Nokia N8, Μάθε τα πάντα μέσα από βίντεο

Nokia N8, το smartphone που θα κάνει γνωστό το νέο λειτουργικό σύστημα Symbian 3 και θα προσπαθήσει να βγάλει τη Nokia από το λήθαργο των τελευταίων μηνών. Με τρελή ποιότητα βίντεο και έμφαση στο multitask, το N8 δείχνει να ρολάρει άψογα και να αφήνει πίσω του τα κακώς κείμενα του ξεπερασμένου απλού Symbian. Πριν από λίγες ώρες η Nokia ανέβασε ακόμα ένα official hands-on βίντεο του Nokia N8, θα ακολουθήσουν άλλα τρία.

Θα παρακολουθώ το profile του NokiaConversations στο YouTube και θα προσθέσω τα επόμενα δύο βίντεο μόλις ανέβουν.

, Nokia N8, Μάθε τα πάντα μέσα από βίντεο

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
avenger

Το Symbian μέχρι και τη στιγμή που είχα το Ν97 μου είχε αφήσει γλυκόΠΙΚΡΕΣ εντυπώσεις, ελπίζω με το Symbian 3 να αλλάξουν κάποια πράγματα.

Αντώνης

Κώστα .. σε ευχαρηστουμε που μας κρατας παντα ενήμερους .. !! 🙂 ΣΥΝΕΧΙΣΕ

Takis

Δεν βλεπω και κατι super καινοτομικό..Θελω ακομα περισσότερη ταχύτητα (αν οχι καποια καινοτομία) και να μαθουμε επιτελους (εκει στην ΝΟΚΙΑ δεν λενε) αν θα παρει αναβαθμιση σε symbian^4…

giorgio

Γιατί απογοητεύτηκα;

Spyroscesarsc

Και εγώ το ίδιο αναρωτήθηκα μόλις είδα το βίντεο… Αλλά τα fanboys έχουν άλλη γνώμη:
https://www.gsmarena.com/newscomm-1697.php
Στο θέμα των widgets μου αρέσει που λένε γιά τα δύσχρηστα widgets του TouchWiz της Samsung και αυτοί βάλανε 5-6 widgets στη οθόνη και χαίρονται… Και στο TouchWiz 2.0 (ήδη υπάρχει το 3.0 νομίζω) που υπάρχει από τις αρχές του 2009 μπορείς να βάλεις όσα widgets θες…

Fadasma

Το flash στον web browser και η ποιότητα κατασκευής & design είναι δυνατά χαρτιά.
Το οτι θα αργήσει όμως να βγει στην αγορά είναι ένα μείον.

*>:>

Το πιο μεγαλο μειον ειναι το symbian.Οσα λιφτινγκ και αν παρει (π.χ. S60 3rd,5th editions) θα παραμεινει ενα παλιο και δυσχρηστο λειτουργικο που πρεπει να αφησουμε πισω.Η Nokia εχει μονο μια λυση για να σωσει το τομαρι της, να βασιστει σε Android η και στο Meego το οποιο εχει ανεκμεταλλευτο.Sorry αμα ειμαι υπερβολικος αλλα ειμαι symbian hater μεχρι το κοκκαλο.

Nightmare

Μου μοιάζει σαν να αντιγράφει τα Android με μεγάλη αποτυχία σε ορισμένα σημεία…δεν το βλέπω να κολλάει…το έχουν φανερά βελτιώσει αλλα συνεχίζει να μην με συναρπάζει…μάλλον γιατί έχει μια αυστηρότητα γενικά σε θέμα εμφάνισης….τα Android πχ…είναι κάπως παιχνιδιάρικα…ήθελα να ξερα αυτά τα καημένα τα MeeGo τι θα τα κάνουν….

giannis

@Spyroscesarsc είδα και αυτό σου το σχόλιο στο gsmarena
Για το κινητό τώρα.Πουλάει απλά ένα μεγάλο πλήθος απο εφαρμογές και παιχνίδια,δωρεάν turn by turn navigation μια τέλεια κάμερα(το πιό σπουδάιο με xenon flash) και γενικά μία συσκευή που για τον απλό χρήστη τα κάνει όλα
Απο κεί και πέρα εμένα δεν μ’αρέσει καθόλου εμφανισιακά!Καθόλου όμως.Επίσης δεν καταλαβαίνω για πιό λόγο να βγεί τώρα το symbian 3 ενώ ξέρουμε ήδη ότι θα ακολουθήσει το 4?Αυτό θα πάρει αναβάθμιση;Αν όχι εγώ σαν καταναλωτής γιατί να πεισθώ να το αγοράσω.
Γενικά η νόκια με τόση τεχνογνωσία,με τόσο μεγάλη αγορά που την ακολουθεί,με τόση ιστορία απο φοβερές συσκευές φέρεται σαν ένας καινούργιος παίχτης στην αγορά.Αντί να ασχοληθεί με το ήδη έτοιμο μαέμο-πλέον meego που έχει τρελές δυνατότητες ασχολείται με το symbian.Ο ανταγωνισμός πλέον τρέχει και πρέπει λίγο να σοβαρευτούν.Ωστε να μην δούμε ξανα στο μέλλον φοβερές συσκευές με τις δυνατότητες του Ν900 να μένουν και πάλι μόνες στην αγορά χωρίς υποστήριξη απο τη νόκια περιμένοντας λύσεις απο την κοινότητα

Fotis

Symbian και πάλι symbian!!! Το καλύτερο λειτουργικό για κινητά με μεγάλη διαφορά απ’όλα τα άλλα, γιατί…είναι λειτουργικό για κινητά! Όχι κάποιο port ουσιαστικά. Δίνει έμφαση σε πλήρη λειτουργικότητα με λίγους πόρους και με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, ακόμα και σε multitasking. Δε μπορώ να καταλάβω τον τόσο πόλεμο. Απλά επειδή δε γυαλίζει όσο άλλα; Ας μην ξεχνάμε πώς ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός.

akis

μπορεί κανεις να μου πει τι ειναι το multitask???

avenger

@Fotis, γιατί το android πχ είναι port? Δεν καταλαβαίνω την έννοια του port σε ένα Λ.Σ. για κινητά.
Το παράπονο, το δικό μου (αν όχι των περισσοτέρων), δεν έχει να κάνει με το ότι το symbian προσφέρει μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, ότι έχει ας πούμε ένα αξιοπρεπές multitasking ή ότι είναι αρκετά λειτουργικό. Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι έχει μείνει πίσω!! Πίσω στην ταχύτητα, πίσω στην σταθερότητα, πίσω στην καινοτομία. Τι να την κάνω πχ την αυτονομία των 3 ημερών όταν ο browser κάνει 3 ημέρες να φορτώσει σελίδα? Παραδέχομαι ότι τα ~12+ χρόνια που χρησιμοποιώ Nokia και από εποχής 7650 αν θυμάμαι καλά symbian (multitasking, εφαρμογές κλπ) δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο θέμα αλλά δεν είχε και καμία εξέλιξη!
Ας είμαστε αντικειμενικοί. Ακόμα και το λειτουργικό που φοράνε τα LG των 100 ευρώ μοιάζει πιο γρήγορο και ομαλό από το Symbian.

avenger

@akis.
Multitasking είναι η δυνατότητα να τρέχουμε ταυτόχρονα πολλές εφαρμογές. πχ να ακούμε μουσική, ενώ σερφάρουμε στο internet και αντιγράφουμε κάτι που βρήκαμε από το internet στο σημαιωματάριο (3 εφαρμογές ταυτόχρονα, χωρίς να χρειάζεται να κλείσουμε κάποια).

Spyroscesarsc

Φώτη ότι να’ναι λες… Το Android δεν είναι λειτουργικό για κινητά? Και γιά την μπαταρία των κινητών με Symbian δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα… κινητά με μικρές οθόνες, ούτε καν αφής και η μπαταρίας ήταν άθλια… Και στο κάτω κάτω, το Android στο Galaxy S παίζει video για 7 ώρες και 25 λεπτά σε οθόνη 4″…. Οπότε από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχει θέμα μπαταρίας… Και μετά το android v2.2 που θα φέρει μεγάλες αλλαγές και εν όψη της v3.0 έκδοσης που θα κάνει σίγουρα ακόμα περισσότερες αλλαγές, η διαφορά που πιστεύω πως ήδη υπάρχει μεταξύ των δύο λειτουργικών θα ανοίξει και άλλο…

Τέλος, ότι γυαλίζει μπορεί να είναι και χρυσός… Αλλά ότι δεν γυαλίζει σίγουρα δεν είναι χρυσός!

Fotis

@avenger, ??? Το symbian πίσω σε σταθερότητα; Δεν το νομίζω. Πρώτο σε σταθερότητα θα έλεγα.
Τι καινοτομία; Χρωματάκια; Ότι πρέπει να σου προσφέρει το κινητό το προσφέρει το symbian και με το παραπάνω. Ταχύτητα; Ας μην ξεχνάμε δε φοράνε τα symbian κινητά επεξεργαστές στο 1GHz απλά και μόνο για να πάρουν και τηλέφωνο, αλλιώς ούτε αυτό μπορούν να κάνουν. Δούλεψε multitasking σε android και σε 5 ώρες θα ψάχνεις φορτιστή. Η έννοια κινητό έχει κάποια συγκεκριμένη σημασία, αλλιώς ας τα πούμε σταθερά. Το android είναι port καθώς ξεκίνησε ως project για netbook και μετεξελίχθηκε. Το iphone ξεκίνησε από τα λειτουργικά MacOS. Port εννοώ ότι δεν είναι λειτουργικά που ξεκίνησαν από το 0 μόνο για κινητά. Βασίστηκαν σε κάτι προηγούμενο με τις όποιες συνέπειες. Αυτό με τα LG δε θα το σχολιάσω καν γιατί δεν είναι δυνατόν να βάζουμε στη σύγκριση λειτουργικά που δε σου επιτρέπουν
βασικές λειτουργίες.
Έχω δουλέψει σχεδόν όλα τα τελευταία κινητά, ακόμα και το Nexus One, που πέρα από eye candy για μένα δεν προσφέρει τίποτα επιπλέον.
Ας βάλουν στο android ενεργό ξυπνητήρι όταν κλείνεις το κινητό και μετά ας μιλάνε για καινοτομίες.

avenger

Έλα τώρα…. Ας μην αρχίζουμε πόλεμο εντυπώσεων.. Εδώ τα ΝΟΚΙΑ μόλις με το 5800 αν δεν κάνω λάθος κάνανε επιτέλους το μεγάλο βήμα και βάλανε πολλαπλές αφυπνίσεις!! Ουάου δηλάδη! Όσο για το ενεργό ξυπνητήρι των android έχεις δίκιο. Είναι από τα πράγματα που ενοχλούν αλλά ενδεχομένως μπορεί να φτιάξουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (όπως έγινε και με αμέτρητα άλλα που κατά καιρούς εξελίχθηκαν στο αγαπητό symbian). Τέλος, του ότι το Ν97 πχ δεν είχε 1 γίγα επεξεργαστή δεν σημαίνει ότι έπρεπε να σέρνεται όταν άνοιγα το φωτο άλμπουμ ή όταν φόρτωνε μια πολύπλοκη σελίδα στο διαδίκτυο, για να μην αναφέρω τα τρελά “χαμηλή μνήμη” μετά από ~20 λεπτά στο ιντερνετ. Μην μπερδέυουμε τα σημερινά smartphones (desire – N97 ec) με τα απλά τηλέφωνα που είχαμε συνηθίσει. Τέλειο ήταν το 3210, το αγάπησα αλλά πλέον δεν μου/μας προσφέρει τίποτα. Άσχετα όμως με όλα τα παραπάνω εγώ θα κρατήσω την τελευταία σου πρόταση, το ότι στο Nexus πρόσεξες μόνο το eye-candy τι να πω. Εμένα πλέον το Symbian σε σχέση με το Android μου φαίνεται πολύ λίγο. Btw. Μιας και συνέχισες με το θέμα μπαταρίας, δεν ξέρω τι χρήση κάνεις με το κινήτό σου αλλά σε πληροφορώ ότι αμφότερα… Συνέχεια »

Fotis

Για να μη βγαίνουμε off topic, απλά θα συμπληρώσω ότι Ν81 30 μηνών ακόμα μου βγάζει 4-5 μέρες με μέτρια ως βαριά χρήση και Ν73 3 χρόνων και κάτι…είχε πολλαπλά ξυπνητήρια. Είχα απελπιστεί με όλες τις καινούριες παρουσιάσεις κινητών (γιατί ξεφεύγουμε πλέον από τα κινητά), αλλά από τότε που είδα το Ν8 έχω πλέον κάτι καλό να περιμένω.

Spyroscesarsc

Από ότι κατάλαβα τα υπόλοιπα κινητά ξεφεύγουν από τον κλασσικό όρο κινητό και το Ν8 με τα 12MP όχι? Ελπίζω να μην εννοείς αυτό.. Γιατί θα κλάψω… 😛

chris

μοιάζει σαν να μιμείται το Android, όντως, αλλά γενικά το UI του δε με ενθουσίασε καθόλου…

h.n.s.

αληθευει οτι εχει multitask για 15 apps?

h.n.s.

κωστα τι λες ειναι το απολυτο κινητο η οχι με χρηση usb otg?

Loukas

Παιδιά βγήκε και το part 2 απο το overview του Nokia Ν8

Σωτήρης

Ποια θα είναι η τιμή του…? και πότε αναμένεται να βγει στην Ελλάδα?

gianoua

Το καλλυτερο κινητο που φτιαχτηκε ποτε ειναι το Νοκια Ν8.Σε αναλογια βεβαια τιμης-ποιοτητας κατασκευης-εφαρμογων κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.