Nokia N8 και LG Optimus 2X, Τα νέα φορητά media players με HDMI

Τα smartphones με ψηφιακή έξοδο εικόνας και ήχου HDMI είναι τα νέα φορητά media players. Τα φορτώνουμε ταινίες και βίντεο και αναπαράγουμε ψηφιακά το υλικό σε τηλεοράσεις, οθόνες ή βιντεοπροβολείς με υποδοχή HDMI. Δύο από αυτά είναι τα Nokia N8 και LG Optimus 2X.

Με διαφορετικές υποδοχές HDMI όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες το Nokia N8 βγάζει στην έξοδο ανάλυση 1280×720 pixels ενώ το LG Optimus 2X, 1920×1080 pixels. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας και ένα καλώδιο USB για να φορτίζει η μπαταρία την ώρα που βλέπετε την ταινία… αλλιώς θα χάσετε το τέλος! Με έξοδο HDMI έχουμε δοκιμάσει και το Motorola XT720.





Επεξεργάστηκε την 20 Ιανουαρίου 2011 10:31

Σχόλια

  • το Ν8 παίζει mkv όπως επίσης πλέον χάρη σε αναβάθμιση που βγήκε και η υποστήριξη ξεχωριστών srt αρχείων

  • Παιδιά τανίες δεν κατεβάζω και γιαυτό δεν μπορώ να σας πω για τους υπότιτλους.
    Σε ότι αφορά τα αρχεία .mkv δεν έχω ασχοληθεί κατέβασα όμως το trailer της τανίας Avatar και ούτε το N8 ούτε το Oprimus 2X μπορούν να το αναπαράγουν. Δεν ξέρω αν υπάρχει θέμα με την κωδικοποίηση των αρχείων mkv. Σύμφωνα με το Ovi Suite, το Ν8 φοράει την έκδοση firmware 011.012 και δεν μου βρήσκει κάποιο νεότερο update.

  • Με μια πρώτη προσπάθεια που έκανα με Ν8 πριν λίγες μέρες δεν έπαιρνα εικόνα
    από το τηλ. στην τηλ. Χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση ή μήπως εφαρμογή?
    Είδα ότι υπάρχει η εφαρμογή "Nokia big screen" στο Ovi store αλλά πίστευα ότι θα
    μπορεί να δείξει εικόνα και χωρίς αυτήν.

  • Οι ρυθμίσεις είναι εδώ Settings->Phone->Accessory Settings->TV-Out σίγουρα πρέπει το TV System να είναι PAL. Κάτι άλλο δεν γνωρίζω.

  • Κωστα, οταν λεει το παιδι αναβαθμηση εννοει ενημερωση λογισμικου. Εβγαλε προχθες ενημερωση για το βιντεο του Ν8 και μπορει να παιζει και εξωτερικους υποτιτλους. Αυτο ειναι στις εφαρμογες/ ενημερωση λογισμικου. Εγω παντως εχω βαλει ενα βιντεο κλιπ σε .mkv και παιζει κανονικα.

  • Κάτι συμβαίνει και δεν μπορεί να τα κάνει εγκατάσταση (anyway) στο about της ενημέρωσης διαβάζω ότι πλέον υποστηρίζει SUB και SRT δεν αναφέρει κάτι για mkv. Εσένα έπαιζε αρχεία mkv και πριν το εν λόγο update?

  • Το Ν8 παιίζει αρχεία mkv xωρίς κανένα update. Το update για το βίντεο αφορά μόνο τους υπότιτλους

    • Γιαυτό σχολίασα τα περί κωδικοποίησης των mkv, γιατι εμένα δεν παίζει ένα συγκεκριμένο αρχείο *.mkv Δεν ασχολούμε με κατέβασμα οπότε δεν μπορώ να ξέρω, ένα δοκίμασα και έπεσα σε ζονγκ!

  • Για Android κ αρχεία MKV υπάρχει το VPLAYER που τα παίζει άψογα τουλάχιστον σε εμένα μέχρι 720P που δοκίμασα κ με υπότιτλους κανονικά στο DHD μου

  • RockPlayer απο market και θα στρώσει το LG. Ο RockPlayer είναι free και τα πάιζει όλα: DivX, AVI, MP4, MKV, 3GP Video κ.α.

    Φαντάζομαι δε θα υπάρχει πρόβλημα ισχύος ώστε να τον σηκώσει το lg? :P

  • "Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας και ένα καλώδιο USB για να φορτίζει η μπαταρία την ώρα που βλέπετε την ταινία… αλλιώς θα χάσετε το τέλος!"

    αυτό είναι το παράπονο μου εμένα....

    Τώρα όσο για το ότι έχουν διαφορετικό καλώδιο αυτό θα πρέπει να αλλάξει και να γίνει όπως και με τους φορτιστές,να υπάρχει ένα είδος ώστε να μην παιδευόμαστε και μείς

  • ΠΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΩ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ MKV, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ.ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ unicode ή utf-8?ΔΗΛΩΝΩ ΑΣΧΕΤΟΣ!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  • "Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:
    Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011 στις 11:15

    ΠΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΩ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ MKV, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ.ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ unicode ή utf-8?ΔΗΛΩΝΩ ΑΣΧΕΤΟΣ!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!"

    Δημήτρη άνοιξε το αρχείο .srt με το Notepad των Windows, επέλεξε File -> save as και δίπλα στο κουμπί Save έχει την επιλογή Encoding. Εκεί επέλεξε Unicode ή UTF-8 και αποθήκευσέ το σε νέο αρχείο.

  • ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Panosj .ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ENCOGING ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ?

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.