOKIA N8 με glance screen, stereo audio, usb/hdmi , camera 12mp 1/1.8 xenon flash! ,κ.τ.λ.π, Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην κατασκευάζει κινητά, αλλά να προσέχουμε λίγο τι λέμε!

Demis

@ironmanmark40 έχει πουλήσει εξολοκλήρου το τμήμα του mobile στην ms η οποία το έκλεισε μετά
έχει απολήσει τους πάντες που είχαν σχέση με mobile
έχει δώσει όλες της πατέντες που είχαν σχέση με mobile στην ms (και οτι αφορά της cameres και ολα ολα)
έχει κλείσει όλα τα εργοστάσια και πούλησε τον εξοπλισμό τους σε καποια εργοστάσια στην κίνα κυρίως

ένα πράγμα της έχει μείνει είναι το brandname της (αυτό δεν το έδωσε ποτέ απλά δεν μπορούσε να το κάνει χρήση καθώς το είχε ενικιασει η ms Κατα κάποιον τρόπο)

ετσι κατα πάσα πιθανότητα θα κανει οτι και η blackberry δλδ rebranding και να βγαζει τα λεφτά απο το brand (και καλα κανει κατα την γνώμη μου )

Demarko7

@ironmanmark40

Το λάθος της ήταν που δεν επενδυσε στο android και έμεινε με τα windows. Αν εβγαζε ναυαρχιδες με android θα είχε ένα πολύ σεβαστό μερίδιο αγοράς τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.