Φωτογραφίες στο σκοτάδι, Lumia 920 vs. 808 Pure View vs. iPhone 5 vs. HTC One X vs. Galaxy S III

Η μάχη των γιγάντων ξεκίνησε και δεν πρόκειται να τελειώσει έτσι εύκολα. Τα Nokia Lumia 920, 808 PureView, iPhone 5, HTC One X και Galaxy S III ρίχνονται στην αρένα της φωοτγράφισης σε σκοτεινές συνθήκες προκειμένου να δούμε ποιο τα καταφέρνει καλύτερα και έχει τελικά την καλύτερη κάμερα.

Το συγκριτικό αυτό test το έκανε το Engadget, το οποίο δε χρειάζεται συστάσεις για την αποδεδειγμένη εγκυρότητά του. Σε συνθήκες φωτεινότητας 5 lux, δηλαδή σαν να είναι σε ένα υποφωτισμένο σοκάκι της πόλης το βράδυ, το Nokia Lumia 920 απέδειξε ότι έχει όντως εξαιρετική λειτουργία κάμερας. Το iPhone δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα, ενώ πολύ καλή ήταν και η επίδοση του 808 PureView, αλλά το HTC One X και το Samsung Galaxy S III δεν μπορεί κανείς να πει ότι είχαν αξιόλογη επίδοση.

Εμείς εδώ δημοσιεύουμε τις συγκριτικές φωτογραφίες για να μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας, αφού σας τονίσουμε ότι έχει γίνει η απαραίτητη επεξεργασία, προκειμένου να τηρούνται οι προδιαγραφές δημοσίευσης στο Techblog. Αν θέλετε να δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση (αρχείο 101 ΜΒ) μπορείτε να μεταβείτε στο σχετικό άρθρο του Engadget όπου υπάρχει και η σχετική ανάλυση.

Nokia Lumia 920: 8.7 Megapixel
Nokia 808 Pure View: 41 Megapixel (8 Megapixel Pure View)
iPhone 5: 8 Megapixel
HTC One X: 8 Megapixel
Samsung Galaxy S III: 8 Megapixel

, Φωτογραφίες στο σκοτάδι, Lumia 920 vs. 808 Pure View vs. iPhone 5 vs. HTC One X vs. Galaxy S III

, Φωτογραφίες στο σκοτάδι, Lumia 920 vs. 808 Pure View vs. iPhone 5 vs. HTC One X vs. Galaxy S III

, Φωτογραφίες στο σκοτάδι, Lumia 920 vs. 808 Pure View vs. iPhone 5 vs. HTC One X vs. Galaxy S III

, Φωτογραφίες στο σκοτάδι, Lumia 920 vs. 808 Pure View vs. iPhone 5 vs. HTC One X vs. Galaxy S III

, Φωτογραφίες στο σκοτάδι, Lumia 920 vs. 808 Pure View vs. iPhone 5 vs. HTC One X vs. Galaxy S III

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

39 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

Του HTC πιο καλη απο του Galaxy S 3 να και κατι που ειναι ενδιαφερον.

sotiris

nokia lumia 920 εχει την καλυτερη.

Κωστας

Οι φωτογραφίες είναι χωρίς flash. Με flash (αυτός είναι και ο λόγος του άλλωστε) το 808 βλέπει με τηλεσκόπιο το δεύτερο. Ο λόγος να βγάλεις με 5 lux φωτογραφία χωρίς flash είναι μόνο εάν θες να φωτογραφίσεις νυχτερινό τοπίο. Αυτό νομίζω, που θα είχε ενδιαφέρον είναι τεστ με τις ίδιες συνθήκες φωτισμού αλλά με εγγραφή βίντεο (με ή χωρίς led flash).

Demis

@sotiris βασικά 808 έχει την καλύτερη……. απλός η 920 έχει καλύτερο auto mode έτσι φαίνεται ποιο φωτεινή

GiannisMix

η καμερα του 808 ειναι ανωτερη των υπολοιπων οσον αφορα τη χρηση που θα κανει το 98% των κατοχων συσκευης τηλεφωνιας. Ωστοσο το Lumia εχει τεραστιες αξιωσεις και κανει το iphone to htc k to sgsiii να μοιαζουν κινητα της “σειρας” μπροστα του οσον αφορα το συγκεκριμενο θεμα του αρθρου τουλαχιστον

stavros

Μονο το nokia και το iphone αξιζουν. καλα ειναι δυνατον το samsung να εχει τοσο τραγικη καμερα?

MANOS

@Κωστας myphone? :p
Όπως έχουμε δει σε video preview το 920 χρησιμοποιεί το led flash κατά την εστίαση (όχι κατά την λήψη) το οποιο βοηθάει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού οποτε λογικό να έχει τόσο μεγάλη διαφορα.
Σίγουρα το Nokia έχει καλλίτερη κάμερα από τα υπόλοιπα, δεν το αμφισβητεί κανεις αυτό αλλα μην τρελαθούμε κι όλας, σε τόσο χαμηλές συνθήκες φωτισμού η flash θα χρησιμοποιήσεις η NightMode και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό.
Παρόλο που το γραφουν ξεκάθαρα ότι στο test όλα είναι σε auto mode, το θεωρώ λίγο παραπλανητικό γιατί πολύς κόσμος δεν θα μπει στην διαδικασία να διαβάσει τις λεπτομέρειες αλλα θα κοιτάξει μονο τις εικόνες, αν ήθελαν αντικειμενικό test νυκτός θα ήταν καλύτερο να τα βάλουν και σε night mode…

iwolf

Πάρα πολύ έγκυρο το τεστ!!Συγχαρητήρια!!
Λοιπόν επειδή δεν είμαστε ολοι προβατάκια να τα τρώμε αμάσητα,ανάλογα με τα συμφέροντα του κάθε site, να πώ σε αυτούς που δεν ξέρουν πως το Galaxy s3 και το one X, έχουν την λεγόμενη “νυχτερινή λειτουργία” που δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτές τις συνθήκες φωτογράφησις .
Περιττό να σας πώ πως αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη και στα δύο…

MANOS

Επίσης το iPhone έχει αλλα προβλήματα με την κάμερα, μπορεί να φαίνεται πιο φωτεινό αλλα έχει συνάμα και την χειρότερη ποιότητα γιατί ανεβάζει το ISO στα 2500.
Το χειρότερο από όλα όμως είναι η χρωματική εκτροπή σε πολύ υψηλό φωτισμό (ο ήλιος να φαίνεται μωβ).

https://gizmodo.com/5946683/is-your-iphone-5-camera-seeing-purple

gio

ο @iwolf εχει δικιο. Δεν ειναι ενεργοποιημενη η νυχτερινη λειτουργια σε s3 κ hox.

Dimitrios Zacharatos

Να και ένα συγκριτικό τέστ που λεει οτι τα megapixels δεν κανουν τη διαφορά. Ουσιαστικά όσο μεγαλώνεις των αριθμό πίξελς, κρατώντας την επιφάνεια του αισθητήρα σταθερή, τόσο μειώνεις την ευαισθητία στο φώς καθώς μειώνεται η επιφάνεια συλλογής φωτονίων ανα πίξελ. Ταυτόχρονα, όσο περισσότερα τα πίξελς, τόσο πιο γρήγορο επεξεργαστή εικόνας πρέπει να έχεις, γιατι αυξάνεται το data flow, δηλαδή συνήθως καταλήγεις με μια αργή μηχανή. Η διαφορά πάντως μεταξύ των Νόκια όπως φένεται στην εικόνα μου φένεται πως έχει να κάνει με την φωτομέτρηση και χρωματομέτρηση. Δέν μπωρώ να ξέρω αν οι διαφορές στις εικόνες εχουν να κάνουνε με τον αισθητήρα αυτόν καθε αυτόν η τα οπτικά της μηχανής.

Τέλοσπάντων θα ήθελα να δώ συγκριτικά τεστ μεταξύ αυτών των κινητών και τα κινητά της σειράς SONY. Και αυτό γιατί η SΟΝΥ βγάζει τους αισθητήρες που βάζει η NIKON στις επαγγελματικές μηχανές υψηλών προδιαγραφών. Η SONY μάλιστα έχει αναπτύξει και τεχνολογία αισθητήτων οπου η καλωδίωση βρίσκεται πίσω απο τους φωτοσυλέκτες με αποτέλεσμα να υπάρχει κατα μεγάλο ποσοστό μικρότερη απώλεια φωτός. Θα κάνετε κανένα τεστ με τη SONY?

Dimitrios Zacharatos

Μόλις κοίταξα και τα metadata των φωτό αναφορικά με τα ISO ratings. Παιδιά δύσκολο να βγάλεις άκρη με συγκριτικές δοκιμές τέτοιου είδους χωρίς να δίνεις χαρακτηριστικά. Το IPHONE πάντως τράβηξε με ISO 2500! Πράγμα που σημάινει οτι τα οπτικά του Iphone είναι πολύ χάλια αναφορικά με το rating διαφράγματος, καθότι το Nokia τράβηξε καλύτερη φωτό με μικρότερο ISO rating.

Παιδιά στα metadata δεν αναφέρει αν χρησιμοποίησαν νυχτερινή λειτουργία κάποια απο τα κινητά, δεν ξέρω πως ενας αναγνώστης απο πάνω αναφέρει οτι δεν χρησιμοποίησαν νυχτερινή λειτουργία. Απο πού βγάζει το συμπέρασμα.

iwolf

@Dimitrios Zacharatos
Φίλε μου είναι πολυ απλό…
Κατ’ αρχήν το αναφέρει στο τεστ πως οι ρυθμίσεις είναι στο auto.
Εξάλλου σαν χρηστης του S3, ξέρω πολύ καλά τι διαφορετικό αποτέλεσμα δίνει η “νυχτερινή λήψη”..Αν έχεις κάποιον φίλο με One X η S3, μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου..

costas

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη

MANOS

@Dimitrios Zacharatos νομίζω το καταλαβαίνεις από το exposure time…
Με 1/17 Sec σίγουρα δεν είναι σε Nightmode 😉

subzero

σωστα τα συγκρινουν σε αυτοματο γιατι η πλειοψηφια ετσι τραβαει φωτογραφιες. αν το σ3 δεν μπορει να καταλαβει οτι εχει τοσο σκοταδι που θα πρεπει να ενεργοποιησει την νυχτερινη λειτουργεια τοτε τα παραπονα σας στην σαμσουγκ να φτιαξει καλυτερο software. αλλα ακομη και σε νυχτερινη λειτουργια να τα βαλεις η θολουρα στο σ3 θα παει συννεφο οποτε παλι αχρηστη θα ειναι η φωτογραφια. lumia wins either way

Dimitrios Zacharatos

@iwolf

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο, εγω κοίταξα απλώς τα metadata, δεν κοίταξα τα υπόλοιπα. Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει η νυχτερινή λειτουργία στο κινητό, υποθέτω αυξάνει το ISO rating τα metadata δείχνουν 800 ISO. Θα συμφωνησω δηλαδή οτι με υψηλοτερο ISO rating η φωτό θα ήταν πιο φωτεινή. Δεν μπωρώ να διαφωνήσω σε αυτό. Ωστόσο όσο αυξάνεις το ISO αυξάνεις το charge σε κάθε πίξελ ετσι ώστε η πιθανότητα random ενεργοποίησης να αυξάνει. Με απλά λόγια, να στο πώ διαφορετικά. Ναί η φωτό θα ήταν πιο φωτεινές, αλλα θα είχαν και περισσότερο θόρυβο!!!!

Dimitrios Zacharatos

@iwolf

Τέλοσπάντων υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα σε αυτά τα κινητά και οι κατασκευαστές ποτέ δε δίνουν τα ακριβή χαρακτηριστικά των μηχανών τους. Για να έχουμε μια εμπεριστατωμένη άποψη θα έπρεπε να βάλουνε και τα 4 κινητά με ίδια iso, με διάφραγμα μάξιμουμ απόδοσης για τα οπτικά τους, και να διαφέρουν απλώς οι χρόνοι έκθεσης. Σε αυτά τα τεστ δεν εχουμε κανενα ceteris paribus.

Τέλοσπάντων υπάρχει κανείς να μας πει τι κάνει ακριβώς το night mode της samsung? Μεταβάλει για παράδειγμα τις ρυθμίσεις φωτομέτρου? αυξάνει τα ISO αυξάνει το διάφραγμα? Αν μου πεί κανείς θα μπορέσω να μιλήσω με βεβαιότητα

Dimitrios Zacharatos

@ MANOS

Όντως πιθανόν να μην ειναι σε night mode. Το νοκια ομως έχει ηψηλότερο iso και μάλλον με λιγότερο θόρυβο, αυτο τι μας λέει?

Dimitrios Zacharatos

Τέλοσπάντων, αν διάλεγα ένα κινητό για νυχτερινές λήψεις, δεν θα λάμβανα καθόλου υπόψη αυτό το τέστ, και θα πήγαινα να πάρω ενα SONY.

iceman(the original)

εχω το νοκια 808. μπορω με ασφαλεια να πω πως εχω δοκιμασει καθε τροπο ληψης που υπαρχει στο κινητο αυτο. αν δεν το ποιασεις στα χερια σου να το δουλεψεις δεν μπορεις καν να κατανοησεις τι μπορει να κανει αυτη η καμερα. ειναι τοσες πολλες οι δυνατοτητες της που χρειαζεται παρα πολυ καιρο για να τις μαθεις. οταν ομως παρεις το πανω χερι….-θα χρειαζομουν 5 τουλαχιστον σελιδες για να αναλυσω το πως γινεται τελεια καθε ληψη!- τα αποτελεσματα ειναι ομως θεαματικα…. το 920 ειναι παρα πολυ καλο αλλα η πραγματικη του δυναμη ειναι στο βιντεο και λιγοτερο στην εικονα(σε σχεση με το 808). προταση : ενα workshop με θεμα τις καμερες! ας τα φερουμε εκει και να τα δοκιμασουμε σε κανονικες συνθηκες!

MANOS

@ Dimitrios Zacharatos σε NightMode δεν αλλάζει μονο το ISO, αλλάζει και το exposure time (χρόνος έκθεσης) όχι μονο στις Samsung αλλα στις περισσότερες συσκευές.
Αν παρατηρήσεις στο S3 είναι 1/17 ενώ με ενεργοποιημένο το nightmode πάει στο 1/2 (από χρηστη που έκανε παρόμοιο test).
Το nokia έχει 1/3 που σημαίνει ότι μπαίνει αυτόματα σε κάποια “NightMode” λειτουργία η αλλιώς τεχνολογία OIS σε συνδυασμό με το άναμμα του led στην εστίαση βγάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Κανεις δεν αμφισβητεί την ανωτερότητα της Nokia σε αυτόν τον τομέα, το έχει αποδείξει πολλάκις άλλωστε απλά η διαφορα δεν είναι και ΤΟΣΟ χαοτική όσο αυτή που παρουσιάζουν στο Engadget

πασχαλης

φοβερη φωτο το 920…φοβερα χρωματα κ πραγματικα η νυχτα μερα…τα αλλα γιατι τοσο χαλια?

Dimitrios Zacharatos

@MANOS Καλά τα λές. Και να προσθέσω, αυτό το τεστ δεν μας λέει και πολλά οσον αφορά τις πραγματικές συνθήκες. Να δώσω ενα παράδειγμα. Συνήθως οι κάμερες για παράδειγμα εστιάζουν αναλύωντας δεδομένα αντίθεσης, αμα έχουνε χαμηλή ευαισθησία στο φώς, και χρησιμοποιούν δεδομένα του αισθητήρα CMOS για εστίαση η οτι αλλη τεχνολογια ειναι ο αισθητηρας δεν ξερω, αυτό σημαίνει οτι για να εστιάσει τη νύχτα θα σου βγάλει την πίστη. Για αυτό το λόγο η Νοκια ανάβει το led (απο οτι διβασα παραπανω) πριν βγάλει φωτό τη νύχτα, το ίδιο κάνουν και οι επαγγελματικές μηχανές και τα επαγγελματικά φλάς. Ωστόσο τα επαγγελματικά μηχανήματα δεν έχουν ζήτημα να εστιάσουν χωρις βοήθημα αντίθεσης σε χαμηλό φωτισμό. Τέλοσπάντων αν έχεις αισθητήρα ευαίσθητο στο φώς έχεις καλές πιθανότητες να εστιάσεις το βράδυ χωρίς να αγανακτήσεις. Και να προσθέσω παιδια δεν ξέρω απο κινητά, ξέρω απο φωτογραφικά όμως, και αν χρειάζεται να κάνεις ρύθμιση για night mode αυτό σημαίνει οτι ο αισθητήρας χάνει σε χαμηλό φως. Είναι δύσκολο να αναλύσω τα τεχνικά σε βάθος. Και για να καταλήξω, αν θέλει κανείς να βγάλει καλές φωτό καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσει μια φωτογραφική μηχανή. Δεν θα αγόραζα ποτέ κινητό να υποκαταστήσει τη φωτογραφική μηχανή μου. Δεν έχουν σχέση… Συνέχεια »

MANOS

@subzero κανεις λάθος, ο περισσότερος κόσμος (ακόμα και ο πιο άσχετος) ξέρει ότι για να τραβήξεις μια φωτογραφία σε σκοτεινό τοπίο θα βάλει flash η θα ενεργοποιήσει την νυκτερινή λειτουργία η οποια μπαίνει τόσο εύκολα όσο και το flash. Το αυτόματο συνήθως το χρησιμοποιεί την μέρα.
Μέχρι τώρα δεν υπήρχε αυτή η τεχνολογία που θα σου προσφέρει το 920, δηλαδή εσύ οι όσοι γνωρίζεις τραβούσατε φωτογραφίες στο αυτόματο αν ήταν σκοτεινά?

Πολύ καλή κάμερα και μπράβο στην Nokia αλλα αν ήθελα βαράκια θα πήγαινα στο γυμναστήριο!!!

Κωστας

@MANOS
Φίλε δεν έχω ούτε στο ελάχιστο τις γνώσεις σου ή και των παιδιών εδώ, σχετικά με το θέμα φωτογραφίας. Έχεις δίκιο, ότι η πλειοψηφία του κόσμου θα τραβήξει φωτό με φλας ή σε night mode. Κάτοχος του Ν8 είμαι και ξέρω, ότι λόγω ΧΕΝΟΝ και φακού βγάζει στο σκοτάδι τούμπανο (για δεδομένα κινητού) φωτογραφίες.
Αυτό που νομίζω όμως και πιστεύω, είναι ότι ακόμα και εάν όλοι οι αντίπαλοί τους στο σχετικό τεστ ηταν ρυθμισμένοι όπως λέτε παραπάνω, και πάλι τα ΝΟΚΙΑ θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα, απλά γιατί έχουν ρίξει πολύ περισσότερο βάρος σε αυτόν τον τομέα. Τώρα τα υπόλοιπα σχετικά με το τεστ είναι στημένο, τα παίρνουν στα blogs, τα κάνουν επίτηδες κλπ, αφενός μεν εγώ προσωπικά τα ακούω βερεσέ, αφετέρου δε, νομίζω, ότι τα συγκερκιμένα test απευθύνονται σε ειδικό κοινό, που έχει σχηματίσει είτε λόγω προσωπικής εμπειρίας είτε λόγω γνώσεων, εικόνα και δεν περιμένουν από ένα test για να αποφασίσουν.
ΥΓ. Myphoneακιας με πιο ψευδώνυμο; Καλό βράδυ !

John

Επρεπε να βαλουν και κανενα sony με exmor r.

Evan

Κανενας μα κανενας σας δεν ανοιξε το λινκ απο engadget? Εχει και βιντεακι για το πως τραβηξαν και με τι ρυθμισεις! Εχει και νυχτερινες φωτο σε εξωτερικο χωρο για τους δυσπιστους!!!
Μη σκατε βρε που το Νοκια πεταει φλας…(δεν λεει καπου οτι πεταξε αλλα και να πεταξε δεν επηρεασε γιατι αυτο που πεταει ειναι φωτισμος για να εστιασει και οχι για να φωτισει,οποτε δεν παιζει ρολο η εστιαση στις φωτο που βλεπουμε!) Δειτε το λινκ και θα καταλαβετε. Οι κατοχοι του S3 θα εκνευριστουν και με το δικιο τους μιας και για κινητο 600+ ευρω απλα υστερει.

azriel84

Εγώ ξέρω σαν σωστός stalker πως αν θέλω να βγάλω φωτό το γκομενάκι που τα έχει πετάξει όλα στο κλαμπ το βραδάκι, ούτε ISO ούτε ρυθμίσεις θα κοιτάξω. Θα βγάλω το μηχάνημα, όπως όπως θα βγάλω τη φωτό με ότι αυτόματη ρύθμιση έχει και τέλος. Οπότε θα συμφωνήσω με τη σειρά του engadget :PPp

Κωστας

Διόρθωση στο σχόλιο 26
Με ποιο ψευδώνυμο

iwolf

@Evan
εσυ που άνοιξες το link, αυτό το διαβασες;
During our visit to the company’s Tampere, Finland research and development complex, we were given access to a comprehensive testing suite, enabling us to shoot with a Lumia 920 prototype and a handful of competing products in a controlled lighting environment. Technicians dimmed the lights and let us snap a static scene with each handset at just 5 lux — a level on par with what you may expect on a dimly lit city street in the middle of the night.

Με λίγα λόγια, το φιλοapplικο engadget, πήγε στην Φινλανδία,στο εργαστήριο της Nokia,με βοηθους τους τεχνικους της Nokia και έκανε τα τεστ με ένα PROTOTYPE 920 και μετά ο Elopας τους παραχώρησε και μία αποκλειστική συνέντευξη…
ok..δεν εχει νοημα να ασχοληθώ αλλο..ιδίως και μετα το πρόσφατο ρεζιλίκι της Nokia με την DSLR..
Kανείς δεν είπε οτι το 920 δεν ΘΑ βγάζει καλύτερες φωτο απο τα υπόλοιπα…αλλά αυτο το τεστ ειναι ο ορισμός της κοροιδίας…

wow

το Galaxy SIII βγάζει τέτοιες φωτογραφίες που χειρότερα πεθαίνεις! tragic!

Teo

@ Evan
πρώτον το S3 το έχω αγοράσει από τον πρώτο μηνα κυκλοφορίας του και μου κόστισε 545,50€
Και δεύτερον,εσύ πιστεύεις ότι έδωσα αυτά τα χρήματα για να την “πω” σε κάποιον που έχει αγοράσει ένα nokia..Ξέρεις,θέλω να βγάζω καλές φωτογραφίες..αλλα αν θέλω τέλειες υπάρχει και DSLR που το κάνει πολύ καλά.(εξάλλου εσείς με τα nokia ξέρετε καλύτερα από DSLR,ε?) 😛
* Να σας δω όλους εσάς που σας αρέσει το 920..όταν θα θελήσετε να βγάλετε το γκομενάκι διπλα σας και δεν θα θέλετε να σας πάρει χαμπάρι,να δω πως θα δικαιολογήσετε το “ΤΣΑΦ”

MANOS

@Κωστας
Ούτε εγώ έχω πολλές γνώσεις στο θέμα φωτογραφίας, ότι ξέρω είναι από αυτά που διαβάζω στα διαφορα φορούμ.
Όπως είπα και πιο πάνω δεν αμφισβητώ την ανωτερότητα της Nokia στο θέμα φωτογραφίας και ήχου όμως από την στιγμή που μπήκαν στον κόπο να κάνουν το test ας έβαζαν και ένα night mode για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ακόμα και έτσι τα πατάει κάτω!
Σίγουρα η διαφορα δεν θα ήταν τόσο μεγάλη αλλα θα ήταν καλλίτερο…

Ψευδώνυμο Myhpne: menios
Και εγώ Nοκιακιας είμαι,το τελευταίο που πήρα ήταν το N86 (το πιο γρήγορο κλείστρο σε συσκευή), τρομερές φωτογραφικές δυνατότητες αλλα η τεχνολογία προχωρούσε και η φωτογραφία για μένα δεν είναι το παν οποτε προχώρησα σε android που ήταν πιο κοντά στην φιλοσοφία του Symbian…

MANOS

Ξεχασα…
Καλό βράδυ!

Ender

ρε τα γκομενακια δε τα φωτογραφιζουμε, …αρχικα τους μιλαμε…καληνυχτα σας

Κωστας

@MANOS
Έχεις δίκιο. Όντως οι διαφορές σε φωτογραφίες κινητών, που δεν είναι φωτογραφικά, είναι μικρές. Όταν έχει έντονο φως, όλα πάνω κάτω τα ίδια φαίνονται. Στο λίγο φως είναι το πρόβλημα..
Έχεις δίκιο με το android, παράλληλα με το Ν8 δουλεύω και ένα SG2 (είχα επαφή από android με GS plus kai razr xt910). Είναι όντως πάνω κάτω ίδια φιλοσοφία (σε κάποια θέματα πολύ μπροστά το GS2), αλλά στο θέμα φωτογραφίας, Ν8 χαλαρά και με άνεση.

MANOS

@Κωστας συμφωνώ απόλυτα και αν δεν κάνω λάθος ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί τι N8 από άλλη εταιρία στο θέμα φωτογραφία.
Και εγώ το S2 έχω από πέρσι, προτίμησα να πάρω iPad αντί κάποιου νέου smartphone γιατί μου είναι πιο χρήσιμο (ταινίες, μουσική, παιχνιδάκια) σαν Ναυτικός που περνάει αρκετές ώρες μέσα σε αεροπλάνο. Θα περιμένω την επομενη γενιά (Samsung, HTC, Nokia κτλ) μιας και το S2 (SensationRom) προσωρινά καλύπτει τις ανάγκες μου.

kostis

Καλησπέρα σας. Έχω την δυνατότητα να έχω το iphone 5 κατευθείαν από Αμερική (ζει ο αδερφός μου εκεί και θα μου το φέρει) αλλά δεν ξέρω αν θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω εδώ στην Ελλάδα? Τι με συμβουλεύετε?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

Από το πρώτο Galaxy S μέχρι τα νεότερα Galaxy S21 series, πάμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή στο παρελθόν της σειράς και πως φτάσαμε στο σήμερα.

Smartphones featured Lumia Lumia 920

Nokia Lumia 920: Η επανάσταση των Windows Phone και της κάμερας [Throwback]

Σήμερα θα θυμηθούμε ένα από τα αγαπημένα Windows Phone και στην κυριολεξία τη συσκευή που έβαλε τη Microsoft στον χάρτη.

Smartphones Apple Apple iPhone 5 iPhone 5

iPhone 5: Χάνουν την πρόσβαση στο internet αν δεν αναβαθμιστούν στο iOS 10.3.4

Οι κάτοχοι των iPhone 5 άρχισαν να λαμβάνουν ανησυχητικές ειδοποιήσεις, ότι αν δεν αναβαθμίσουν τα smartphones δεν θα λειτουργεί το GPS.

Business Apple Foxconn iPhone 5

Foxconn: Manager έκλεψε 5700 iPhones αξίας 1.56 εκατ. δολαρίων

Πρώην ανώτερος manager της Foxconn κατηγορείται ότι έκλεψε περίπου 5700 iPhone 5 και iPhone 5s μεταξύ 2013 και 2014. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το AsiaOne, η κλοπή έγινε στις εγκαταστάσεις της Foxconn στην Κίνα.