Nokia: Διαρροή από μη ανακοινωμένο μεταλλικό smartphone

Μπήκαμε και επίσημα στο 2016 και η Nokia μπορεί να αποδεσμευτεί από το συμβόλαιο που είχε κάνει με τη Microsoft, ότι δεν θα χρησιμοποιεί το brand της σε smartphones. Από το τέταρτο τρίμηνο του έτους η Nokia μπορεί να κυκλοφορήσει νέα smartphones, η ίδια άλλωστε δεν έχει κρύψει τις προθέσεις της.

Στα μέσα του 2015 ο CEO της Nokia Rajeev Suri είχε παραδεχτεί ανοιχτά ότι η εταιρεία σχεδιάζει να βάλει το όνομά της σε νέα smartphones από το 2016. Η Nokia θα χρησιμοποιήσει την ίδια στρατηγική που είχε στο Nokia N1 tablet, θα σχεδιάζει τα κινητά, θα χρησιμοποιείται το brand της, αλλά δεν θα παράγει η ίδια τις συσκευές. Στην περίπτωση του Nokia N1 συνεργάστηκε με την Foxconn, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί ξανά.

Αφού λοιπόν θα είναι ελεύθερη να κυκλοφορήσει τα δικά της smartphones, αυτό σημαίνει ότι θα βλέπουμε όλο και πιο πολλά leaks. Σήμερα διέρρευσε εικόνα που δείχνει την πλάτη ενός smartphone και οι γραμμές από τις κεραίες υποδηλώνουν ότι μάλλον θα έχει μεταλλική κατασκευή. Δυστυχώς η φωτογραφία που ανέβηκε στο κινέζικο Weibo δεν μας δίνει πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όμως φαίνεται ότι θα είναι γύρω στις 5 με 5.5 ίντσες.

Τονίζουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για την αυθεντικότητα καμιάς διαρροής, οπότε κρατάμε πολλές επιφυλάξεις και περιμένουμε.

nokia smartphone live photo, Nokia: Διαρροή από μη ανακοινωμένο μεταλλικό smartphone

Παλαιότερο render

nokia smartphone live photo, Nokia: Διαρροή από μη ανακοινωμένο μεταλλικό smartphone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
PiXel

Μετά το πέρας της εξαγοράς της Alcatel, όμως, δε μπορεί να παράγει και πρακτικά smartphones; Εννοώ, η Alcatel δεν είχε δικά της εργοστάσια κι αυτή αλλού τα έφτιαχνε; Εάν ναι, τότε τι αγόρασε με σχεδόν $20 δις αξία;

Υ.Γ.: Ελπίζω να μην κάνει πάλι το λάθος και βάλει Intel επεξεργαστή, όπως στο N1.

mixtri

Άλλο Alcatel άλλο Alcatel-Lucent.

ΝΙΚΟΣ

@PiXel υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον atom του Ν1? Έχω ακούσει πως είναι ισάξιος του 805 σε δύναμη και σε κατανάλωση. Αν ξέρεις κάτι συγκεκριμένο , θα ήθελα να ενημερώσεις.

Theo

@ΝΙΚΟΣ όσο ισάξιος και αν είναι όσες εφαρμογές γράφονται απευθείας στο hardware (π.χ. τα περισσότερα παιχνίδια με κάποια υποτυπώδη γραφικά) πιθανότερο να μην δουλέυουν σε intel γιατί οι δημιουργοί τους δεν μπαίνουν στο κόπο να ασχοληθούν να γράψουν(και να βελτιστοποιήσουν) την εφαρμογή τους σε intel επεξεργαστή. οπότε χάνεις κάποιες εφαρμογές και ένα μεγάλο μέρος των παιχνιδιών.

PiXel

@ΝΙΚΟΣ: Δεν αναφέρομαι τόσο στις επιδόσεις του (που απ’ όσο έχω ακούσει και εγώ είναι εξαιρετικές), όσο στο πρόβλημα της “διπλής μεταγλώττισης” που υπάρχει. Όλες οι εφαρμογές του Android είναι γραμμένες ώστε να τρέχουν με το ARM instruction set που χρησιμοποιούν όλοι οι mobile επεξεργαστές. Η Intel, απ’ την άλλη, δε χρησιμοποιεί αυτό αλλά το x86 instruction set. Αν και το Android έχει x86 infrastructure (εδώ και 2-3 χρόνια, γι’ αυτό και μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει να βγαίνουν Android tablets και κινητά με Intel επεξεργαστές και όχι παλιότερα), οι εφαρμογές τρέχουν χάρις ένα ενδιάμεσο layer φτιαγμένο απ’ την Intel, το οποίο μετατρέπει το ARM instruction set σε x86. Αυτό, προσθέτει υπολογιστικό κόστος που αλλιώς δε θα υπήρχε, διότι αυτή η διαδικασία γίνεται -αναλόγως της εφαρμογής- από δεκάδες χιλιάδες έως και εκατομμύρια φορές το δευτερόλεπτο. Η “διπλή μεταγλώττιση”, λοιπόν, προσθέτει ένα μικρό lag σε όλες τις εφαρμογές του Android, γιατί δεν είναι natively γραμμένες για x86. Μπορεί το lag αυτό να μην είναι της τάξης των πολλών δευτερολέπτων ώστε να γίνεται εκνευριστικά αργό ή non-usable, αλλά και μόνο το γεγονός ότι εξαιτίας αυτού το Android σε Intel επεξεργαστές θα είναι πάντα πιο αργό απ’ ό,τι σε ARM-based, εμένα τουλάχιστον… Συνέχεια »

Βασιλειος

Meizu φερνει λιγο η μου φαινεται;

gericho

Δεν έχει προκύψει από πουθενά πως η Νοκια ήταν η ίδια που σχεδίασε το ταμπλετ της Foxconn.

KostasB

Πότε θα φύγουν επιτέλους αυτές οι γραμμές για τις κεραίες;;;

λεόντιος

Πουτ@ν@ Νόκια πουλάς την τεχνογνωσία στην μαλακομικρή αντί να βάλεις εσύ το ποιό αποτυχημένο μετά το firefox os λειτουργικό και μετά αφού τα τσεπώνεις βγάζεις ΚΙΝΗΤΑΡΕΣ με την δική σου σφραγίδα ποιότητας το καλύτερο δωρεάν λειτουργικό !!!

χαχαχαχαχαχαχαχ

ChrisG

@KostasB όταν τις βγάλει η apple αφού αντιγράψει την meizu που το έκανε ήδη πρώτη.χαχαχα…

zapotek

@mixtri https://en.wikipedia.org/wiki/Alcatel-Lucent το ίδιο είναι

evgiotis

Λεοντιος,να σε διορθώσω, δεν είναι το καλύτερο δωρεάν λειτουργικό, είναι απλά το καλύτερο λειτουργικό!

Nikos

@Zapotek άλλο alcatel(tcl) άλλο Αlcatel-Lucent….
Το brand alcatel το χρησημοποιεί η TCL https://alcatelonetouch.com/global-en/company/aboutus.html

mixtri

Με πρόλαβε ο Νίκος.
Η Alcatel-Lucent είχε το networking part. Δεν έχει σχέση με κατασκευή κινητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.