Nokia Lumia EOS, Το πραγματικό Pure View smartphone αναμένεται τον Ιούλιο

Με τις ανακοινώσεις των Lumia 928 και Lumia 925 η Nokia μας άφησε στα κρύα του λουτρού ενώ περιμέναμε το πρώτο πραγματικά Pure View camera-phone με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8 και κάμερα 41 Megapixel a la Nokia 808. Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι πολυαναμενόμενο smartphone έρχεται αυτόν τον Ιούλιο.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αν και οι πληροφορίες είναι ανεπιβεβαίωτες θα τις μοιραστούμε μαζί σας λέγοντας ότι αναμένεται να έχει οθόνη 4.5 ίντσες τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση 1280×720 pixels.

Nokia Lumia EOS, Nokia Lumia EOS, Το πραγματικό Pure View smartphone αναμένεται τον Ιούλιο

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
PiXel

Η Nokia καλά θα κάνει να σταματήσει να βγάζει κάθε τρεις και λίγο νέα flagships. Προτιμώ να βγάλει το “EOS” με τα WP “Blue” στις αρχές του 2014 και να βάλει ό,τι καινούργιο φημολογείται ότι θα φέρουν (4πύρηνους, 1080p ανάλυση, 2GB RAM κλπ).

Teodore88

Ρε παιδια, απορω γιατι περιμενετε τον μεσσια! αυτη η καμερα ηδη υπαρχει!! Νοκια 808
για πολλους λογους δεν μπορει να μπει σε αλλη συκευη:
-ο αισθητηρας ειναι της ταξεως 1/1,2… ο αισθητηρας μιας compct digital camera ειναι 1/2,3 (μικροτερος) αρα η συσκευη πρεπει να ναι πανω απο 15 mm παχος
-τα 41mp δεν διαβαζονται τοσο ευκολα! και προς το παρον, κανενας snapdragon και καμια εκδοση των WP δεν τα αναγνωριζουν!
-το κοστος για την τοποθετηση ενως τετοιου αισθητηρα δεν συμφερει την Νοκια! μια compact με παρομοιο αισθητηρα, SONY RX100 κοστιζει 650 ευρω…! το 808 πωλειται τωρα στα 400 γιατι υπαρχουν πολλα στοκ…

αυτα και αλλα πολλα! αλλα το κυριοτερο ειναι αν εμεις θα επιλεξουμε μια συσκευη με παχος παρομοιο του 808…

sotiris

ναι ολοι περιμενετε το Nokia eos αλλα αμα θα ειναι χοντρο σαν 808(γιατι ο φακος ειναι μεγαλος) θα λετε τι μα@@κια ειναι αυτη! και @pixel το μοναδικο flagship της νοκια ειναι 920.. δεν βγαζει καθε τρεις και λιγο.

920

μιαμ μιαμ λεμεεεεεεεεεε αν και οντως κανενα OS δεν μπορει να τα διαβασει μεχρι τωρα αν βγει το πηρα 😀

tech21man

Αν κανενα os δεν τα διαβαζει το symbian τι κανει? Κατι δεν εποιασα.

iceman

μεχρι στιγμης, υπαρχουν τα εξης δεδομενα :

-εκδοση windows phone 8 , GDR1 με snapdragon s4 pro, (δεν υποστηριζουν 41 μεγαπιξελ καμερα),.
-ερχεται η windows phone 8, GDR2 με snapdragon s4 pro, (nokia 925), ουτε αυτη η εκδοση και ο επεξεργαστης υποστηριζουν 41 μεγαπιξελ καμερα, (ο συγκεκριμενος επεξεργαστης μπορει μεχρι 16μπ),.
-συμφωνα με τα λεγομενα της microsoft η GDR3, που θα μπορει να υποστηριξει τη νεα γενια snapdragon θα ερθει με το νεο ετος. ετσι λοιπον παει η λογικη στον snapdragon 800, που μπορει να σηκωσει μεχρι και 55 μεγαπιξελ καμερα, αρα και τα 41 μεγαπιξελ!

απο που λοιπον, προκυπτει οτι θα δουμε wp 41 pureview πριν το τελος του 2013 αρχες 2014;
ή ειναι μονο φημες ή θα βγαλουν κανα λαγο απο το καπελο ή απλα συντηρουν τις φημες για να ασχολουντε ολοι με τα wp.

sakos

παιδιά έχω την απορία, το 808 με 1,3 επεξεργαστή πως τα σηκώνει τα 41 megapixels?

ubisap

προφανώς θα είναι σχετικά χοντρό στο σημείο της κάμερας όπως και το 808, προφανώς και θα παίξει με την GDR3 και τετραπύρηνο snapdragon 800, προφανώς θα το παρουσιάσουν τέλος καλοκαιριού και θα το κυκλοφορήσουν αργότερα – τέλος του χρόνου και προφανώς θέλουν να προλάβουν άλλες ανταγωνιστικές προτάσεις, δείχνοντας ότι δεν είναι μόνο φήμες τόσο καιρό αλλά ένα πραγματικό κινητό… για το 2014 όμως!

Nickolas

@Sakos
Εκτός από τον κυρίως επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών το 808 έχει έναν ακόμη επεξεργαστή ειδικά για την κάμερα, αν θυμάμαι σωστά τον κατασκευάζει η Nokia σε συνεργασία με την Toshiba.

iceman ( the legend )

ε, ας κανουν το ιδιο και με τον s4 και ας μην περιμενουμε τον snapdragon 800…
λυσεις υπαρχουν αν υπαρχουν προβληματα…

iceman

“We have already seen that first hand on 808 PureView and using that 41MP sensor combined to software and hardware that’s able to handle 1 billion pixels per second, and 16x oversampling.”
JO HARLOW, NOKIA SMARTPHONES,
– παρουσιασε το 808 περυσι στη βαρκελωνη, εαν θυμαστε….-, παντως το 808 με την belle fp2 και τη τιμη που εχει τωρα αξιζει καθε ευρω. ταχυτατο, πολυ smooth, και στην κυριολεξια “βρεχει” αναβαθμισεις απο την nokia (βασικα accenture team).
,Η νοκια πειραματιζεται με μια καινουργια καμερα που θα αποτελειται απο 16 φακους, ο ενας διπλα απο τον αλλο, παρα πολυ καιρο τωρα. μπορει να παρουσιασει μια τοσο καινοτομο τεχνολογια τωρα; αλλιως, οπως γραφει και πιο πανω, μπορει να παρουσιασουν ενα wp pureview 41mp με S800 τωρα, και να μπει στην παραγωγη σε 2-3 μηνες και διαθεση το νεο ετος…

george

ο Snapdragon 800 υποστηρίζει μέχρι 55MP
συν Stereoscopic 3D, Dual ISP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.