Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on

Μια εβδομάδα μετά το video review του Lumia 735 και έχουμε στα χέρια το αμέσως επόμενο μοντέλο με οθόνη 5 ιντσών LCD IPS HD, το Nokia Lumia 830. Με πίσω καπάκι σε έντονο πορτοκαλί χρώμα και αλουμινένιο σασί, απολαύστε τις φωτογραφίες hands-on και μείνετε συντονισμένοι για το review από το TechblogTV.

Nokia Lumia 830 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on, Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on

Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on, Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on

Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on, Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on

Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on, Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on

Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on, Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on

Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on, Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on

Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on, Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on

Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on, Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on

Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on, Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on

Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on, Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on

Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on, Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Δεν μπορούσε να είναι το 930 έτσι?

Μιχάλης

Ένα πράγμα θέλω να δω στα καινούρια Lumia κ. Βλαχάκη , εάν μπορείς να μου απαντήσεις.

Θέλω να δοκιμάσεις να βάλεις όσο περισσότερα tiles και folders με tiles στην κεντρική οθόνη, και να μας πεις από πιο σημείο και μετά αρχίζει και παρουσιάζετε lag στο scroll.

Ευχαριστώ

Πέτρος Π

Καλά εντάξει, το κινητό τα σπάει 🙂 Και από θέμα εμφάνισης και από χαρακτηριστικά είναι πολύ μπροστά… Όντας κάτοχος Lumia 820, σε περίπτωση αναβάθμισης της συσκευής μου μόνο σε αυτό θα πήγαινα, ή στο 930… Ούτε android ούτε τίποτα.. 🙂

RigoMS

Το επόμενο smartphone μου

Alexis

Αν ξανα έπαιρνα lumia (ειχα το 1020) αυτο θα ηταν αυτο η το 930! Ειναι λιγο τσιμπημένο στην τιμή βεβαια αλλα οταν πεσει στα 250 περιπου θα ειναι τρελη ευκαιρια!

dimitrisdim14

Μπορειτε στο λινκ που παραθετω να τσεκαρετε φωτογραφικα το lumia 830 vs lumia 930 οπως επισεις και ναυαρχιδες εταιριων εναντιον ναυαρχιδες νοκια…

https://pureviewclub.com/2014/25453

Emm

@Μιχάλης γιατί να το κάνεις αυτό αφού καταρχήν υπάρχουν folders και σίγουρα κάποιος θα κάνει έτσι διαχωρισμό και κατηγοριοποιήσεις άρα το να γεμίσεις την οθόνη με Tiles και να κάνεις 8000 scroll δεν είναι ούτε παραγωγικό ούτε λογικό είναι σαν να γεμίζεις στο android 9000 oθόνες είτε στο iOS και δεν θα μπορείς να βρεις τίποτα. Επίσης με την Cortan το Google Voice και την Siri που σου δίνεται η δυνατότητα να λές Open Settings (και άλλα apps) σε βοηθάει να βάζεις λιγότερα tiles. Γνώμη μου είναι ότι δεν έχει νόημα αν και δεν θα έχει lag ειδικά στο 830 να καταλάβω σε μια συσκευή με 512Mb ram να έχει ένα lag άλλα τίποτα ανησυχητικό. Τα windows phone OS αυτή την στιγμή είναι το πιο ελαφρύ λειτουργικό δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.

Μιχαλης

@Emm

Είμαι κάτοχος Lumia 925 με WP 8.1 update 1 DP

Για λόγους προσωπικού γούστου και παραγωγικότητας γιατί έτσι με διευκολύνει εμένα
έχω βάλει όλα μου σχεδόν τα tiles στη κεντρική οθόνη χύμα και σε φακέλους.
Το ξέρω πως το πιέζω το κινητό στα όρια ειδικά με 2 χρονών hardware που έχει.
Παρόλα αυτά προσπαθεί να είναι smooth αλλά ψιλό laggαρει όταν κάνεις scroll πάνω κάτω.
Απλά εγκυκλοπεδικά θέλω να μάθω τα καινούρια μοντέλα αμα παρουσιάζουνε κάτι αντιστοιχο.

dimitrisdim14

@Μιχαλης
Δοκίμασα και καρφιτσωσα όλες μου τις εφαρμογές σττην έναρξη …Συνολο 88 εφαρμογές και τρέχει τελεια …χωρις ρο παραμικρό κόλλημα .! Nokia Lumia 930 Lumia cyan update 1

nikos

@Μιχάλης αν σκεφτείς ότι το lumia 925 έχει δύο πυρήνες ενώ το 830 τέσσερις και πως το κινητό σου φοράει developer preview (και παρόλα αυτά κολλάει λίγο!) θα καταλάβεις ότι το δεύτερο δεν υπάρχει ουδεμία πιθανότητα να κολλάει!

Μιχαλης

@nikos

Το ξέρω φίλε μου τη πυρηνες και χαρακτηριστικα εχει το καθενα και πια εκδοση φοραει το ενα και πια το αλλο, απλα ρωταω επειδη δεν εχω στη κατοχη μου ενα 830 να το δοκιμασω και ηθελα να το μαθω πριν αλλαξω συσκευη…Ευχαριστω

Μιχαλης

@dimitrisdim14

Η μπαταρια στο 930 σου με νορμαλ χρηση ποση ωρα σου βγαζει? Κραταει ολη τη διαρκεια της ημερας?

dimitrisdim14

@Μιχάλη
Με νορμάλ χρήση χωρίς παιχνίδια δλδ κλήσεις 3-4 ,μηνύματα , με wifi και data πάντα ανοιχτά … Και μουσική με ακουστικά αρκετές ώρες … Βγάζω μερα οριακά … Αν το ζορισω όμως δεν βγάζει μερα . Βέβαια ανά διαστήματα που τυχαίνει να μην ασχολούμαι και πολύ έχω βγάλει,και 3 μέρες

RigoMS

Lumia 920 8.1 do cyan update 2 με ένα σκασμό tiles & folders γύρω στις 100 εφαρμογές δεν έχει lagαρει ούτε για πλάκα ποτέ…το 930 φίλε η μπαταρία του είναι το μόνο μείον….γενικα από όλα τα Lumia μπαταρία έχει μόνο το 1320 που να την χαίρεσαι…

tech21man

Μιχαλη το εχω κανει και εγω αυτο με το ativ s το οποιο δεν ειναι “optimized” περα απο τους γενικους drivers για τα 8.1 οπως το 925 αλλα εχω γυρω στα 25 tiles κτλ μικρα μεγαλα κτλ. Καποια στιγμη ειχα…απειρα ετσι για το @#$ωτο. Δεν ειχα ουτε και εχω lag. Lag θεωρω την αργη ανταποκριση στο input (δηλαδη να δινεις εντολη και να μην εκτελει αμεσως).

Αν εννοεις ομαλοτητα και ανεση στο scroll ουτε εκει εχει προβλημα.

Αυτο που εχει, σχεδον ανεξαρτητα απο το live tiles και τον αριθμο τους εινα το εξης: οταν ανοιγεις το wi-fi π.χ. προφανως ορμανε καποιες εφαρμογες για επικοινωνια?

Εκει μπορεις να δεις ενα υπερ ελαφρυ stutter χωρις απωλεια στην ταχυτητα στο scroll στο UI των tiles και της λιστας.

Ποσα tiles εχεις? Εγω εχω δοκιμασει εως τωρα 177 εφαρμογες λεει στο store αλλα φυσικα οχι ολες ταυτοχρονα. Παρολαυτα μεχρι 45-60 ειχα καποια στιγμη και αρκετο χυμαδιο στην κεντρικη οθονη. Το ativ s εχει το ιδιο hardware με το δικο σου σα chipset. Με εχει βολεψει φοβερα σε βαθμο που …φοβαμαι μη παθει κατι χα χα.

Mixalhs

@tech21man

Εχω γυρω στα 80+ tiles χυμα και σε φακελους και χρησιμοποιω την επιφανεια με τις τρεις γραμμες tiles οχι τη παλια κλασσικη με 2 που ηταν.

Το θεμα μου ειναι παρολα τα hardreset κτλπ οταν scrollarw τα tiles πανω κατω δημιουργειται ενα lag στο scroll και τα tiles φορτωνουν μετα απο λιγο, ειδικα αμα το κανω πολυ γρηγορα.

Μπορει να φταιει και επειδη τα πιο πολλα tiles ειναι Live … δε ξερω…. οχι οτι με ενοχλει ιδιαιτερα τη δουλεια του τη κανει…απλα δεν είναι τοσο smooth οπως με την 8.0 εκδοση.

Anima mundi

Πως τα καταφέρνει η microsoft και βγαζει τόσο χοντρά κινητά με τόσο μικρές μπαταρίες?!
Εχει τις ίδιες σχεδόν διαστάσεις με το Lg g2 απ ότι είδα στο gsmarena,και το g2 εχει 3000mah ενώ αυτό 2200mah.
Μόνο αυτοί μπορούν να το καταφέρουν.
Εκτός αυτού 1gb ram (παρεπιπτόντως δεν είδα να το σχολιάζει κανείς αυτό,για το iphone λυσσάξατε,και δικαίως.) οθόνη 720p στις 5΄ ίντσες και μπροστινή κάμερα 0.9 MP?!
No thanks………………
Τελικά το G2 θα παραμείνει για πολύ καιρό βασιλιάς στα smartphones μεχρι 300γιούρια.

βασιλης

Αmima πρωτη φορα βλεπεις κινητο “χοντρο” με μικρη μπαταρια;το γιατι μη το ψαχνεις ρωτα εταιριες.
Μιλαμε για midrange oxi για high υπαρχει διαφορα αν καταλαβαινεις για τα χαρακτηριστικα που ζητας εκτος αν τρολαρεις λιγακι..μονο στη τιμη τα παει χαλια γιατι ειναι ακριβο κατα αλλα ειναι καλη συσκευη οπως κ το OS που φορα.
G2 εχω κ ψαχνομαι για wp σαν δευτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.