Nokia G21: Με έμφαση στην αυτονομία και τη φωτογραφία

G21, Nokia G21: Με έμφαση στην αυτονομία και τη φωτογραφία

G21, Nokia G21: Με έμφαση στην αυτονομία και τη φωτογραφία

Η HMD Global δείχνει πως είναι δυνατόν να χωρέσουν μαζί η μεγάλη αυτονομία σε ένα smartphone, οι φωτογραφίες υψηλής ποιότητας με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και αναβαθμίσεις στο λειτουργικό σύστημα για διάστημα μεγαλύτερο από αντίστοιχες συσκευές, σε ένα κομψό και ελκυστικό πακέτο στο όνομα του Nokia G21, το οποίο έρχεται να μας δείξει πως κάθε τι που ζητάμε από ένα smartphone, θα τα βρούμε εδώ και με το παραπάνω.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό του Nokia G21, θα βρούμε μια χορταστική οθόνη στις 6.5 ίντσες με ανάλυση HD+, αναλογία της V-notch οθόνης 20:9, που φιλοξενεί τη selfie κάμερα των 8MP, και ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz, έτσι ώστε κάθε κίνηση σε αυτήν να είναι πιο ομαλή και ευχάριστη από ποτέ. Στο εσωτερικό της συσκευής θα βρούμε τον επεξεργαστή Unisoc T606 μαζί με επιλογή για 3GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου ή 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι τα 512GB με τη χρήση καρτών microSD, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να έχουμε άγχος για να μεταφέρουμε ανά διαστήματα, όλα μας τα αρχεία σε εξωτερικό χώρο αποθήκευσης.

Στα οπτικά μέρη της συσκευής, έχουμε τριπλό σετ καμερών στο πίσω μέρος της, που αποτελείται από την κύρια κάμερα των 50MP, τη macro κάμερα στα 2MP και μια κάμερα για το βάθος πεδίου στα 2MP, και σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη, οι λήψεις φτάνουν σε υψηλά επίπεδα ποιότητας ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, έτσι ώστε να μη χάνουμε ούτε μια σκηνή από τις αγαπημένες μας στιγμές.

Ένα εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό στο Nokia G21 είναι το λειτουργικό σύστημα το οποίο θα αναβαθμίζεται εγγυημένα για 2 χρόνια κάθε φορά που η Google προσφέρει μια νέα αναβάθμιση, ενώ οι αναβαθμίσεις ασφαλείας προσφέρονται κάθε μήνα για 3 χρόνια, έτσι ώστε τόσο η συσκευή όσο και τα δεδομένα μας να προστατεύονται. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως η συσκευή “τρέχει” Android 11 και είναι ήδη έτοιμη για την αναβάθμιση σε Android 12, εξασφαλίζοντας την ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραλείψουμε το ότι η ασφάλεια των δεδομένων και της συσκευής μας στηρίζεται και στο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, το face unlock αλλά και στο ExpressVPN που προσφέρεται για δοκιμή για το διάστημα των 30 ημερών.

Στον τομέα της αυτονομίας, το Nokia G21 διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 5.050mAh η οποία υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 18W, με την αυτονομία να φτάνει τις 3 μέρες. Και ποιός δε θα ήθελε μια συσκευή που θα μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε για 3 ημέρες χωρίς να τη φορτίσουμε, τη στιγμή που τα περισσότερα smartphone έχουν αυτονομία μιας ημέρας; Όλοι μας θέλουμε να έχουμε στα χέρια μας αξιόπιστες συσκευές τις οποίες θα έχουμε στα χέρια μας χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάμε και το φορτιστή τους ή κάποιο powerbank, για την περίπτωση που η συσκευή απενεργοποιηθεί στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Η HMD Global μας δείχνει πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό, ενώ σε συνδυασμό με το νέο Super Battery Saver mode το οποίο έρχεται αποκλειστικά από την εταιρεία, η διάρκεια ζωής του Nokia G21, επεκτείνεται ακόμη περισσότερο.

G21, Nokia G21: Με έμφαση στην αυτονομία και τη φωτογραφία

Nokia G11 – Αυτονομία και ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

Το Nokia G11 της HMD Global φέρνει και αυτό με τη σειρά του 3 ημέρες αυτονομία με τη μπαταρία των 5.050mAh, για να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε για κάθε μας ανάγκη, με την οθόνη των 6.5 ιντσών και ρυθμό ανανέωσης 90Hz να εγγυάται μια απόλυτα smooth εμπειρία χρήσης. Η τριπλή κάμερα που αποτελείται από τον κύριο φακό των 13MP αλλά και τους φακούς βάθους και macro στα 2MP, εγγυάται ποιοτικές λήψεις ακόμα και σε σκηνές χαμηλού φωτισμού. Όλα αυτά έρχονται με την υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας με 2 χρόνια αναβαθμίσεις στο λειτουργικό σύστημα και 3 χρόνια σε μηνιαίες αναβαθμίσεις ασφαλείας, ενώ ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων και το face unlock, διασφαλίζουν την ασφάλεια των δεδομένων και της συσκευής μας.

Η ισχύς του Nokia G11 παράγεται από τον ίδιο επεξεργαστή με το G21, δηλαδή τον Unisoc T606, με τη μνήμη RAM να φτάνει τα 3GB και τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο τα 32GB με δυνατότητα επέκτασης στα 512GB με τη χρήση καρτών microSD. Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως το λειτουργικό σύστημα που “φοράει” είναι το Android 11, και η συσκευή είναι έτοιμη για να δεχτεί το Android 12, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν στα χέρια τους την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, με όσες καινοτομίες έχει εφοδιαστεί.

Τα Nokia G21 και Nokia G11 της HMD Global, είναι εδώ για να αποδείξουν πως μπορεί να είναι τα smartphones που μπορούν να εξασφαλίσουν στους χρήστες, αυτονομία που δημιουργεί χαμόγελα, υψηλές επιδόσεις στις φωτογραφικές λήψεις αλλά και υποστήριξη αναφορικά με τις αναβαθμίσεις, παρέχοντας τη μέγιστη ασφάλεια στα δεδομένα των χρηστών.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured HMD Global MWC

H HMD θα φέρει το Barbie flip phone αυτό το καλοκαίρι – Ροζ, λαμπερό και όχι smartphone

H ταινία Barbie κυκλοφόρησε πέρυσι το καλοκαίρι και προκάλεσε πάταγο, με τεράστια εμπορική επιτυχία αλλά και πολλές υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.