Nokia Lumia 800 vs Nokia N9, Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Εμφανισιακά είναι ίδια εσωτερικά όμως εσωτερικά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Με λίγη προσπάθεια μπορείς να τα ξεχωρίσεις δια γυμνού οφθαλμού, σίγουρα όμως θα καταλάβεις τη διαφορά αν τα πιάσεις και τα δύο στα χέρια σου. Η διαφορά είναι στο λειτουργικό σύστημα Windows Phone για το Nokia Lumia 800, MeeGo για το Nokia N9. Δείτε τον πίνακα κόντρα με τα τεχνκά χαρακτηριστικά.

, Nokia Lumia 800 vs Nokia N9, Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά

, Nokia Lumia 800 vs Nokia N9, Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Christos K.

Το N9 το ζαχάρωνα πολύ αν δεν ήταν η τιμή και η απόφαση της NOKIA να “αποχαιρετήσει” το Meego θα μου ήταν πολύ δύσκολο να επιλέξω ανάμεσα στα δύο.

Τώρα όμως με ίδια εμφάνιση και με ένα λειτουργικό που έχει μέλλον το Lumia 800, για εμένα τουλάχιστον, “υπερέχει” από άποψη επιλογής…

ΥΓ: Ελπίζω η NOKIA τώρα που δεν θα έχει να διχάζεται για τα λειτουργικά της να μας προσφέρει και άλλες πολλές προτάσεις στην λογική και την ποιότητα των Lumia 800 και Ν9.

spiroz

απο τεχνικης πλευρας το n9 ειναι καλυτερο αλλα εχει ενα λειτουργικο χωρις μελλον…οποτε μαλλον Lumia

pgetsos

αστοχη συγκριση, δε γινεται να συγκρινεις επεξεργαστες κτλ σε διαφορετικα λειτουργικα 😉 το meego τρεχει βελουδινα στον 1ghz του, ενω ΕΧΕΙ μελλον! το Ν900 ηταν τελειως παρατημενο και ακομα υποστηριζεται απο την τεραστια κοινοτητα του Linux !

Χρήστος

Είναι λίγο ανάποδα οι φωτό ή μου φαίνεται?? (troll madness)

Πολύ ωραία btw αν και το case γυρω γύρω είναι το ίδιο!

iceman

πριν καιρο ακουγαμε για “τελειωμενο” symbian, μετα ειχαμε την anna, ερχεται η belle και εχει και συνεχεια….. μη βιαζεστε να “κηδεψετε” το meego! τα νοκια windows phones εχουν πολυ δρομο ακομα, σαν πρωτη προσπαθεια φαινεται να ειναι αρκετα δυνατα…..(παντα οσο αφορα τη νοκια)

Dimes

N9 γιατί είδα το hands-on του Κώστα…! 😀

gadgetfreak

Κωστα στο δεν ξερω αν εσυ το έφτιαξες το spec sheet αλλά στο gsmarena που τέσταραν το Ν9 έβγαλε 8 και κατι ωρες στην αναπαραγωγή βίντεο.

constantine

Είχα την τύχη να πιάσω στα χέρια μου ένα N9, και η αλήθεια είναι πως δεν ήθελα να το αφήσω. Το MeeGo είναι σαφώς ελαφρύτερο από τα Windows Mango, κι αυτό του επιτρέπει να κάνει παπάδες. Στην κυριολεξία. Και έχει και το μέλλον πάνω του (NFC). Να συμφωνήσω επίσης με το φίλο pgetsos. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά με διαφορετικό λειτουργικό σύστημα δεν μπορούν να συγκριθούν. Καλό θα ήταν να μη πέφτουμε σε τέτοιες τρύπες..

John

το λινουξ παντα θα υπερνικα

Αντωνης

Για ενα Ν9 με ice cream sandwich μπορει και να σκεφτομουνα να αφησω και το SGS2 μου!Ενταξει,μαλλον ηταν λιγο υπερβολη αυτο αλλα αν ηταν 4.3 inch και 2πυρηνο ευκολα!!!

Techfan

Πολύ ωραία κινητά και τα 2.

Επειδή έχουν τελείως διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, δεν μπορούμε έχουμε μέτρο σύγκρισης τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα κανένα από τα 2 και αυτό είναι αρκετό 😉 .

Πάντως, εγώ είμαι ακόμα ερωτευμένος με το nokia n8 μου ;).

Όποιος θέλει να πάρει 1 από τα 2, ας κάνει υπομονή κανένα 6μηνο που θα έχουν δελεαστική τιμή…

techviewGr (Iphonias)

λεει curved screen αλλα αν δεν κανω λαθος ειναι καπως το αναποδο…
WP ασυζητητι…

Lefteris Grigoriadis

Μια διευκρίνηση.Τον χρόνο αναμονής βλέπουμε Κώστα. Αυτό νοιάζει τον άλλον και όχι τον χρόνο ομιλίας που μας δείχνει το site. Έχει διαφορά.Το wphone έχει 265 και το Ν9 380.Δε σε διορθώνω. Απλά ο χρόνος αναμονής του Ν9 είναι μεγαλύτερος 50%.

Magnus

Παιδιά δείτε εδώ:

https://conversations.nokia.com/2011/10/26/nokia-n9-gets-a-new-colour-and-a-software-update/

Το Ν9 θα βγεί σε λευκό χρώμα και επιπλέον θα πάρει αναβάθμιση λογισμικού!

Solon

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βάλαν μπροστινή κάμερα στο lumnia. Και επίσης θα έπρεπε να το βγάλουν με 3.9 οθόνη. Η Νοκια μοιάζει να αγνοεί το συναγωνισμό και αυτό είναι λάθος. Δεν θέτει πλέον αυτή τα στάνταρτς στα smartphones, έχει μείνει πίσω και πρέπει να το καταλάβει πριν είναι αργά.

manolis Tsagkarakis

@cVlachakis αυτό εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη χρήση που κάνεις!!! Εννοείται ότι όλη μέρα online με emails και παρακολούθηση του techblog δε θα σου φτάνει ούτε για μισή μέρα ένα κινητό τέτοιου τύπου εσένα!!!! :p

Μπορεί κάποιος φίλος να μας πει στα μέχρι τώρα WP7 με μέτρια προς βαριά χρήση τι χρόνους χρήσης έχει??? (και λέμε μέτρια με 20 λεπτά ομιλία τη μέρα+5 SMS, 1-2 ώρες ίντερνετ-facebook, μουσική 1 ώρα και κανά παιχνίδι!!!) Βέβαια πιστεύω ότι σαν Nokia WP7 θα έχει καλύτερους χρόνους από το μέσο όρο!!!

🙂

kostashd2

μια σύγκριση των δυο σε ταχύτητα θέλουμε!!!!!

tasos
Panagiotis Gr

@manolis Tsagkarakis με το optimus 7 περισσότερη ώρα από ότι με το GS2.

GiannisAnteNteee

@ manolis Tsagkarakis
Κ εγω με Optimus 7 για να καταλαβεις 20SMS, 30′-45′ ομιλια, 2 ωρες ιντερνετ και χρηση του office για 1 ωρα… Οταν ξαπλωνω κατα τις12.30 το βραδυ μου γραφει 10-15%… Ισως να λεω και πολυ..
Το κακο ειναι οτι καιει πολυ ρε φιλε το κινητο. Με 10-15λεπτα παιχνιδιου χρειαζεσαι κ μια ψυκτρα αγκαλια… Κατι το οποιο ειχα συναντησει κ σε ενα Trophy. Ελπιζω να μην εχει τετοια θεματα η NOKIA…

Nikos K.

Η ψηφος μου στο Ν9…Αλλα δυστυχώς το κοστος του το κάνει απαγορευτικό…

Karma

Η multitasking επιφάνεια του n9 λύνει το πρόβλημα για μένα !!! Σήμερα έβλεπα και τις εφαρμογές του στο Ovi Store, στάμπαρα και τα καλύτερα emus !!! : D

Βγήκε και επίσημη ενημέρωση !!!

kapa

ουσιαστικα και η NOKIA εκλεψε το σχημα της APPLE και απλα εβαλε και ενα εγχρωμο πλαισιο επιπλεον….καλη σκεψη….

Αντωνης

Εχω βασιμες πληροφοριες οτι και ο Graham Bell εκλεψε πατεντες απο την apple,ετοιμαζονται μηνυσεις στους απογονους του…Ελεος ρε παιδια,ειπαμε να ειστε fanboys-girls αλλα ακομα και εκει χρειαζεται λιγο μετρο….

orestis

Η φωτογραφία μεταξύ των 2 κινητών είναι εντελώς παραπλανητική. Τα 2 κινητά έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος(τα touch buttons είναι που μικραίνουν την οθόνη του lumia) αλλά και την ίδια ζωντάνια σε οθόνη. Κατά τα άλλα είναι κρίμα που ο Elopakis παρατάει τέτοιο λειτουργικό και τα υπόλοιπα στελέχη της nokia δεν κάνουν τίποτα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.