Nokia Lumia 830 ελληνικό βίντεο παρουσίαση [IFA 2014]

TechblogTV. Αυτό είναι το Nokia Lumia 830 με Windows Phone 8.1 και Denim update. Ενσωματώνει οθόνη αφής 5 ιντσών LCD IPS ClearBlack με ανάλυση 1270×720 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 400 1.2GHz, μνήμη RAM 1GB, κάμερα PureView 10 Megapixel με οπτικά μέρη Zeiss και μπαταρία 2200 mAh.

Nokia Lumia 830 hands-on IFA 2014, Nokia Lumia 830 ελληνικό βίντεο παρουσίαση [IFA 2014]

Nokia Lumia 830 hands-on IFA 2014, Nokia Lumia 830 ελληνικό βίντεο παρουσίαση [IFA 2014]

Nokia Lumia 830 hands-on IFA 2014, Nokia Lumia 830 ελληνικό βίντεο παρουσίαση [IFA 2014]

Nokia Lumia 830 hands-on IFA 2014, Nokia Lumia 830 ελληνικό βίντεο παρουσίαση [IFA 2014]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ahri

διορθωνονται συνεχως τα wp αλλα με παρα πολυ αργο ρυθμο…. και ειδικα στο στορ η κατασταση ειναι τραγικη ,,δεν ειναι τοσο η ελειψη των εφαρμογων που ειναι παρα πολλες αυτες που λειπουν αλλα το οτι και ακομα και αυτες που υπαρχουν δεν δουλευουν καλα και παιρνουν αναβαθμηση καθε 6 μηνες ..

Dimitris F.

@ahri Πως φαίνεται οτι δεν έχεις δουλέψει wp…

Γιώργος Κ.

Τη λένε mid range ναυαρχίδα αλλά με τη τιμή που πιθανολογειται ότι θα έχει (499€) δε τη λες και mid range στη τιμή. Έπρεπε να κάνει Μαξ 400 με αυτά τα χαρακτηριστικα αυτά και για αυτό δε με πείθει να αφήσω το 820 μου για αυτό. Εξωτερικά όμως φαίνεται πολύ ωραία.

@Dimitris F. Ένα δίκιο το έχει ο φίλος από πάνω. Μετά το cyan για παράδειγμα το Viber μου τρώει κόλλημα τουλάχιστον μια φορά τη μέρα. Για να μη σχολιάσω Facebook / messenger που ειδικά το τελευταίο λόγω του ότι το κινητό μου έχει amoled οθόνη και εκείνο δεν έχει μαύρο θέμα μου τρώει τη μπαταρια όπως μια F50 πίνει τη βενζίνη. Θέλουν δουλειά ακόμη οι βασικές εφαρμογές

JohnWave

Aν με κάλυπτε το windows store ( δεν με καλύπτει ακόμα ούτε στο βασικό θέμα της πληκτρολόγησης γιατί γράφω ελληνικά με swipe ) θα το τσιμπούσα με τη μία αυτό το κινητό. Eίναι πολύ όμορφο και με ικανοποιητικά τεχνικά χαρακτηριστικά για windows mobile OS.

Dimitris F.

Βρε είστε στο techblog και έρχεστε αδιάβαστοι; 😛 Το “swipe” πλέον μετά τη τελευταία αναβάθμιση υποστηρίζεται στα WP!
Και γω κάτοχος WP ειμαι αλλά δεν fan boy καμιας εταιρείας και κανενός λογισμικού!. Τα WP έχεις σαφώς ελλείψεις αλλά με την υπερβολή που τα παρουσιάζετε μερικοί..!

ahri

ειμαι κατοχος windows phone ,,εδω και 2 χρονια ,,,εκανα υπομονη αλλα ποια δεν παει αλλο, η κατασταση φτιαχνει με βηματα χελωνας…αν και δεν χρεισημοπειω social media οπως τα messenger,facebook,instagram κτλπ. η κατασταση ακομα και σε αυτα ειναι τραγικη που επρεπε να πετανε αυτες οι εφαρμογες γιατι ειναι και οι πιο συχνες που χρησιμοπειουνται απο το ευρυ κοινο,,αμα αυτες οι εφαρμογες δεν ειναι καλες ο κολημενος σοσιαλομιντιακιας σου κανει και δεισφημηση στο λειτουργικο ,,,,οπως θα ελεγε και ο χρηστος το instagram beta ακομα δεν εχει παρει ουτε μια αναβαθμηση ..

ahri

ενωει swipe στην ελληνικη γλωσσα οχι swipe στα αγγλικα .

Τομ

Ahri αυτο που ακουμε οτι το windows store βελτιωνεται συνεχεια προσωπικα πιστευω οτι ειναι παπαρδελες. Σορρυ κιολας αλλα περασε η εποχη που λεγαμε οτι τα windows phone ειναι ακομα νεο OS και πρεπει να του δωσουμε χρονο. Απλα δεν βελτιωνεται και δεν θα φτασει ποτε στα επιπεδα των δυο μεγαλων mobile OS’s και θα μεινει σαν επιλογη εναλλακτικη. Android Ios ειναι πολυ μπροστα. Στο μονο που μπορει να κανουν καποια στιγμη θραυση τα windows ειναι στα μεγαλα tablet τυπου surface pro αν γινει καποια στιγμη trend αυτο το ειδος. Προς το παρον τα tablet ειναι για αλλη χρηση (με το IOS να εχει βρει τελεια εφαρμογη σε αυτην την κατηγορια. Δυστυχως το android ειναι ακομα λιγο πισω στα tablets εκτος αν το θες μονο για Internet και video viewing) ενω τα surface pro προσφερουν κατι αλλο που ακομα δεν εχει γινει trend η συνηθεια. Η δεν βολευει τον κοσμο. Ασε που με τα λεφτα του surface pro παιρνεις laptop 15αρι με καλα χαρακτηριστικα ΚΑΙ tablet και τα εχεις και τα δυο.

Γιάννης

“Mid range ναυαρχίδα” με snapdragon 400? Πολύ καλύτερα κινητά android έχουν 200-250 ευρώ μέγιστο. Πχ. το Lenovo S850 είναι στα 250. Και η Lenovo είναι και τρίτη σε πωλήσεις παγκοσμίως ενώ η Nokia έχει χαθεί από τον χάρτη.

panos

Παιδια εχω το Lumia 1320, ειμαι τοσο πολυ ευχαριστημενος που παρακαλαω να βγει 7ιντσο αλλα με λογικη κατασκευης σαν το mediapad x1. Επισης λεπτα bezels και mhl.

Btw ακουγεται κατι για 7ιντσο wp?

Απο κει και περα καμια 12αρια apps που θελω εγω λειτουργουν αψογα αλλα η αληθεια ειναι οτι η ταχυτητα ανταποκρισης MS και developpers για το store ειναι απαραδεκτη.

JohnWave

@Dimitris F, πήρε update το swipe και γράφεις ελληνικά ; Sorry με έπιασες πραγματικά αδιάβαστο. Μέχρι τον προηγούμενο μήνα ήξερα ότι δεν μπορείς να γράφεις ελληνικά. Να σαι καλά ρε συ, μου έφτιαξες τη μέρα και αύριο θα παραγγείλω το lumia 830!

Αντώνης

Ωωω ρε γκρίνια πάλι για τις εφαρμογεςς

Γιώργος Κ.

Αντώνη είναι η άποψη μας δε γκρινιάζουμε. Απλά όταν δίνεις κάποια χρήματα και μάλιστα πολλά για τις ναυαρχίδες της νοκια περιμένεις και την ανάλογη αντιμετώπιση στο λογισμικό. Κάτι που δε συμβαίνει στο έπακρο

ahri

αμα δεν τα σκασει επιτελους η microsoft οπως κανει η google,apple σε developers ουτε σε σαραντα χρονια δεν θα φτιαξει το store

ahri

αμα δεν τα σκασει επιτελους η microsoft οπως κανει η google,apple σε developers ουτε σε σαραντα χρονια δεν θα φτιαξει το store

JohnWave

@Αντώνη αν στο πολύ καλό Lumia 830 μπορούσες να γράψεις ελληνικά μόνο με Τ9 κι εσύ ήθελες να γράφεις με κανονικό πληκτρολόγιο , θα το αγόραζες ; Αν στο πολύ καλό Lumia 830 δεν έβρισκες έστω μόνο 5 εφαρμογές που χρησιμοποιείς καθημερινά στο κινητό σου ή τις έβρισκες άσχημα υλοποιημένες, θα το αγόραζες ;

αντωνης

οχι εννοειται πως δε θα το αγοραζα και θα αγοραζα ενα αλλο που θα με καλυπτε γιατι να περιοριστω;

αντωνης

οι ηδη υπαρχουσες με καλυπτουν παντως οπως και τους περισσοτερους πιστευω

Αποστόλης Ρόδος

Το μερίδιο αγοράς των Windows Phone είναι τραγικό μπροστά στα θηρία… και λογικό είναι οι Developers να δίνουν περισσότερο βάρος σε Android και iOS.
Δεν έχω δουλέψει Windows Phone αλλά και πολύ δύσκολα θα το κάνω. Πρωτη επιλογή πάντα Android και δεύτερη iOS.
Σε ότι αφορά την NOKIA θα την ήθελα “εύρωστη” στην αγορά από την αρχή με Android αλλά πλέον είναι αργά για δάκρυα… 😉

manolis

Ο καθένας παίρνει ένα κινητό ανάλογα με της ανάγκες του. Εξερω τα θύματα της μόδας….
Εδώ και χρόνια είχα την χαρά να εχω διαφορες ναυαρχίδες απο προ καμερας εποχής μεχρι σημερα,
Κατέληξα οτι η ποιότητα κατασκευής της νοκια ειναι τελικα αυτο που εχει ξεχωρίσει . Ειμαι μαραγκος και μιλαμε τα κινητά μου εχουν περασει δισκολες στιγμες μαζι μου στιν δουλεια. Μεχρι και προκα σε μαλακο ξυλο καρφωσα με ενα 920 πριν παρω το 930! Οι εφαρμογες για πελατολογιο και διαχειρίσεις οικονομικον με καλύπτουν αριστα τα office δεν το συζητάω και οι καμερες μια χαρα. αλλα πανω απο ολα οι σκονη και οι τουμπεσ!!! ενα κακομιρο Glx 4 που ειχα (για καλο-καθαρό 😉 ) τα κακαρωσε εν ωρα εργασιας :/ αν και το συμπαθουσα (αρκετα γρηγορο). Ενα iphone που εχει ενας βοηθός το 4 αν δεν κανω λάθος πολυ εντυποσιακο – διαφορετική φιλοσοφια αλλα για πιο γραφείο-καφε καταστάσεις μου εκανε ιδικά οταν στιν 2η πτωση ραγισε η οθονη λες και εφαγε σφαιρα! Εντύπωση μου εκανε που παρα τιν ραγισμενη οθόνη δουλευει ακομα κανονικα!

tolic

manolis ??????? ποιεσ εφαρμογες προτεινεις για πελατολογιο και διαχειρίσεις οικονομικων ??? σωσε με!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.