Nokia G10 & G20: Ποιοτικές προτάσεις με έμφαση στην οθόνη και την αυτονομία

, Nokia G10 & G20: Ποιοτικές προτάσεις με έμφαση στην οθόνη και την αυτονομία

Τα νέα Nokia G10 και G20 είναι εδώ και έρχονται να μας δώσουν μια ποιοτική εμπειρία χρήσης smartphone που ξεχωρίζουν για την αξιοπιστία που εδώ και πολλά χρόνια η Nokia έχει κατακτήσει με το “σπαθί” της, σε συνδυασμό με τεχνολογικές πινελιές που τα κάνουν ξεχωριστά όσον αφορά το software και το hardware που περιλαμβάνουν. Για ένα αξιόπιστο smartphone δε χρειάζεται να επενδύσουμε μια μικρή περιουσία, καθώς αυτές οι δύο έξυπνες επιλογές που προσφέρει η Nokia, είναι ικανές να κρατήσουν το ενδιαφέρον του χρήστη στο έπακρο.

Nokia G10

Το Nokia G10 ξεχωρίζει κυρίως για την αυτονομία του που μπορεί να φτάσει τις 3 ημέρες, ενώ η μεγάλη οθόνη ξεχωρίζει για την καθαρότητα και την απόδοση των χρωμάτων, με τις φωτογραφίες που μπορούμε να απαθανατίσουμε με την τριπλή πίσω κάμερα, να απεικονίζονται βελτιωμένες, ενώ τα δύο χρόνια αναβαθμίσεων λογισμικού, λόγω του ότι έχουμε μια Android One συσκευή στην έκδοση Android 11, αλλά και τα τρία χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας, κάνουν τη συσκευή να αντέχει στο χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, το Nokia G10 έρχεται εφοδιασμένο με οθόνη στις 6.5 ίντσες που φοράει γυαλί 2.5D, και έχει ανάλυση HD+ στα 1600×720 pixel με αναλογία οθόνης 20:9, η οποία διαθέτει ενισχυμένη φωτεινότητα έτσι ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε το οπτικοακουστικό μας υλικό ακόμη και κάτω από συνθήκες έντονου φωτισμού. Στο εσωτερικό της συσκευής θα βρούμε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή MTK Helio G25, που στηρίζεται σε 8 A53 2.0GHz επεξεργαστές με τεχνολογία HyperEngine, ενώ σε συνδυασμό με τα 4GB μνήμης RAM, η εμπειρία χρήσης της συσκευής θα είναι ομαλή, κάτι που ενισχύεται και από το λειτουργικό σύστημα Android 11.

Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο του G10, έχουμε 64GB σαν ενσωματωμένο χώρο και δυνατότητα επέκτασης με τη χρήση καρτών microSD μέχρι τα 512GB, για να μπορούμε να αποθηκεύσουμε κάθε φωτογραφία και video που απαθανατιζουμε με την τριπλή πίσω κάμερα, η οποία αποτελείται από κύρια κάμερα στα 13MP, έναν αισθητήρα βάθους στα 2MP και έναν αισθητήρα macro στα 2MP, ενώ τις selfie φωτογραφίες και video αναλαμβάνει η μπροστινή κάμερα των 8MP. Επιπλέον, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό αναγνώστη δακτυλικών στο πλευρικό power button αλλά και ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω της ανάγνωσης προσώπου της selfie κάμερας, ενώ ευχάριστη προσθήκη είναι τόσο η ύπαρξη ραδιοφώνου FM αλλά και θύρα υποδοχής ακουστικών 3.5mm, κάτι το οποίο τελεί υπό πλήρη εξαφάνιση στα περισσότερα smartphones.

Στον τομέα της αυτονομίας, το Nokia G10 ξεχωρίζει καθώς η μπαταρία των 5.050mAh προσφέρει 3 ημέρες αυτονομία χρήσης, ενώ αν αναλογιστούμε πως το λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Android 11, μέσω του προγράμματος Android One, προσφέρει αναβαθμίσεις σε λογισμικό και ασφάλεια για 2 και 3 χρόνια αντίστοιχα, τότε η διάρκεια και η αντοχή του smartphone της Nokia στο χρόνο, είναι εγγυημένη.

, Nokia G10 & G20: Ποιοτικές προτάσεις με έμφαση στην οθόνη και την αυτονομία

Nokia G20

Το Nokia G20 έρχεται να εντυπωσιάσει όχι μόνο με την αυτονομία της μπαταρίας του αλλά και με την τετραπλή κάμερα που ξεχωρίζει για τις φωτογραφικές της δυνατότητες για να απαθανατίσουμε κάθε μας στιγμή σε φωτογραφία και video γεμάτα λεπτομέρειες, ενώ το γεγονός πως με το smartphone της Nokia θα έχουμε εγγυημένες αναβαθμίσεις για δύο χρόνια μέσω του προγράμματος Android One, μόλις η Google κυκλοφορεί νέα έκδοση του Android, τότε έχουμε ακόμα παραπάνω λόγους να εμπιστευτούμε τη συγκεκριμένη συσκευή.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό του Nokia G20, θα βρούμε την οθόνη του στις 6.5 ίντσες με 2.5D γυαλί και ανάλυση HD+ στα 1600×720 pixel με αναλογία 20:9 με φωτεινότητα αρκετή έτσι ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε ακόμη και κάτω από τον ήλιο. Στο εσωτερικό της συσκευής θα βρούμε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Mediatek G35 που αποτελείται από 8 επεξεργαστές A53 χρονισμένους στα 2.3GHz, με τη μνήμη RAM να φτάνει τα 4GB και τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο να διατίθεται σε 64GB και 128GB, ενώ για όσους δεν είναι αρκετός, υπάρχει και η επιλογή για επέκταση μέχρι και τα 512GB με τη χρήση καρτών microSD.

Στα οπτικά μέρη της συσκευής, έχουμε τη selfie κάμερα στα 8MP, ενώ το τετραπλό σετ της κάμερας στο πίσω μέρος, είναι ο πρωταγωνιστής στη λήψη φωτογραφιών και video υψηλής ποιότητας. Πιο συγκεκριμένα, η κύρια κάμερα διαθέτει φακό στα 48MP, η Ultra Wide διαθέτει φακό στα 5MP, ο φακός βάθους πεδίου στηρίζεται σε κάμερα των 2MP, ενώ και ο φακός Macro βρίσκεται και αυτός στα 2MP, με τη λήψη των video να ενισχύεται και από τη δυνατότητα καταγραφής surround ήχου, δίνοντάς μας μια άλλη πνοή στις αγαπημένες μας στιγμές.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως η μπαταρία του G20 που φτάνει τα 5.050mAh, είναι ικανή να του δώσει αυτονομία ακόμη και για 3 ημέρες, κάνοντας το χρήστη να μην έχει άγχος για το ότι πρέπει κάθε μέρα να το φορτίσει, καθώς με τη χρήση της λειτουργίας Adaptive Battery, η συσκευή καταναλώνει ενέργεια μόνο για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνά, περιορίζοντας την κατανάλωση σε αυτές που χρησιμοποιούνται σπάνια από το χρήστη.

Στον τομέα της ασφάλειας θα πρέπει να τονίσουμε πως η ασφάλεια των εφαρμογών αλλά και του οπτικοακουστικού μας υλικού, εξασφαλίζεται από τις αναβαθμίσεις ασφαλείας για 3 χρόνια, ενώ ο χρήστης θα πρέπει να νιώθει ασφαλής καθώς τα δεδομένα του προστατεύονται στη συσκευή του μέσω του πλαϊνού αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που χρησιμοποιείται για το ξεκλείδωμά της, αλλά και το ξεκλείδωμα μέσω αναγνώρισης προσώπου που διατίθεται μέσω της selfie κάμερας των 8MP.

Τέλος, δε θα πρέπει να παραλείψουμε πως και στο Nokia G20 θα βρούμε θύρα ακουστικών 3.5mm μέσω της οποίας μπορούμε να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας μουσική αλλά και το ραδιόφωνο FM που είναι ενσωματωμένο, με τα δύο αυτά χαρακτηριστικά να ετοιμάζονται να γίνουν παρελθόν από όλα τα smartphone, με τη Nokia όμως να κάνει τη διαφορά και να δίνει όσα περισσότερα μπορεί σε όλους τους καταναλωτές.

Τα Nokia G10 κα Nokia G20 αποτελούν αξιόπιστες προτάσεις της Nokia η οποία δείχνει πως μπορεί να είναι ένα πλήρες και αξιόπιστο smartphone, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους χρήστες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια συσκευή που θα αντέξει στο χρόνο τόσο μέσω του brand name που διακρίνει την εταιρεία αλλά και μέσω της υποστήριξης που παρέχεται από τη Google αναφορικά με τις αναβαθμίσεις σε λειτουργικό σύστημα και ασφάλεια του smartphone.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
prq

Κ. Μπελώνια, έχετε κάποια πληροφορία για το πότε θα έρθουν επίσημα στην Ελλάδα τα Nokia X10 και X20 και ποιες εκδόσεις αυτών θα έρθουν;

Κώστας Βλαχάκης

Θα σας απαντήσω εγώ! Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Όλα τα μαθαίνουμε τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δημήτρης

Το Nokia G10 το έχω εδώ κι έναν μήνα περίπου. Έχει τεράστια οθόνη και η ταχύτητα και η αυτονομία προπάντων είναι αυτή που για τα 159 ευρώ το καθιστά άξιο για την τιμή του και με το παραπάνω. Παρόλο που διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση Android (11) γνωρίζουμε εάν πρόκειται να αναβαθμιστεί σε 12;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.