Nokia N9, Έδιωξε 600.000 τεμάχια το τελευταίο τρίμηνο του ’11

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Canalys, το τελευταίο τρίμηνο του 2011 η Nokia έδιωξε από τα εργοστάσια κατασκευής 600.000 τεμάχια N9 με MeeGo όσα δηλαδή και Lumia 800 με Windows Phone. Συγκεκριμένα αναφέρω “έδιωξε” γιατι το νούμερο είναι για shipped τεμάχια που δεν είναι βέβαιο ότι όλα έχουν πουληθεί. Εσείς είστε ένα από τους κατόχους Nokia N9;

, Nokia N9, Έδιωξε 600.000 τεμάχια το τελευταίο τρίμηνο του ’11

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giokak

Είμαι ένας πανευτυχής κάτοχος ΝΟΚΙΑ Ν9 16GB CYAN εδώ και περίπου ένα μήνα…έχω χρησιμοποιήσει κινητά όπως τα Galaxy S (1 χρόνο), iphone 4 (6,5 μήνες), HTC Desire HD (6 μήνες), HTC Sensation (4 μήνες). Τα παραπάνω ήταν δικά ή του αδερφού μου οπότε η ανταλλαγή για μέρες πήγε σύννεφο! Δεν έχω δουλέψει καθόλου ακόμα τα Mango παρά μόνο σε καταστήματα. Αυτά που έχω να σχολιάσω είναι τα εξής…το ιδανικό μέγεθος κινητού είναι κάτι μεταξύ iphone 4 και Nokia N9 (για να υπάρχει το σωστό βάρος και πιάσιμο)…το MeeGo είναι ένα εκπληκτικά εύκολο λειτουργικό επειδή τα πάντα όσο αφορά το UI γίνονται πολύ “φυσιολογικά”! Η μπαταρία του σε φυσιολογικές συνθήκες και όχι υπερβολικό αχρείαστο φόρτωμα χωρίς λόγο φτάνει άνετα για 2,5 μέρες, η κατασκευή του είναι εκπληκτική (πρέπει να το πιάσεις για να το καταλάβεις!), σε look είναι ίσως το μοναδικό που χτυπάει στα ίσια το iphone 4 και 4S…κτλ…Το μοναδικό του ίσως μειονέκτημα είναι οι λίγες εφαρμογές αλλά ας μην γελιόμαστε…αυτές που πραγματικά χρειάζεται κάποιος υπάρχουν ήδη! Επόμενος στόχος…να πάρω και ένα μαύρο 64άρι για να αλλάζω ανάλογα με τη διάθεση!… Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και ξέρω ότι πολοί θα διαφωνήσουν, όμως ας είμαστε λίγο ανοιχτόμυαλοι (κυρίως οι… Συνέχεια »

panos2301

giokak πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι αυτο που σε κανει τοσο χαρουμενο!!!!!!! αν σκεφτεις και την τιμη αυτου του τηλεφωνου μαλλον στενοχωρημενος πρεπει να εισαι για την κακη σου επιλογη.

Christos K.

Αν δεν ήταν η υψηλή τιμή του και το θέμα των λίγων εφαρμογών θα το είχα αγοράσει σίγουρα…και από σχεδιασμό και από λειτουργικό με έχει μαγέψει, αλλά με τόσα λεφτά και μόνο η ιδέα πως δεν θα έχω πολλές από τις εφαρμογές που κυκλοφορούν εκεί έξω (και ας είναι άχρηστη η συντριπτική πλειοψηφία τους) για εμένα λειτουργεί ανασταλτικά όσον αφορά την αγορά του….

island

Ο giokak δηλώνει ευχαριστημένος και έρχεσαι εσύ να του πεις ότι πρέπει να είναι στεναχωρημένος και ότι έκανε κακή επιλογή.

Πάλι καλά που δε του βάζεις πρόστιμο .

alextrela

Το εχω παρει εδω και ενα 2μηνο,και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και απο ποιοτητα κατασκευης( μια κλαση πανω) σε σχεση με τα κορεατικα πλαστικουρα LG,Samsung και τη ταιβανεζικη HTC,και απο αποψη λειτουργικου που ειναι ευχρηστο,ελαφρυ,χωρις κολληματα,restart,και απο εφαρμογες υπαρχουν αρκετες που καλυπτουν την πλειψηφια των μεσων χρηστων και αυξανονται συνεχως.Πραγματικα το κινητο ειναι κοσμημα,και αν δεν το κρατησεις στο χερι και δεν το δουλεψεις δεν μπορεις να το κρινεις.Εχουν περασει απο τα χερια μου και iphone 4,και xperia arc αλλα το Ν9 ειναι το πληρεστερο κινητο που περασε απο τα χερια μου απο ολες τις πλευρες.

giokak

Φίλε panos2301 θα ήθελα να σε πληροφορίσω πως η τιμή ενός ΝΟΚΙΑ Ν9 αυτή τη στιγμή στο internet είναι κάτω από 500 euro! Δηλαδή χαμηλότερη ή ίδια σε ελάχιστες περιπτώσεις με τις τιμές των “αντιπάλων” του! Άν βάλουμε στην εξίσωση και τα υλικά κατασκευής των π.χ. Samsung Galaxy SII, HTC Sensation XE, Xperia arc κτλ τα οποία είναι οι αντίστοιχες “ναυαρχίδες” των εταιρειών τους τότε μιλάμε για το φθηνότερο κορυφαίο smartphone της αγοράς!

Κατά την άποψή μου πάντα, μόνο το iphone 4 και 4S θα το ξεπερνούσε αν είχε το Gorilla Glass της Corning μπροστά αλλά και πίσω!

Τώρα όσο αφορά το αν έκανα κακή επιλογή καλό θα ήταν να μας έλεγες ποιο πιστεύεις εσύ πως είναι καλύτερο από το N9, σε ποια τιμή το βρίσκει κανεις αλλά και ποιο χρησιμοποιείς εσύ ο ίδιος!…
Χωρίς καμία παρεξήγηση από μέρους μου και με σεβασμό στο blog του κ.Βλαχάκη αλλά και όσων το παρακολουθούν και συμμετέχουν σε αυτό!

giokak

Θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρέμβαση και μια μικρή διόρθωση στις τιμές…το 16άρι ξεκινάει από 425(!) και το 64άρι από 495(!!!)

Samsung galaxy SII 16GB από 477
HTC Sensation XE 4+32GB από 497
iPhone 4S 16GB από 648
HTC Titan 16GB από 508
Sony Xperia arc S 8GB από 347

Τα σχόλια δικά σας…η άποψή μου παραμένει, είναι το καλύτερο στην καλύτερη τιμή!

GK

Σκεφτομαι να αγορασω η το N9 η το Lumia 800. Ξερω στο περιπου τα θετικα και τα αρνητικα και των δυο κινητων αλλα θα ηθελα αποψη απο καποιον που εχει τα χρησιμοποιησει. Δηλαδη οι λιγες εφαρμογες που υπαρχουν στο meego ειναι σημαντικο προβλημα για εναν που το θελει για φυσιολογικη χρηση? wp7.5 η meego? το meego εχει προβληματα απο κολιματα κτλ.? το οτι πιθανον να μην εχει υποστορηξη(επισημη) και θα περιμενουμε απο develpoers διαφορα καλουδια για το κραστησεις 2-3 χρονια θα ειναι μεγαλο προβλημα? οποιος μπορει να απαντησει σε καποια απο αυτα νομιζω θα βοηθησει οχι μονο εμενα αλλα πιθανον και αλλους που το σκεφτονται.

Retrob

Νομιζω πως η αληθεια ειναι καπου στην μεση με βαση αυτα που λετε.
1)Το Ν9 κατα την γνωμη μου ειναι μεσα στα πιο ομορφα κινητα που εχουν κυκλοφορησει ποτε.
2) Το λειτουργικο του πρωτοποριακο και πολυ ευκολο στη χρηση με ομορφο interface
3)Πολυ υψηλη τιμη για μονοπυρηνο κινητο , χωρις υποστηριξη flash player, χωρις microsd slot , με λιγες εφαρμογες, με την μπροστινη καμερα να μην μπορει να χρησιμοποιηθει ακομα σε ΚΑΜΙΑ σοβαρη εφαρμογη(π.χ. skype), με την ΝΟΚΙΑ ναι μεν να δινει update τωρα στην αρχη αλλα να κοιταει προς wp7 μερια και να σφυριζει αδιαφορα για το Ν9.

Επισης η συσκευη εχει και αρκετα υψηλο SAR για οσους τους απασχολει αυτο. γνωμη μου ειναι οτι σε αυτα τα λεφτα τπαρχουν πολυ καλυτερες επιλογες, εκτος αν το αηοραζετε για την εξωτερικη εμφανιση που ειναι φανταστικη.

Vagelis

Μέρος από το review του Ρώσου tester κινητών Eldar Murtazin, ο οποίος έχει γράψει μερικά από τα πιο αξιόπιστα reviews στο παγκόσμιο στερέωμα. Multitasking “N9 features preemptive multitasking which means you can use as many apps as you want and as soon as the phone decides there are one too many it will start killing them starting with the ones you haven’t addressed for the longest period of time (those that cannot stay idle and consume power). Hypothetically this should work great but in practice N9 is so raw that multitasking works awfully. The phone cannot adequately assess how much free performance it needs and as you can see on the video the phone starts lagging after watching a movie and opening a document reboots the phone. This is all due to bad multitasking. And it’s not just about files, some bundled apps like the maps app crashes all the time if you do anything but simply view maps or the app is minimized for a while. You can see the problem on the video in the Maps chapter of this review. The multitasking issues come from the general incompleteness of N9 and it is very unlikely it will ever… Συνέχεια »

Greg

Έχω N9 μαύρο 64GB και από τότε που δεν ήταν τόσο φθηνό. Θα πήγαινα για το λευκό αλλά το έβρισκα μόνο από Φιλανδία και ξέφευγε η τιμή… το είχα παραγγείλει να σκεφτείτε και το ακύρωσα επειδή το βρήκα πολύ φθηνότερο σε μαύρο. Στα + του βάζω και το απίστευτο μαύρο της οθόνης και ότι λόγο curved glass είναι σαν να σχεδιάζονται στην επιφάνεια τα εικονίδια. Επίσης το καλό dolby (μουσική και βίντεο) που έχει για τα ακουστικά και περιλαμβάνει πολύ καλά ακουστικά μαζί του, όπως και κάλυμμα! Ακόμα 8mp camera με πολύ καλές νυχτερινές λήψεις με flash ή χωρίς (πραγματικά για camera κινητού με εξέπληξε). Free full navigation χωρίς να χρειάζεται wi-fi! Καλή ανάλυση για browsing και βλέπω hd ποιότητας video στην native ανάλυση χωρίς το παραμικρό κόλλημα. Μεγάλη υποστήριξη τύπου αρχείων επίσης από την αρχή. Στο ότι δεν έχει microSD slot γελάω με το συμπάθιο, όταν με 495 έχεις 64GB εσωτερικής! Για το flash έχω την εντύπωση ότι μπορείς να βάλεις “παλιό” mozilla mobile σε developer mode και να παίζει κανονικά, αλλά δεν μου λείπει καθόλου και δεν το έχει ούτε ο μισός ανταγωνισμός… Για video calls επίσης δεν μου λείπουν, αλλά μάλλον έρχονται… καλύτερο από το να μην… Συνέχεια »

GK

Απο οτι φενεται και καποια προβληματα θα φυγουν με την 1.2. πολυ χρησιμα αυτα που ειπεσ Greg, αλλα και το review Που αναιβασε ο βαγγελης με προβληματισε λιγο, το θεμα με το multitasking παντως νομιζω οτι ο greg ως φυσιολογικος χρηστης της συσκευης μας το ελυσε , αμα κανεις κατι πολυ απαιτητικο και εχεις πολλες ανοιχτες εφαρμογες μαζι σιγουρο ειναι οτι θα λαγκαρι. Κατι με τραβαει περισοτερο στο Ν9 απο τι στο lumia και δεν ξερω τι. Αλλα θα το σκεφτω και αλλο μεχρι να αποφασισω. 450+ ευρω ειναι αυτα…

Georgios 21

Το ποσο εντυπωση εχει κανει αυτο το πανεμορφο κινητο φαινεται απο το γεγονος οτι ολοι στην ουσια το θελουν αλλα οι περισσοτεροι κολλανε στο θεμα υποστηριξη!οι διαφωνιες δεν αφορουν το hardware και το software..κριμα που η nokia δεν του εδωσε την ευκαιρια που του αξιζε!ειναι ηδη πολυ καλυτερο απο οτι το symbian θα γινει ποτε!εγω ειμαι παντως απο τους αιρετικους και σε λιγο διαστημα θα το εχω στα χερια μου.

george r

Είμαι και εγώ κάτοχος ενός Ν9 εδώ και λίγο καιρό. Είναι απλά οκ αλλά μου λείπουν εφαρμογές όπως whats app messenger, msn, shazam, kik, instagram καθώς και ενας youtube client. Το λειτουργικό είναι φανταστικό καθώς και η κατασκευή – συναρμογή της συσκευής. Μακάρι να συνεχιστεί η υποστήριξη και να δούμε σύντομα βελτιώσεις σε αυτό τον τομέα

md03582

Κώστα, τα lumia 800 ειναι λιγα παραπανω..

https://www.t3.com/news/nokia-shifts-1-million-lumia-800-handsets-in-q4-2011

Retrob

Επισης οποιος το παρει καλο θα ηταν αν χρειαζεται χωρο να παρει το 64 GB αν και αρκετα ακριβοτερο, διοτι το 16 GB εχει γυρω στα 10 GB free απο την αρχη παρ’ολο που το πουλανε ως 16. Οποτε Greg για αυτο ειπα για ελλειψη microsd slot και “γελασες”.

Greg

Retrob δεν το είπα προσβλητικά το “γελάω”! Συγνώμη αν υπήρξε παρεξήγηση. Έχεις δίκαιο για τα ελεύθερα GB! Αυτό που ήθελα να πω γενικά είναι ότι τα 57,7GB είναι τεράστια μνήμη για μένα και δεν υπάρχει λόγος για microSD. Ακόμα και με flac audio αρχεία που βάζω για καλύτερη ποιότητα δεν γεμίζει εύκολα…

Τώρα για την διαφορά στην τιμή νομίζω ότι τα αξίζει τα παραπάνω λεφτά, γιατί:
1) Οι 2 εκδόσεις διαφέρουν 70 ευρώ και 48GB σε κάρτες microSD είναι 40+ ευρώ το κόστος, αλλά στο Ν9 είναι όλα σε ένα και έχει πολύ καλύτερη ταχύτητα (19-27MB/s ταχύτητα usb, σε σχέση με class 4 microSD με 4MB/s) (το usb stick μου σκονίζεται πλέον).
2) Πόσα κινητά έχουν 64GB εσωτερική; Ας δούμε ένα παράδειγμα διαφοράς τιμής σε ένα άλλο smartphone. iphone 4s 16GB 468 euro -> iphone 4s 64GB 884… χμ…. βλέπετε που το πάω νομίζω… Nokia N9 δίνεις 70 επιπλέον ενώ για iphone 4s 216 ευρώ… οέο;

Συμπέρασμα προσωπικά δεν βλέπω λόγο να πάρει κάποιος το N9 16GB… τα 64GB είναι πραγματική ευκαιρία και με αυτά ξεχνάς τη λέξη microSD! Και πάλι συγνώμη για την παρεξήγηση Retrob.

Johny ταξιδιωτης

Εννοειται οτι δεν έχω n9,ενα κινητο που πληρώνω απο ελληνικο κατάστημα έχω και την απαιτήση να έχει κι ελληνικα,κι όχι επειδη έτσι καπνισε στην Nokia να μου το πλασάρει και καλα με περιορισμένη διαθεσιμότητα ενω στην πορεία κυκλοφόρησε σε άφθονη ποσότητα.
Κρίμα,δεν έχω πρόβλημα με τα αγγλικά,απλα πληρώνω τηλέφωνο απο Ελλάδα?ε,θέλω κι ελληνικο μενου.

Greg

Υπάρχει υπέροχο ελληνικό πληκτρολόγιο και με το που ενεργοποιήσεις το κινητό για πρώτη φορά, θες ένα λεπτό για να το περάσεις και μπορείς να γράφεις ελληνικά όπου θες. Πολύ πιο γρήγορα βγήκε τουλάχιστον αυτό, σε σχέση με τα ελληνικά για windows phone και ας το έχει παρατήσει η Nokia το κινητό λόγω της MS. Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην Ελλάδα που δεν έχουν ελληνικό menu! Windows anyone; Πείτε μου ότι δεν έχετε δει laptop με αγγλική έκδοση windows… Και στην Ελλάδα πληρώνουμε παραπάνω την εταιρία/διανομέα για τον 23% ΦΠΑ και το 20-45% επί του κέρδους φόρο και όχι για να μας περάσουν ελληνικό menu.

giokak

Αυτό με το ελληνικό μενού φίλε Johny δεν το καταλαβαίνω, πραγματικά, αν έλεγες ελληνικό πληκτρολόγιο θα σου έλεγα ναι, είναι πρόβλημα! Έλα όμως που ούτε αυτό είναι πρόβλημα τελικά, γιατί ελληνικό πληκτρολόγιο υπάρχει…και μάλιστα είναι τόσο σαν να υπήρχε από το εργοστάσιο!
Επίσης, κατά την άποψή μου ένα smartphone είναι ένας mini υπολογιστής, οπότε εφόσον στο σπίτι σου μπορεί να έχεις ήδη windows pc στα αγγλικά αλλά με ελληνικό πληκτρολόγιο γιατί αυτό να σε ενοχλεί στο κινητό σου?
Τώρα για τους φίλους που είπαν πριν για μονοπύρηνο ή διπύρηνο κινητό, θα ήθελα να τους πω ότι άλλο MeeGo, άλλο Android, άλλο iOS κτλ, όπως ακριβώς είναι άλλο Windows, άλλο Unix, άλλο Mac OS κτλ…αυτό σημαίνει πως είναι τελείως διαφορετικές οι δυνατότητες αλλά και οι απαιτήσεις του κάθε συστήματος!
Τώρα αν κάποιος θέλει να παίζει “απαιτητικά” παιχνίδια στο κινητό τα οποία στο εκάστοτε λειτουργικό σύστημα απαιτούν διπύρηνο επεξεργαστή, για’μένα καλύτερα να πάρει ένα psp ας πούμε, εξάλλου δεν είναι αυτή η δουλειά ενός κινητού, ούτε ενός smartphone, αυτή είναι δουλειά φορητής παιχνιδομηχανής!

Wolf

Φίλε giokak και γιατί να μην είναι το smartphone μας και φορητή παιχνιδομηχανη…;;!! Εσύ το είπες άλλωστε «κατά την άποψή μου ένα smartphone
είναι ένας mini υπολογιστής». Όσο για το lumia 800 είναι ξεκάθαρο ότι αγοράζουμε design, υπάρχουν πολύ πιο value for money συσκευές με αντίστοιχα χαρακτηριστικά όπως π.χ. το samsung omnia 7..!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.