Nokia Lumia 1020, Εμπνέει τους developers για το smartphone imaging

Το Νokia Lumia 1020 επανακαθορίζει το zoom στα smartphones επιτρέποντας στους ανθρώπους να ανακαλύψουν τι υπάρχει πέρα από αυτό που μπορούν να δουν τα μάτια τους. Η Hipstamatic, η Path, Vyclone, η SNAPCAM, η Panagraph, η Yelp, το CNN και το Foursquare είναι μερικοί μόνο από τους developers που έχουν αναλάβει να δημιουργήσουν μερικές μοναδικές εφαρμογές για το Nokia Lumia 1020, αξιοποιώντας τη νέα πλατφόρμα Nokia Imaging SDK.

Nokia Lumia 1020

Tο Nokia Imaging SDK χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιεί και η Nokia για τις δικές της φωτογραφικές εφαρμογές, όπως το Smart Camera και το Creative Studio. Tο SDK δίνει στους developers τεράστια ευελιξία ώστε να μπορούν να αξιοποιούν στο μέγιστο τις προηγμένες φωτογραφικές δυνατότητες του Nokia Lumia 1020. Είτε με τη χρήση και τη δημιουργία φίλτρων, είτε με την επεξεργασία και την προσθήκη ειδικών εφέ, οι developers είναι σε θέση να δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να προσθέτει αμέσως το προσωπικό του στίγμα σε κάθε φωτογραφία ή να θυμάται τις αγαπημένες του στιγμές αποτυπωμένες με χίλιους δυο τρόπους.

Το SDK είναι ήδη διαθέσιμο από τη διεύθυνση developer.nokia.com, με περισσότερα από 50 ειδικά εφέ, φίλτρα και λειτουργίες επεξεργασίας. Με το συγκεκριμένο SDK, οι developers μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία Random Access JPEG της Nokia, η οποία τους επιτρέπει να ‘παίζουν’ καλύτερα με τα image data ώστε να πετυχαίνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι Developers μπορούν επίσης να προσφέρουν στο χρήστη των εφαρμογών τους ευκολία και μεγάλη ταχύτητα, δεδομένου ότι το ίδιο το SDK έχει ήδη φροντίσει για λειτουργίες επεξεργασίας και χρήση πολλών ειδικών εφέ.

Flipboard
Αργότερα μέσα στη χρονιά, η Flipboard θα παρουσιάσει μια νέα έκδοση της δημοφιλούς υπηρεσίας δημιουργίας του προσωπικού μας περιοδικού, ειδικά σχεδιασμένη για τις συσκευές Nokia που τρέχουν Windows Phone. Με το Flipboard for Windows Phone, οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν από ένα και μόνο σημείο τα νέα που τους ενδιαφέρουν, και παράλληλα να ανακαλύπτουν, να σχεδιάζουν και να μοιράζονται με τους φίλους τους περιοδικά για πραγματικά οποιοδήποτε θέμα.

Hipstamatic Oggl PRO
Το Hipstamatic Oggl PRO σχεδιάστηκε ειδικά για το καινούριο Nokia Lumia 1020 και διαθέτει ένα εντελώς νέο user interface, το οποίο το διαφοροποιεί από το αρχικό Oggl app. Μια άλλη αποκλειστικότητα του Hipstamatic Oggl PRO είναι οι δυνατότητες χειροκίνητης ρύθμισης έκθεσης και εστίασης, shot reframe, auto-leveling και dual capture που βοηθούν το χρήστη να γίνει εξαιρετικά δημιουργικός με το θέμα του. Το Hipstamatic Oggl PRO έχει διατηρήσει τις λειτουργίες Oggl capture & curation της αρχικής έκδοσης, ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να τραβούν, να επεξεργάζονται και να ποστάρουν τις φωτογραφίες τους σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Instagram, το Facebook, το Twitter, το Flickr και το Tumblr, αλλά και να επικοινωνούν με μερικούς από τους καλύτερους φωτογράφους στον κόσμο.

Path
Το Path, ένα δίκτυο που έχει σχεδιαστεί για να φέρνει το χρήστη πιο κοντά στους φίλους και την οικογένειά του, τρέχει τώρα και σε πλατφόρμα Windows Phone. Το Path with Nokia προσφέρει περισσότερα από 50 φίλτρα (δωρεάν και premium) τα οποία, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ανάλυση και το μεγάλο zoom της κάμερας, επιτρέπουν στο χρήστη να αποθανατίσει και να μοιραστεί μικρές καθημερινές στιγμές, σαν να ήταν έργα τέχνης. Οι χρήστες του Path μπορούν να ενημερώνουν τον κύκλο τους για τη γεωγραφική τους θέση, τη μουσική που ακούν, την ταινία που παρακολουθούν, τις σκέψεις τους, να κάνουν chat χρησιμοποιώντας προσωπικά μηνύματα, και να μοιράζονται τα συναισθήματά τους χωρίς λέξεις, μέσα από τα διασκεδαστικά stickers του Path store.

Vyclone
Το Vyclone είναι μια social πλατφόρμα για βίντεο, στην οποία οι χρήστες του Nokia Lumia 1020 μπορούν εύκολα να φτιάχνουν, να επεξεργάζονται, να συγχρονίζουν και να συνθέτουν βίντεο με διαφορετικές εκδοχές μιας κοινής τους εμπειρίας. Το Vyclone συνδυάζει στη στιγμή υλικό που έχει τραβηχτεί από διαφορετικούς χρήστες, ώστε να δημιουργήσει ένα κομψό multi-angle βίντεο.

SNAPCAM
Το SNAPCAM είναι μια φωτογραφική εφαρμογή που παρουσιάζεται για πρώτη φορά και κατ’ αποκλειστικότητα για κινητά Windows Phone, η οποία βοηθά το χρήστη να δημιουργήσει τις δικές του φωτογραφικές ιστορίες, να μοιράζεταί ψηφιακά άλμπουμ με τους φίλους του, και στη συνέχεια, με λίγα μόνο κλικ, να ζητά την εκτύπωση των φωτογραφιών του, οι οποίες θα φτάνουν στην πόρτα του τυπωμένες σε εκπληκτική ποιότητα.

Panagraph.it
Το Panagraph, μια αποκλειστικότητα της Nokia, είναι μια προηγμένη φωτογραφική εφαρμογή που χρησιμοποιεί multi-touch gestures προκειμένου να δημιουργήσει ένα φωτογραφικό μωσαϊκό στο οποίο κάθε φωτογραφία αποτυπώνεται σαν μια σειρά από tiles άλλων λήψεων. Το πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορούμε να το εκτυπώσουμε ή να το μοιραστούμε ψηφιακά με τους φίλους μας.

Yelp
To Yelp, μια εφαρμογή τοπικής αναζήτησης (local search), προσφέρει στους χρήστες του Nokia Lumia 1020 μια μοναδική immersive εμπειρία χρήσης, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τα Yelp reviews και τη βαθμολογία άλλων χρηστών μέσα από την κάμερα. Οι χρήστες μπορούν να τραβούν και να μοιράζονται φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, να βλέπουν τις αγορές που έχουν κάνει μέσω Wallet, να χρησιμοποιούν τη λειτουργία φωνητικής αναζήτησης speech to text και τα Nokia Maps, χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το περιβάλλον της εφαρμογής Yelp.

CNN
Το CNN βελτιώνει την εφαρμογή CNN για Windows Phone 8 για το Nokia Lumia 1020. Βασισμένο στην τεράστια επιλογή άρθρων, φωτογραφιών, βίντεο και την απευθείας πρόσβαση στο iReport που προσφέρει η εφαρμογή, το CNN προσθέτει νέες λειτουργίες αξιοποιώντας το Nokia Imaging SDK.

Foursquare
Αξιοποιώντας το νέο Nokia Lumia 1020, οι χρήστες της εφαρμογής Foursquare θα μπορούν πλέον να τραβούν φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας των σημείων όπου κάνουν check-in, αλλά και να τις επεξεργάζονται έχοντας στη διάθεση τους περισσότερα από 50 ειδικά φίλτρα. Οι νέες αυτές δυνατότητες έρχονται να προστεθούν ως φυσιολογικό συμπλήρωμα στα άλλα πολλά εργαλεία του Foursquare, με τα οποία οι χρήστες μπορούν να καταγράφουν και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Εκτός από χρηστικές πληροφορίες, όπως τηλέφωνο, διεύθυνση και ώρες λειτουργίας, θα μπορούν να προσθέτουν και φωτογραφίες υψηλής ποιότητας για κάθε μέρος της λίστας foursquare, βοηθώντας τους υπόλοιπους χρήστες να βρουν το μέρος που τους ταιριάζει καλύτερα, στη πόλη τους ή σε άλλες πόλεις που επισκέπτονται.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙο

Πραγματικα μεγαλα αλματα η Nokia με την Microsoft.!! Παντα τετοια.. σε ολους…

Γιώργος Κου.

Εκπληκτική Nokia-Microsoft!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OPPO

OPPO: Παρουσιάζει νέες τεχνολογίες φόρτισης

Με γνώμονα την αυξημένη ασφάλεια της μπαταρίας, η OPPO παρουσιάζει μια σειρά από νέες καινοτομίες στην φόρτιση.

Smartphones Gorilla Glass

Gorilla Glass DX και DX+: H φωτογράφιση με κινητό αλλάζει

Η τεχνολογία προστασίας της Gorilla περνά από την οθόνη και στον φωτογραφικό φακό των smartphones, με τα μοντέλα DX και DX+.

Smartphones Poco

Poco F3 GT: Επίσημα με επεξεργαστή Dimensity 1200

To Poco F3 GT αποκαλύπτεται επισήμως, με καρδιά Dimensity 1200 και εμφανή gaming προσανατολισμό στα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Smartphones Apple iPhone 13

iPhone 13: Θα παρουσιάσει η Apple έκδοση με χώρο 1 TB;

Αρκετές είναι οι αναφορές στο Internet που θέλουν την Apple να παρουσιάζει μία έκδοση του iPhone 13 Series με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 1 ΤΒ.