Είμαι το Nokia N9 και θα αποκτήσω ελληνικό πληκτρολόγιο

Το Nokia Ν9 (video) θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά χωρίς ελληνικό πληκτρολόγιο και ελληνικό μενού. Όμως οι Έλληνες developers έχουν πιάσει από νωρίς δουλειά και σήμερα επισκέπτης του Techblog με ενημέρωσε με σχόλιό του ότι αναπτύσσει το δικό του ελληνικό πληκτρολόγιο, το οποίο δεν έχασα την ευκαιρία να περάσω στο N9 που έχω ακόμα στα χέρια μου.

Παραδέχομαι ότι δεν έχω παρακολουθήσει στενά τις εξελίξεις στα λειτουργικά συστήματα Maemo και MeeGo και ίσως να υπάρχουν και άλλα ελληνικά πληκτρολόγια ή και καλύτερα. Από αυτό εδώ απουσιάζουν μερικά ελληνικά γράμματα αλλά σύμφωνα με το σχόλιο του developer “θελει λιγη δουλιτσα γιατι δεν μου εμφανιζει τα δυο τελευταια γραμματα, αλλα που θα παει!”.

Για να αποκτήσω το συγκεκριμένο ελληνικό πληκτρολόγιο στο Nokia N9 που έχω στα χέρια μου εγκατέστησα τη δωρεάν εφαρμογή MesInput από το Ovi Store και μετά έβαλα τον κωδικο 204029.

Το καλό είναι ότι το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο γίνεται μέρος του κινητού και εμφανίζεται πάντα στη σύνταξη SMS και email χωρίς να χρειάζεται να ανοίγω κάθε φορά την εφαρμογή. Η εναλλαγή από αγγλικό σε ελληνικό πληκτρολόγιο και το αντίστοφο πραγματοποιείται έυκολα σύροντας το δάχτυλο πάνω σε αυτά.

To Nokia N9 64GB αναμένεται στη χώρα μας αρχές Δεκεμβρίου και θα κοστίζει 629 ευρώ.

Επεξεργάστηκε την 1 Νοεμβρίου 2011 19:23

Σχόλια

  • παιδιά ξέρει κανείς εαν η νοκια εχει βάλει το AMR-WB codec (Adaptive Multi-Rate Wideband) στο Ν9?? ειναι σύστημα για ποιο καθαρό ήχο και το εχουν τα windows phone της νοκια αλλα το Ν9??

  • παιδια ειναι η πρωτη φορα που κανω κατι τετοιο, οποτε τα αρνητικα σχολια πιστευω δεν χρειαζονται. !!!!!!

    • Δημητρη σε ευχαριστουμε για την ενημερωση και χαρηκα που σε γνωρισα στο προσφατο Workshop της Θεσσαλονικης. Να μας κρατας ενημερους ;)

  • φιλε Δημητρη μην ακους κανεναν και προχωρα κανονικα στο να το τελειοποιήσεις...Μπραβο σου και απο εμενα...

  • Μπραβο Δημητρη, σιγουρα εφερες πολλα χαμογελα. Αν και αυτοι που το χρησιμοπιουν πρεπει για λιγο καιρο να λενε στους φιλους τους " Που εισαι ρε αλακα " :P.

  • λοιπον παιδια ειναι ετοιμο δουλευει και χωρις να λειπουν γραμματα :)

    τωρα φτιαχνω εναν οδηγο για το πως μπορει να τα βαλει ο καθενας

  • Εγώ πάντως είδα σήμερα σε γνωστό ελληνικό σαιτ ότι είδη έχει βγει ελληνικό πληκτρολόγιο. Δυο κιόλας απλά το ένα δεν έχει τον τόνο.

  • Μπράβο φίλε..!!!! μια χαρά..!!! το μόνο που μου λείπει βέβαια είναι το Ν9!!! :p

  • Μπράβο στην κοινότητα και στους developers που ασχολούνται με αυτή την κορυφαία συσκευή και λειτουργικό. Κρίμα που δεν έχει ενσωματωμένα Ελληνικά. Και μιλάμε για την Nokia.

  • Δημήτρη είσαι μεγάλος !!!!
    Τα σέβη μου γιατί έσπρωξες ένα υπέροχο τηλέφωνο προς την τελειότητα σβήνοντας ακόμα ένα μειονέκτημά του !!!!!

    Πλέον θα έχει και ελληνικά και file manager, το μόνο που μένει είναι USB OTG με τις ευλογίες της κοινότητας και θα είναι το τέλειο τηλέφωνο ...

  • Ποιος ειπε πως οι εταιριες κανουν κουμαντο????

    μετα το χθεσινο κατορθωμα με το πληκτρολογιο ενας αλλος φιλος καταφερε να μας ανοιξει και το fm radio. ναι καλα διαβασατε τωρα το Ν9 μπορει να παιζει ραδιο με ή χωρις ακουστικα!!! οπως καταλαβατε δεν εχασα χρονο και το δοκιμασα δειτε την φωτο

    https://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/381635_2146862391266_1237480104_3341045_384607762_n.jpg

  • Θα υπαρξει κ λειτουργια Τ9 οπως ειναι στο Ν8 ? εχουμε καμια πιθανοτητα να γινει ολο το κινητο στα ελληνικα ?

  • Ένα μεγάλο μπράβο κι από εμένα !!!
    Πολύ καλή δουλειά.

    Θα υπάρξει και κάτι ανάλογο και για το Μενού του Ν9 !!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.