Nokia D1C: Με μεταλλική κατασκευή το πρώτο της Android smartphone;

Τους τελευταίους μήνες είναι κοινό μυστικό πως η Nokia ετοιμάζει την δυναμική επιστροφή της στην αγορά των κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως η Φινλανδική εταιρεία κατοχύρωσε και τα δικαιώματα κυκλοφορίας μοντέλων που θα φέρουν το διάσημο λογότυπο της. Με την παρουσίαση ενός Android Nokia smartphone είναι πιο κοντά από ποτέ, οι διαρροές εντείνονται και φαίνεται πως αφορούν μια συγκεκριμένη συσκευή.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχε δει τα φώτα της δημοσιότητας μια σειρά από renders που αφορούσαν ένα Nokia κινητό με κωδική ονομασία “D1C”. Εκτός από την υποτιθέμενη αποκάλυψη των τεχνικών του χαρακτηριστικών, το D1C απεικονίζονταν και σε 3 χρώματα (χρυσό, μαύρο και άσπρο). Σήμερα διέρρευσαν στο διαδίκτυο κάποιες εικόνες στις οποίες φαίνεται το μεταλλικό πίσω μέρος ενός Nokia smartphone, με το design να θυμίζει πολύ στο D1C.

Πιθανόν το Nokia D1C να είναι όντως μια εκ των πρώτων Android Nokia συσκευών. Ίσως μάλιστα ο θρυλικός κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων να κάνει τα αποκαλυπτήρια στο επερχόμενο MWC 2017. Πληροφοριακά, τα renders θέλουν το D1C να είναι εξοπλισμένο με οθόνη ανάλυσης 1920×1080 pixels, επεξεργαστή τον Qualcomm Snapdragon 430, GPU την Adreno 505, 3 GB RAM και 32 GB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου. Τέλος, η κύρια και η εμπρόσθια κάμερα θα είναι της τάξης των 13 και 8 Megapixel αντίστοιχα.

Εν ολίγοις, πρόκειται για ένα super mid-range smartphone που σε συνδυασμό με την μεταλλική κατασκευή (και μάλλον ανταγωνιστική τιμή) θα κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών. Στο άμεσο μέλλον θα μάθουμε αν η σημερινή διαρροή και τα πρόσφατα renders ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι πολύ πιθανό το Nokia D1C να αποτελέσει την επιστροφή της Nokia στον χώρο που κάποτε κυριαρχούσε.

nokia dc1 metal, Nokia D1C: Με μεταλλική κατασκευή το πρώτο της Android smartphone;

nokia dc1 metal, Nokia D1C: Με μεταλλική κατασκευή το πρώτο της Android smartphone;

nokia dc1 metal, Nokia D1C: Με μεταλλική κατασκευή το πρώτο της Android smartphone;

nokia dc1 metal, Nokia D1C: Με μεταλλική κατασκευή το πρώτο της Android smartphone;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Blats

Ωραίο φαινεται πάντως!!!θυμίζει λιγο το lumia 930!!
Άντε να δούμε ρε Νοκια τι επιστροφή θα κανεις!!

Jorge

Εεεεεεεεεεεε 😍😍😍

Panos

Αν θέλει να κάνει καλή επιστροφή κατα τη γνώμη μου πρέπει να κινηθεί με πολιτική oneplus. Σούπερ χαρακτηριστικά σε πολύ καλή τιμη. Σε συνδυασμό με το brand name θα συγκινήσει αρκετους. Αλλιώς δεν τα βγάλει πέρα με τον ανταγωνισμό.

keysmith

πόσες ίντσες είναι; Για 5.5 και πάνω μου κάνει. Αυτό δεν είναι καλό για πολλούς και όχι μόνο λόγω μεγέθους. Ακόμα και σε αυτούς που θέλουν μεγάλα κινητά τα πράγματα δεν είναι καλά για την nokia. Ειδικά σε αυτήν την κατηγορία (των phablets) παίζουν πολύ δυνατά μοντέλα για να τα ανταγωνιστεί ένας snapdragon 430.

Αν τώρα είναι 5’αρι πως ακριβώς θα συναγωνιστεί πχ κινητά όπως το redmi 3s, 4 εκτός και αν τους χτυπήσει στα ίσια στην τιμή που δεν το νομίζω με τέτοιο όνομα.

Versavel

Οπως και νάχει το όνομα ΝΟΚΙΑ είναι ισχυρό. Αν το κινητό κινηθεί γύρω στις 5.5 ίντσες, καλά specs, και τιμή των αντίστοιχων Κινέζικων και των μεσαίων της Samsung τότε θα πουλήσει.
Αν όμως κανουν το λάθος να ποντάρουν στο όνομα και η τιμή του ξεφύγει απο τα 500 ευρώ και πάνω τότε θα δυσκολευτεί.

mixtri

Nokia αγοράζαμε για τους εξής λόγους:
1) Ποιότητα κατασκευής – δε σπάγανε στο πρώτο πέσιμο όπως σχεδόν ΟΛΑ τα σημερινά τηλέφωνα
2) Καλή και αποσπώμενη μπαταρία
3) Καλές κάμερες
4) Καλή λήψη – και αυτό σήμερα κοντεύουμε να το ξεχάσουμε πλην των Huawei
5) Καλή ακουστική
6) Γρήγορο λογισμικό και υποστήριξη

Αν οι Φινλανδοί τα συνδυάσουν δε θέλω ούτε σούπερ χαρακτηριστικά ούτε τίποτα. Ας βγει ένα τηλέφωνο που δεν κάνει εκρήξεις και δε σπάει και δε χρειάζεται να παίζεις με 1000 ρόμ για να λειτουργήσει….και επιπλέον δε χρειάζεσαι πρίζα κάθε μισή μέρα.

Σακις

Πολύ ωραίο !!!

Eleftheria KOZANIDOU -SXIZA

επιτέλους !!!Α ΡΕ ΝΟΚΙΑΡΑ !!πιστή στην Νόκια, αναμένω με ανυπομονησία ένα δυνατό smartphone που θα ταρακουνήσει την αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.