Nokia N9, Τρέχει Android Ice Cream Sandwich [video]

Ενθουσιασμό προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες φωτογραφία που εμφάνιζε το Nokia N9 με Android! Το αμφιλεγόμενο smartphone με το λειτουργικό σύστημα MeeGo έχει γίνει port και οι εργασίες για την παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης έκδοση Android Ice Cream Sandwich προχωρούν. Δείτε το βίντεο.

, Nokia N9, Τρέχει Android Ice Cream Sandwich [video]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος

Ετσι μαλιστα,θα ξαναπαιρνα Νοκια.

npapanikolaou

Σωστοί οι developers 😉 αυτό το ΝΟΚΙΑ που μπορώ να το βρω;;;;
Έτσι θα ‘πέρνα ΝΟΚΙΑ… ποιότητα κατασκευή και κορυφαίος σχεδιασμός ΝΟΚΙΑ
ΜΕ ICS 4.0.3.
χθες προσπαθούσα να το κάνω root. το razr και να του περάσω ICS αλλά τίποτα 🙁

Γιωργος

Aντε και στο Lumia…(amin)

Γιαννης Ρ

ακου τι λενε!ρε μην βλεπεται μονο αυτο που σας δειχνουν!τα wp ειναι μια χαρα!βασικα ειναι καλυτερα χωρις κολληματα και τελεια στον χειρισμο!to n9 με android δεν υπηρχε περιπτωση να το παρω!

Tasos

Ρε Φιλε γιατι προσπαθεις να μας πεισεις οτι τα Windows ειναι καλητερα … ”ρε μην βλεπεται μονο αυτο που σας δειχνουν!τα wp ειναι μια χαρα!βασικα ειναι καλυτερα χωρις κολληματα και τελεια στον χειρισμο” Δεν Θελουμε να μας πεισεις για κατι … Εχουμε δικια μας ΓΝΩΜΗ !!!

ΗΛΙΑΣ Χ.

αυτο δεν τρεχει σερνεται………….

TasosNG

Πεσ τα ρε ΗΛΙΑ

ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ WINDOWS PHONE APOLLO ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ

Vagelis

Ενδιαφερων θα ειχε το αντιστροφο. Να δουμε στο μέλλον καποια απο τις δυνατες σε χαρακτηριστικα συσκευή andoid να φοραει MeeGo ή WPhone. Το να δω το N9 να φοραει ICS δεν με συγκινει ιδιαιτερα καθως το τηλεφωνο δεν μπορει να συγκριθει σε χαρακτηριστικα με τα κορυφαια Android. Ειναι λαθος να παρει καποιος το Ν9 με την προοπτικη να τoυ περασει Android. Θα το παρει για την κορυφαια σχεδιαση και ποιοτητα κατασκευης του, καθως και για το κατι διαφορετικο και εναλλακτικο που προσφερει το MeeGo.

TasosNG

ΧΑΑΧΑΧΑ … Έχετε πλάκα εσείς οι WindowPhonades ΧΑΑΧΑΧΑ … Εμένα μου αρέσουν τα Android … τώρα επειδή σου αρέσουν τα Windows καθεσε και μου λες τα χαρακτηριστικά ….. Δεν με πείθεις παρ το χαμπάρι ….!!!!

ΗΛΙΑΣ Χ.

Παντος το πιο πετυχημενο root σε nokia ειναι στο n900 λειτουργουν ολα κανονικα. Θα ηθελα να δω ενα nokia με android. Ετσι και αλλιως το Symbian belle μοιαζει παρα πολυ με το android……..

mixtri

Αν ήθελα android τηλέφωνο υπάρχουν ένα σωρό κινεζιές έξω στην αγορά.
Αλλά να περάσει android στην κινητάρα το Ν9 είναι ιεροσυλία! ΜΑΕΜΟ>>Android. Μέρα vs Νύκτα. Σαν project καλό είναι, να περνάει η ώρα…

mixtri

@Ηλία, στο τι μοιάζει το Belle με Android; την κουρτίνα λες; Αυτήν από ΜΑΕΜΟ την πήρανε… Άσχετο που ο κόσμος την γνωρίζει από Android. Και το ΜΑΕΜΟ από WEB OS.
Σε τι άλλο μοιάζει; Στο ότι η μπαταρία κρατάει πάνω από μια μέρα είναι διαφορά υπέρ του Symbian,σωστά;

ΗΛΙΑΣ Χ.

μοιαζει στον τροπο που βαζεις τα widgets, στο μενου, στην κουρτινα, στης ρυθμισεις, στης αρχικες οθονες, σχεδον στα παντα….

Panos7GR

Το Ν9 βλέπω “σκαλωνει” αρκετά εδώ… Μάλλον δεν το “σηκώνει” ή δεν είναι καλή η Rom. Αλλά μου αρέσουν τέτοιοι πειραματισμοί αλά HTC HD2! Έχουν άλλη φάση.

Πάντως γενικά εγώ θα συμφωνώ με τα λεγόμενα του Vagelis. Θα ήταν πολυ ενδιαφέρον να βλέπαμε τέτοια λειτουργικά να τρέχουν στις κινηταρες των Android. Όταν βγει με το καλό και το Apollo όπως λένε παραπάνω, που θα υποστηρίζει και πολλαπλούς πυρήνες, θα ήθελα πολύ να το δω να τρέχει σε συσκευές με χαρατηριστικά Galaxy S II κτλ… Πιστεύω θα απογειωνονταν τα κινητά!

mixtri

@Ηλίας Χ. Καταρχάς αναφέρεσαι στο UI του OS. Άλλο OS άλλο UI. Άλλα τα μάτια της πέρδικας άλλα της κουκουβάγιας. Για φρου φρου και αρώματα καλό είναι το Android. Από εκεί και πέρα είναι πιο τρύπιο και από την Ελληνική Οικονομία, πιο σάπιο και από το Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Ένα σωρό τρύπες και bugs που παν την κατανάλωση στα ύψη. Για μην πω για δικτυακή διαχείριση που τα κάνουν σαλάτα… Ούτε ξέρουν τι είναι το 3G,τρομάρα τους. Σαν wifi βλέπουν τα δίκτυα 3ης γενιάς(εμ,υπάρχει κάποια διαφορά,HELLOOO). Τα ίδια ισχύουν και για iOS που για να μην έχεις drop call πρέπει να κάνεις τάμα στην Παναγία της Τήνου και εντάξει…δε θα πιάσει κι όλας. Τέλος πάντων, η κουρτίνα υπήρχε από άλλα λειτουργικά συστήματα τα οποία αντέγραψε το Android στεγνά (ΜΑΕΜΟ) Αν εξαιρέσεις την κουρτίνα, όλα τα άλλα υπήρχαν τόσο στην έκδοση Symbian 1 (2000) που μπορούσες να βάλεις widget στην αρχική οθόνη… Ο τρόπος αλλάζει. Δηλαδή πως αλλιώς να μπαίναν τα widget; Το Belle έχει 3 διαφορετικούς τρόπους να βάζεις widget: τον παραδοσιακό Symbian, το παρατεταμένο touch στις αρχικές οθόνες και το παρατεταμένο touch στο μενού. Δηλαδή τι άλλος τρόπος υπάρχει ώστε να μην αντιγράψει το Web OS; Το ποιος αντέγραψε… Συνέχεια »

TasosNG

Πο πο ρε φίλε … εντάξει ότι πεις … !!!!

mitsos

τωρα και η nokia εχει android επιτελους.

ΗΛΙΑΣ Χ.

@mixtri. Συμφωνώ μαζί σου αλλά νομίζω πως εξαρχής ανέφερα ότι απλός μοιάζει δεν μίλησα για λειτουργικότητα η για οτιδήποτε άλλο.Απλός ανέφερα οτι μοιάζει το UI με αυτό που εχει το android.
@mitsos δεν εχει η Nokia android μη χαίρεσαι. Ενας τύπος έκανε root και το έβαλε…..

ioannis

αν η nokia εβγαζε κινητα με android η καθε εταιρια που βγαζει android θα την κοιταζε με κιαλια στις πωλησεις..

Teo

Ναι..και η ΝΟΚΙΑ δεν θελει να την κοιτανε με κυαλια και να κανει πωλησεις γι αυτο και δεν μπηκε στο χωρο με τα ΑNDROID..!

Teo

Αη ντααααααα..!
Εκανε μια κινηση(Ν9) που δεν της βγηκε..πηγε να τα μπαλωσει(Lumia) και απλα τωρα θα κολημπαει στα ρηχα νεραααααα..!
ουτε δικα σας “μαγαζια” να ηταν τα λειτουργικα !
Πω,πωπωπωππωπωπωπω..!
(το “πω,πω,”το λεω με χαμογελο εε)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.