Nokia N8, Αποκαλύψεις με Symbian^3 και 12 Megapixels

Το πρώτο κινητό με το αναμενόμενο λειτουργικό σύστημα Symbian^3, ονομάζεται Nokia N8 και άρχισε να κάνει την εμφάνισή του σε γνωστά τεχνολογικά sites του διαδικτύου. Ένας από τους πρώτους που το έπιασε στα χέρια του είναι Ρώσος και σύμφωνα με το Boy Genius Report δεν ενθουσιάστηκε από το λειτουργικό σύστημα τονίζοντας ότι οι αλλαγές από την τελευταία έκδοση του Symbian, δείχνουν απλά διακοσμητικές.

Το Engadget επικαλείται το Unwired Views και αναφέρει κάποια ακόμη από τα χαρακτηριστικά του Nokia N8. Επεξεργαστής 680MHz, 256MB RAM, capacitive οθόνη 3,5 ιντσών τεχνολογίας OLED. Το σίγουρο από τα φημολογούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά φαίνεται να είναι η κάμερα των 12 Megapixel (θα τραβάει βίντεο 1280x720p) και η έξοδος HDMI.

Δεν θέλω να φανεί ότι απλά μεταφράζω την απογοήτευση των προαναφερθέντων ξένων sites, αλλά πιστεύω και εγώ ότι… δεν μπορεί – δεν γίνεται – να είναι το Nokia N8 η πολυανεμενόμενη ναυαρχίδα της Nokia. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Εδώ μας “χαλάνε” τα 384ΜΒ RAM και η απουσία multi-touch του XPERIA X10 και η Nokia θα βγει στην αρένα με σημαία την κάμερα, τον επεξεργαστή και το νέο Symbian? Τα πράγματα δεν φαίνονται καλά. Εύχομαι να μας διαψεύσει.

Πηγές: BGR, Mobile Review, Engadget, Unwired Views

Επεξεργάστηκε την 27 Απριλίου 2010 0:23

Σχόλια

  • Δεν χρειαζεται να πω κατι... Τα ειπες ολα στην τελευταια παράγραφο... Εχεις απολυτο δικιο... Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικό ορισμένων managers...Λυπάμαι που το λεω αλλα μερικες εταιριες ειναι καταδικασμένες να ηττώνται κ να μην ξανασηκώνουν κεφαλι... Μα κλεισμένους σε 4 τοίχους τους εχουν ?? Δεν βλέπουν παραέξω τι γίνετε?? Εδω ξετίναξε την αγορα ενα κινητο το οποιο ουτε φλας στην καμερα δεν ειχε , το οποιο ομως ειχε τεχνολογια 2 χρονια μπροστα του ανταγωνισμου και τούτοι παλεύουν με απλως ενα λιγο καλυτερο "μια απ τα ιδια" κινητακι να καταφερουν κατι και με τεχνολογια 2 χρονια πισω απο τον ανταγωνισμο???? Μεχρι κ η ericsson ξυπνησε και εφτιαξε ενα X10 το οποιο ειναι κ πολυ αξιολογο (αν και εχει κ αυτο τις "πατατες" του) ... Αυτοι εδω εχουν κολλησει στα ιδια κ στα ιδια... αφου τους πηρε 2 χρονια να καταλαβουν τι θα πει οθονη αφης και καμποσους μηνες για τη "διαστημικη" capacitive(!) τεχνολογια τωρα ειδαν οτι η καμερα τους εφταιγε και αυτο ηθελε ο κοσμος τοσο καιρο...! Λούστραραν και το symbian και ετοιμο...το νεο super-ουαου κινητο !! Να δω ΠΟΤΕ θα ξυπνησουν κ τουτοι... ποτέ...??

  • To ειχα δει και πριν καιρο και δεν μου εκανε εντυπωση..Τι επεξεργαστης και τι ram ειναι αυτη?
    Ελεος!!
    Η Νokia θελει να κλεισει μηπως?Ολα τα τηλεφωνα που βγαζει το τελευταιο διαστημα ειναι αστα να πανε!

  • Πάντα η NOKIA βγάζει το πρώτο του είδους να δει πως θα πάει και μετά σκάει το τέλειο... έτσι και σε αυτό. Δεν νομίζω ότι το Ν8 θα είναι η ναυαρχίδα της. αν και ΟΚ 12 MP carl zeiss δεν είναι και λίγα

  • Sorry για το off-topic

    Nik αν επιτρέπεται από που το πήρες το desire και σε τι τιμη ?? ;-)

  • Το κινητό είναι πολύ καλό δεδομένης της τιμής του (αν όντως είναι κάπου κοντά στα 450€) και σίγουρα θα συνεχίσει την παράδοση της NOKIA στην κορυφαία ποιότητα. Δεν ανήκει στην κατηγορία desire, είναι και πιο φτηνό ούτως ή άλλως, απλά χτυπάει άνετα το legend και είναι και νικητής στα περισσότερα σημεία.

  • nik ευχαριστω για την πληροφορια !

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.