Nokia, Το iPhone είναι βαρετό και το Android δύσχρηστο

Σε μίνι συνέντευξη στην ιστοσελίδα Pocket-Lint, o Niels Munksgaard Product Marketing & Sales at Nokia Entertainment Global υποστήριξε όπως ήταν αναμενόμενο το “δικό” του λειτουργικό σύστημα Windows Phone αναφέροντας ότι προσφέρει κάτι το διαφορετικό και σχολίασε ότι το iPhone είναι βαρετό και τα Android δύσχρηστα.

“What we see is that youth are pretty much fed up with iPhones. Everyone has the iPhone. Also, many are not happy with the complexity of Android and the lack of security. So we do increasingly see that the youth that wants to be on the cutting edge and try something new are turning to the Windows phone platform.”

Εσάς ποια είναι η άποψή σας; Συμφωνείτε με αυτές τις δηλώσεις;

, Nokia, Το iPhone είναι βαρετό και το Android δύσχρηστο

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

46 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

Android rulezzzz!!!!
αλλα την δουλεια του κανει ο ανθρωπος!!δε λενε οτι αμα δεν παινεψεις το σπιτι σου κτλ κτλ???

kostantinos!

το iphone είναι απλά το υπερκινητό sorry στους haters απλά είναι η αληθια (εχω το 4s) κ οχι δεν θελω απο κάτω 100 σχόλια π θα με κράζουν εμένα κ το iphone!!

frastgr

”Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια” αυτό ταιριάζει στη Νοκια και τίποτα άλλο. Άντε και περαστικά της……!!!!! μιας και τη νέα χρονιά την βλέπω ακόμα πιο κάτω στο διεθνές τεχνολογικό σκηνικό!!!!!!!

DJ Radical

όντως αν δεν πενέψεις το σπίτι σου….
θα συμφωνισω όμως,
Το iPhone παραέγινε, είναι όντως βαρετό και “αποστειρωμένο”…
Android does rule
αλλα η “ανοιχτή” του φιλοσοφία με ανυσηχεί και η πολυπλοκότητα του (ως OS) σχεδών ενοχλεί (πχ το χάος με τους άπειρους χύμα φακέλους στην microSD είναι εκνευριστικό).
(τουλάχιστον μια νοικοκυροσύνη με έναν “program files” φάκελο θα βοηθούσε…)
‘Ασε που δεν μου αρέσει καθόλου το γεγονός οτι ο μεγάλος αδερφός Google πλέον ξέρει με λεπτομέρια τα πάντα για εμας.

Βέβαια δεν έχω χρησιμοποιήσει WP7 αρκετά ωστε να μπορέσω να κρινω αντικειμενικά, κρίνω όμως οτι έχω δει τουλάχιστον.

Θοδωρής

Υποστηρικτης των Windows να κρινει για lack of security μου φαινεται…ειρωνικο!

Νάσος

Είμαι android fun (και όχι iPhone hater) αλλά θα συμφωνήσω μαζί του… το android μπορεί να είναι κάπως περίπλοκο αλλά το iPhone είναι κάτι παραπάνω από βαρετό…όσο gia windows κ security αυτό είναι κάτι που σίγουρα θέλω να δω… :P:P

PS: Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουν τα σχόλια περί iPhone=υπερκινητό γιατί είναι απλά ανούσια!

gino

αν εύχρηστο σημαίνει και βαρετό, τότε ναι έχετε δίκιο!!!!

Giannis

Αν και ειμαι υπερευχαριστημενος με το wp7 μου,αυτο που εχω να πω ειναι το εξης:
Καθε λειτουργικο και καθε κινητο εχει την χαρη του και καθενας διαλεγει αυτο που τον εξυπηρετει και αυτο που τον βολευει.Καθε λειτουργικο εχει τα δυνατα του σημεια αλλα και τις αδυναμιες του,και αυτο ισχυει για ολους.
Αυτο που με πειραζει ομως περισσοτερο ειναι αυτες οι τιμες που βαζουν στα κινητα.Ακομη δεν εχω καταλαβει πως μπορουν να κοστολογουν οποιοδηποτε τηλεφωνο με 500+€;Κατα την γνωμη μου κανενα κινητο δεν θα επρεπε να ξεπερνα τα 300+€.
Τελος παντων,το μονο καλο με ολη αυτη την ιστορια των λειτουργικων ειναι οτι αυξανεται ο ανταγωνισμος και βελτιωνονται συνεχως με ολοενα και περισσοτερες υπηρεσιες.

enigma

Mόνο που αγαπητή μου nokia στα win7 δεν είσαι μόνη σου…Άσε τα λογάκια και βγάλε μετά απο καιρό ολοκληρωμένες συσκευές σε νορμάλ τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό και άσε τα λόγια του αέρα….

Ανδρέας Μ.

Ως ουδέτερος, κάτοχος ενός Nokia 5800 με Symbian τα τελευταία 3 χρόνια, αν άλλαζα κινητό, τα λεφτά μου θα τα έδινα σε Wp7. Το Android παραείναι χύμα για τα γούστα μου, ενώ το iphone παρόλο που μου αρέσει πολύ θα ήθελα μεγαλύτερη οθόνη…

spyrosrotary

Ο καθένας έχει τις απόψεις του και εννοείται ότι θα υποστηρίξει και την εταιρεία για την οποία εργάζεται!Το android πιστεύω οτι έχει φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο και ειδικά με την έλευση του ICS πιστεύω θα δείξει αυτό που πραγματικά αξίζει και τις δυνατότητες που έχει.Το iphone από την άλλη η αλήθεια είναι ότι έχει κούραση με τις υποτιθέμενες αναβαθμίσεις του.Σαν ποιότητα συσκευής πολύ καλή αλλά υπερτιμημένο και με ένα λειτουργικό που δεν σε αφήνει να κανείς και πολλά πράγματα που πολλές φορές είναι και τα εντελώς βασικα.Όσο για τα mango ο καιρός θα δείξει,αν και πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά στην φιλοσοφία του λειτουργικού της apple αλλά σε πιο λογικές τιμές!

geo

Ολα εχουν προβληματα… Και τα wp7.5 που θελει να υποστηριζει η νοκια χθες ειδα το βιντεακι που με ενα sms το βγαζεις off και δειχνει ποσο προχειροφτιαγμενα ειναι τα μονοχρωμα τετραγωνα που θελουν να πασαρουν για windows… Το iOS ειναι βαρετο οχι το iphone σαν συσκευη γιατι εχει μεινει πισω και φαινεται απο τις αντιγραφες που ξεκινησε απο τα τα υπολοιπα λειτουργικα notification bar κτλ κτλ… Επισης μετα τον Job ηδη εχει ξεκινησει τις γκαφες ηταν πολυ προχειρη και βιαστικη η εκδοση 5. οσο για το Android για μενα προσωπικα ειναι το καλυτερο… Κανεις τα παντα και το παραμετροποιεις οσο δεν παει!!! Δεν σου λεει σε τπτ οχι… Απο ROM, hacking, o/c και πειραγμα του υλικου και ολα αυτα δεν τα κανει ουτε το iOS ουτε τα WP σε τετοια κλιμακα!! απο ασφαλεια αν εξαιρεσεις τα δισεκατομμυρια συσκευων που το φορανε με τα περιστατικα που εχουν προκυψει δεν θα ελεγα οτι μπορει να κατηγορηθει για ασφαλεια… Αν και θα ηθελα καλυτερο ξεκαθαρισμα στο market γιατι μερικες εφαρμογες πραγματικα ειναι ελεεινες!! 😛

kodinos

Τυπικο smack talk των ανθρωπων της Μicrokia, γραμμη απο τον Elop.

Toυλαχιστον δεν κανουν τον κοπο να αλλαξουν το τροπαριο και να φερουν αλλο παραδειγμα, ακομα τα ιδια καταλογιζουν σε Android και iOS.

Σε αυτο για την φρεσκαδα των WP7 παντως, εχουν δικιο. Κι εγω οταν βλεπω τα χρωματιστα πλακιδια, νιωθω 9 χρονων παλι. :p

zac

Δεν εχει αδικο το iphone ειναι οντως βαρετο!! αρλετα μπορω να πω! εδω το χρησημοποιουσα καθημερινα απο φιλους που το ειχαν και το βαρεθηκα απο αποψη οτι ολα εχουν το ιδιο μενου και τα ιδια μονοτονα εικονιδια κλπ κλπ!

nektarios

”gino” σωστα! !Δεν νομιζω στο γεγονος οτι τα Android επειδη ειναι ανοιχτα υπαρχει και το χαος η το δυσχρηστο σε σχεση με τα Windows διοτι οπως καλα ξερουμε ολοι τα Windows, τα μοιραζομασταν οχι μονο στα PC μας αλλα και σε συσκευες smartpgone προηγουμενης γενιας! !Οπως η Microsoft ειχε πολλα κενα στο λειτουργικο της οπως ακομα και τωρα στης νεες συσκευες κινητης(Mango) ,εχουν ολες η αλλες εταιρειες αλλα αυτο δεν παει να πει ξανα λεω οτι υπαρχει το απολυτο χαος οπως λετε για Android! !Ολα θα ειναι νυκοκοιρεμενα με την εκδοση ics 4.0! !Το οτι το ios ειναι κλειστο και νυκοκοιρεμενο οπως παλαιοτερα διαβασα απο τον Κωστα,δεν ειπες καποιος οτι ειναι στοχευμενο αυτο παρα μονο αγνοια στο αδιεξοδο αυτο λειτουργικο και για αυτο υπαρχουν και η γνωστες ελλειψης! !Κανενα λειτουργικο δεν ειναι τελειο!!

GiannisMix

@ nektarios
Αυτο ακριβως που ειπες με αλλα λογια θα το πω εγω…
“Το καλυτερο προιον/υπηρεσια (στη προκειμενη περιπτωση το λειτουργικο) ειναι αυτο που παρεχει την μεγιστη ικανοποιηση (περιβαλλον, χρηστικοτητα, κτλ…) στο χρηστη του” ….
… οποτε ειναι καθαρα θεμα του τι ζηταει ο καθενας.. Προσωπικα απο android περασα εδω και 8 μηνες σε WP7.. Εχω χρησιμοποιησει απο φιλους IOS… Τωρα πλεον οταν τα πιανω στα χερια μου εχω την αισθηση πως το android ειναι λιγο κινεζιά…(ξερω πως δεν ειναι :Ρ αλλα αυτη την εντυπωση μου δινει μετα απο WP7). Και για το iphone καλο χρυσο αλλα τσαμπα πεταμενα λεφτα….
Υ.Γ. Θα ηθελα να κανω ενα βημα παραπερα να δοκιμασω Nokia N9 Meego…. Γιατι πραγματικα μολις πας στα WP7 και τα συνηθισεις μετα ψαχνεις το “ιδιαιτερο” ωστε να το αντικαταστησεις…..

island

Έχει απόλυτο δίκιο.

Το Adroid είναι πολύπλοκο,ότι καλύτερο για τα πειραχτήρια αλλα όχι για το μέσο χρηστη.

Το Ios είναι πολύ απλό άνετο για το μέσο χρηστη αλλα βαρετό.

Εγώ ψηφίζω WP,και οι εφαρμογές γεμίζουν καθημερινά το Marketplace.

nektarios

Και ομως οπως εγω και πολλοι αλλοι ειμαστε πολυ δυστακτικοι να αλλαξουμε και να δουλεψουμε κατι που δεν εχει και καλες εποχες πισω της! !

djore

Ως κάτοχος για 2 χρόνια iphone εδώ και 8 μήνες wp7 και κατα διαστήματα android κινητά και tablet έχω να ομολογήσω πώς το πιό καλό λειτουργικό για τηλέφωνο είναι το wp7 … το πίο καλό λειτουργικό για smartphone είναι το android .. To πιο ισορροπημένο λειτουργικό μεταξύ τηλεφώνου και smartphone είναι το iOS . Όλα είναι καλά ανάλογα και με τις απαιτήσεις και με το πως θέλει να το λειτουργεί ο κάθε χρήστης …

Eaglos

Το τι είναι το κάθε λειτουργικό το γνωρίζουμε χρόνια.

Το iphone ειναι κλειστό, υπερτιμολογημένο, με μηδενική ελευθεριά και ωραία εμφάνιση.
Το Android είναι ανοικτό, χυμαδιό και φτιαξτο μόνος σου (σπάσε τα @@ σου δλδ όπως
και στο Linux).
To Windows Phone είναι άχρωμο, άγευστο, άοσμο που θα το σκίσουν στους ιούς.

Lefteris Grigoriadis

Χα χα χα…Ο τύπος έχει γούστο. Ελευθερία έχουμε κ ο καθένας εκφράζει την άποψη του αλλά μέχρι κάποιο όριο.
Μπορεί να μην ασπάζομαι τα iphone μόνο κ μόνο για την τιμή τους, αλλά θεωρώ ότι υπερβάλει ο κύριος.
Βαρετό δε το λες πάντως. Ίσα ίσα προκειτε για ένα πολύ ευχάριστο κινητό.
Όσο αφορά το android,σε τι δυσκολεύεται ο κύριος;Να βρει τις ρυθμίσεις;Να γράψει μήνυμα;Τι;
Ανοιχτό γραμμα είναι.
Καλύτερα ας κοιτάξουν τα δικά τους.
Πόσο λίγο παραμετροποιήσιμο είναι το mango και τα καταπληκτικά market sales σε αριθμούς, αυτά δείχνουν το εντελώς αντίθετο.
Δηλ τόσος κόσμος έχει ένα από τα 2 συστήματα… όλοι χαζοί είναι;
Αργά η γρήγορα θα καταλάβουν εκεί στην νοκια την βλακεία που έκαναν κ άφησαν το symbian και το meego.
O κόσμος θα το δείξει.

dimpep

To android είναι μονόδρομος μόνο και μόνο λόγο κόστους…

Marios

Μιλησε και η Νοκια τωρα για πως θα πεσουμε για υπνο το βραδυ. Μιλησε για δυσχρηστια, ποιος η Νοκια που το Symbian θα επερνε βραβειο στην κατηγορια. Βρε αιντε απο κει 🙂

Θεόφιλος

….στο δρόμο που χάραξε και η samsung η Nokia? ….που ειναι το τουπέ που κάποτε είχε?….ρε πως αλλάζουν οι καιροί….όλοι για τη apple δουλεύουν τελικά νομίζω…και οταν θα βγει το 5άρι χωρίς δηλώσεις και χωρίς επιθετικές διαφημίσεις, γεια σας 800 ευρώ! Ντάνγκα ντάνγκα ο επόμενοοοοος….για να δούμε για να δούμε.

Nikos K.

Εγω δοκιμασα Windows mobile, Windows phone, ios, symbian αλλα με βολεψε το Android τελικα, 100% παραμετροποιησιμο για να το φερεις 110% στα μετρα σου! Cyanogen forever!

Tasso Spanos

Μιλάει η Νοκια με το Symbian. Πιο δυσχρηστο δεν υπάρχει.

Χρήστος

Ειμαι ιδιοκτήτης samsung galaxy s και ipod touch 4g. Το android εχτός απο την οργάνωση αρχείων στη κάρτα μνήμης δεν ειναι καθόλου δύσχρηστο. Όυτε στα όνειρα της η nokia δεν θα έφτανε την ανωτερότητα τou android. Το iphone είναι βαρετο ;; Ναί, σωστή η nokia…. αν εξερέσεις το οτι το iphone υποστηρίζει περισσοτερα παιχνίδια απο οποιοδήποτε αλλο κινητό !!! Nokia, αλλού αυτα !!!

orestis

@Lefteris Grigoriadis
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Αναγνωρίζω τις αξιόλογες προσπάθειες μιας μικρής μερίδας των developers της nokia για το meego και την εξέλιξη του symbian! Πιστεύω πως είναι μεγάλο κρίμα να παρατήσουν ένα τέτοιο λειτουργικό όπως το meego. Και για το λόγο αυτό εύχομαι ολόψυχα να πετάξουν τον Elopακη και οποιοδήποτε άλλο παράσιτο της microsoft κλωτσιδόν πριν να είναι αργά! Αλλά ,δυστυχώς, μια επαναστατική εξέλιξη καταστρέφεται, συνήθως, από μια υποτιθέμενη συνεργασία!

Giannisma

Αndroid 4 ever!αλλα στην ευκολια χρησης iphone και wp7 για μενα ειναι zuper!

George Chondrogiannis

Θεόφιλε, “ζωγράφισες” αγόρι μου!!!!! 😉

md03582

Για καποιον λογο που δεν μπορω να καταλαβω, ενω ολοι σχεδον εχουν windows στο pc ή στο laptop τους, κραζουν την microsoft με την πρωτη ευκαιρια και εκφραζουν γνωμη πολλες φορες χωρις καν να εχουν δοκιμασει το προιον.. Ηταν που ηταν μοδα το android, ειδικα το τελευταιο καιρο που εγινε και της μοδας η apple σε συνδυασμο με την αγιοποιηση του Jobs μετα θανατον, το κακο εχει παραγινει. Αυτο εχει ως αποτελεσμα να στηνεται στον τοιχο και να κατηγορειται η microsoft για οτι βγαλει. Τα windows phone 7 ειναι ενα εξαιρετικο λειτουργικο, σταθεροτατο και κατα την γνωμη μου με τα live tiles (που μονο προχειρογραμμενα και μονοχρωμα δεν ειναι) ολοζωντανο. Απορω με την ελευθερια που παρεχει το πολυδιαφημισμενο android. Αφου ολοι την επκαλουνται, γιατι δεν βαζουν και linux στα pc τους για να εχουν και εκει την τοση τρομερη ελευθερια? Επισης το cloud που διαφημιζει η apple προυπήρχε ηδη στην microsoft με το skydrive, ωστοσο ελαχιστες οι αναφορες. Τελος τα wp7 συγχρονιζονται απιστευτα με υπολογιστη με windows 7 και με λογαριασμο hotmail-xbox-skydrive (εκτος ολων των αλλων συγχρονισμων) ωστοσο επισης ελαχιστες και εδω οι αναφορες. Ολα πιστευω ειναι θεμα διαφημισης. Και οσοι κατηγορουν τον Elop, η την Samsung για μαυρη διαφημιση… Συνέχεια »

mpampoulas

είναι το symbian δυσκολο??? τι άλλο θα ακουσουμε….15 χρονών δηλαδή είμασταν Αινσταιν και μπορούσαμε και ξεσκιζαμε τα νοκια…μακάρι αλλα δυστυχως δεν είμασταν….10 χρόνιαsymbian και μακάρι να μην είχε χαλάσει το n93 μου να μπορουσα να το χρησιμοποιώ ακόμα….android (s2 galaxy) αντε βγαλε άκρη….ios επίσης, δεν μπορώ να βρω βασικές λειτουργίες στου αδερφού μου το iphone4…και κολλητός που μόνο iphone έχει τα τελευταία χρόνια όταν των ρωτάω πήγαινε λίγο ρυθμίσεις να βρούμε κάτι ψάχνει το μισό μενού στην καλύτερη για να βρεί τις όποιες ρυθμίσεις…καλή παιχνιδομιχανή και browser είανι συμφωνώ…και ναι έχει μερικά office apps που αξίζουν, αλλά εκεί είναι τα βατόμουρα οπώτε άστα και αυτά….τα w7 αν κρίνω από υπολογιστή είναι το κορυφαίο λειτουργικό που έχω δουλέψει μέχρι τώρα, πρωτοποριακό θα έλεγα…. ελπίζω να είναι έτσι και στα κινητά διότι τα παλιότερα version ήταν για κλάμματα….
αυτάααααα εγώ προσωπικά βατόμουρο και ας με παιδεύει, θα τα βρείς όλα τελικα με λίγο ζόρισμα

kostas

@konstantinos
και εγώ ως κάτοχος iphone 4s συμφωνώ μαζί σου

GiannisMix

@ md03582
Απειρα like στη τελευταια σου παραγραφο ρε φιλος..
@ mpampoulas
Εγω απο μικρος ημουν Αινσταιν χαχα.. Περα απο τη πλακα σε γενικες γραμμες σωστος.. αλλα το ξερεις οτι αντιφασκεις?? Σε ενοχλει το πεδεμα για να βρεις κατι στο iphone αλλα στο βατομουρο το δεχεσαι…. :S φιλικα παντα

mpampoulas

@iphones

και αυτό το υπερκινητό γιατί πρέπει να κάνει 800 ευρώ ενώ το άλλο υπερκινητό galaxys2 τα μισά! 420 το πήρα προχθές…επειδή έχει ένα μήλο και λίγο μέταλλο??? μήπως το καλύτερο υπεραυτοκίνητο είναι η bugatti με 1.000.000 ευρώ? ίσως, αντε παρτήν!

mpampoulas

@giannismix

αντιφασκω απόλυτα διότι δεν μ αρέσεουν τα “έτοιμα”…γι αυτό και επιλέγω βατόμουρο για να ψάχνομαι συνέχεια…δεν με ενοχλεί το ψάξιμο, με ενοχλεί πως ένα τόσο εμφανισιακά απλό υπερκινητό και υπερτιμολογημένο να σε δυσκολεύει στα πιο απλά…στο βατόμουρο με το που το ανοίγεις καταλαβαίνεις τι πρόκειται να ακολουθήσει, κανείς δεν είπε ότι είναι απλό κινητό!!:-)

GiannisMix

@mpampoulas
Παρεξηγησες.. Δεν ειμαι applefanboy… WP7 εχω και δεν δινω σε καμμια περιπτωση τοσα χρηματα για IOS. Σιγουρα προτιμω SGS2. Και τουλαχστον αυτη την εποχη οι μονοι που θα επερναν τα λεφτα μου ειναι η ΝΟΚΙΑ με το Ν9 και η SAMSUNG με s2, galaxy nexus, note.. Κανενας αλλος..

Lefteris Grigoriadis

md03582
Αδερφέ κράζουμε την νοκια που έπεσε στην microsoft. Έχει μια χαρά λειτουργικά.Αν νομίζουν ότι θα ανέβουν με το mango αυτό θα το δείξει ο κόσμος το πόσο θα πάει να πάρει τις συσκευές τους.Αν το καταφέρουν μπράβο τους.
Και κάτι άλλο.
Ας μην μπερδεύουμε τους υπολογιστές με τα κινητά. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Φιλικά πάντα. Διάλογο κάνουμε.

mpampoulas

@ γιαννισμιχ | den δεν ήταν για σένα αλλά για τουσ iphone lovers 🙂

md03582

GiannisMix σε ευχαριστω φιλε για τα like σου! Lefteris Grigoriadis εννοειται φιλικα και παντα διαλογο. δεν θελω τσακωμους με παιδια που δεν τα ξερω καν, απλα να μοιραστουμε αποψεις για κοινα μας ενδιαφεροντα. Δεν μπερδεψα υπολογιστες με κινητα, απλα ανεφερα καποια πραγματα που η apple τα διαφημιζει σαν πρωτοποριακα περι οικοσυστηματων, cloud, siri (google voice κ wp7 tell me) και βλεπω τις “πρωτοποριες” της μεχρι κ σε διαφημισεις στην τηλεοραση, ενω προυπήρχαν! ειναι σαν το πρωτοποριακο kinect κ psmove ενω κυκλοφορει το wii απο τα τελη του 2006!! Χρησιμοποιησα αυτο το παραδειγμα για να θιξω το θεμα της διαφημισης κ την επιρροη της στον καταναλωτη. To iphone, οπως και πολλα android οπως και πολλα wp, ειναι κορυφαιο κινητο. και το ios, και το android και τα wp ειναι παρα πολυ καλα λειτουργικα, απλα η διαφημιση κ η στρατηγικη των εταιριων παιζει μεγαλο ρολο. Αν με την κυκλοφορια του mango, η νοκια-ms εβγαζε το lumia 800 με πχ. 350 ευρω θα γινοταν μαχη.. κατα πασα πιθανοτητα δεν θα πανε καλα τα wp7 γιατι ο αλλος δυσκολα θα δωσει 600 ευρω και θα αφησει την σιγουρια των ios κ android για κατι καινουργιο. αν η διαφημιση ηταν αυτη που επρεπε και οι… Συνέχεια »

Κώστας

Το πιο εύχρηστο λειτουργικό στον κόσμο είναι 1.
Symbian. 3 χρονών παιδάκι που έπιασε το κινητό μου στα χέρια του με την δεύτερη φορά που του έδειξα έμαθε να μπαίνει και να παίζει παιχνίδια 😛

Μην αρχίσετε κράξιμο..είπα το πιο εύχρηστο όχι το καλύτερο (για μένα τουλάχιστον).

Εγώ πιστεύω πως όλα τα λειτουργικά είναι καλά απλά το θέμα είναι το πως χρησιμοποιεί ο καθένας το κινητό του. Το να μαλώνετε μεταξύ σας για το ποιο είναι το καλύτερο λειτουργικό δεν έχει νόημα από τη στιγμή που ο κάθε χρήστης χρησιμοποιεί το λειτουργικό που τον βολεύει περισσότερο.

Εμένα μου αρέσουν και τα WP και το Android και το iOS επειδή το καθένα είναι ξεχωριστό και σε εμφάνιση, και σε απόδοση αλλά και σε χρηστικότητα.
Μακάρι να είχα ένα κινητό που να μπορούσε να φοράει και τα 3 λειτουργικά.

Lefteris Grigoriadis

md03582
Oχι δεν κούρασες αδερφέ.Την άποψη σου λες.
Καλά στο θέμα της διαφήμισης πιστεύω οτι δεν πιάνει κανένας την apple.Η άποψη μου είναι ότι αυτή η εταιρία δεν είναι ανταγωνιστική πια αλλά μονό κερδοφόρα.

Οπως και να εχει αυτος της νοκια τα παραλεει.

Vagelis

Πάντως από πωλήσεις το Nokia Lumia 800 φαίνεται ότι πάει πολύ καλά.

«Με βάση τα πρώτα στοιχεία οι πωλήσεις κατά το λανσάρισμα της συσκευής, αποτελούν την καλύτερη πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας για οποιοδήποτε smartphone της Nokia, μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, καταφέραμε ένα σημαντικό ξεπούλημα smartphone στην αγορά της Αγγλίας», δήλωσε η εταιρεία.

Techfan

Εν μέρει έχουν δίκιο, το παρακάναν οι άλλες εταιρείες με το ios και android.

Πλέον δεν βλέπουμε νεοτεριστικά στοιχεία της προκοπής, παρά μόνο βελτιωμένες εκδόσεις που παρουσιάζονται ως επανάσταση (λόγω μάρκετιν).

Από την άλλη μεριά, στο windows phone βλέπουμε για πρώτη φορά (εδώ και χρόνια) κάτι πραγματικάα νεοτεριστικό και άξιο προσωχής μας. Αποτελεί χτύπημα στην ρουτίνα των λειτουργικών συστημάτων για κινητά.

Εν κατακλείδη, μπορεί το windows phone να κάνει την διαφορά…αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ισχυριζόμασταν ότι το ios είναι βαρετό και το android δύσχρηστο (!).

kostantinos!

δεν είμαι iphonelover είμαι iphoneuser κ με βολεύει! όλα τα smartphone θέλουν το ψάξιμο τους γιαυτό λέγονται smartphone δεν είναι για χαζούς hahahahahahhah κανό κ χουμορ κ ναι φιλικά πάντα πιστεύω ότι ενοιτε πλέων το φιλικά μπαίνουμε εδώ να’ μιλήσουμε’ κ να πούμε την άποψή μας (σεβαστη από όλους) όχι να τσακωθούμε κ να βγάλουμε τα κομπλεξικά μας κ τις αγ@…..ς μας!

impro

Το windows phone είναι αρκετά εξελιγμένο , δεν είναι χαοτικό και ωριμάζει σε ένα πολύ βολικό συστημα, το iphone πλεον φορέθηκε και ξεπέρασε τον εαυτό του ασε που με 200 ευρώ και ένα trophy 7 κάνεις το 90% των λειτουργιών του iphone, και σου μένουν χρήματα για ενα tablet…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.