Nokia N900 με Android 2.2

Το Nokia N900 μπορεί να έχει μπει ήδη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μιας και δεν θα αναβαθμιστεί στο αναμενόμενο λειτουργικό σύστημα MeeGo, υπάρχουν όμως πολλοί λάτρεις που αγαπάνε το linux λειτουργικό του και παρεμβαίνουν κατά το δοκούν. Πρόσφατα εμφανίστηκε ένα βίντεο στο YouTube, που δείχνει το N900 να τρέχει Android 2.2 με αρκετά προβλήματα αλλά και μπόλικο μεράκι.

, Nokia N900 με Android 2.2

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
spyroscesarsc

Φαίνεται πως το Ν900 δεν στηρίχθηκε από την Nokia τελικά. Αλλά οι χρήστες του έχουν ρίξει πολύ και καλή δουλειά!

rey

ρε παιδια το n900 δεν ειναι simbian phone??

giannis

@rey ;οχι είναι μαέμο 5(maemo 5).Φοβερό,βασισμένο σε linux με άπειρες στην κυριολεξία δυνατότητες.Η νόκια δεν το στήριξε όσο θα έπρεπε για το λόγο ότι αποφάσισε μαζί με την ιntel να βγάλουν το meego.Αλλιώς φαντάζομαι θα πήγαινε σε μαέμο 6 ή something παρόμοιο.Το meego προβλέπεται ακόμα πιο δυνατό και η μεγάλη του δύναμη και ο προορισμός του είναι ότι δεν είναι μόνο για κινητά αλλά θέλουν να το βάλουν παντού,απο αυτοκίνητα μέχρι το ψύγείο σου,την τοστιέρα σου κτλ

ferengi

Symbian είναι αλλά μπορεί να τρέξει και Android. Δεν είναι πρωτόγνωρο, έχουν γίνει προσπάθειες και με το iPhone, αλλά και με το Omnia i900 (https://andromnia.sourceforge.net/) που κανονικά τρέχει windows mobile 6.1, αυτή όμως μάλλον είναι η πρώτη με Froyo.

Spyroscesarsc

Στο i900 απ’ότι θυμάμαι δεν ήταν και εύκολο να του περάσεις android. ‘Ηθελε πολύ δουλειά. Εγώ θέλω να βάζεις στο κινητό 1-2 αρχεία και να είσαι οκ. Αν φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο σίγουρα θα βάλω android στο winmo κινητό μου. 😀

@giannis, το ότι το meego δεν θα είναι μόνο γιά κινητά με χαλάει πολύ. Πιστεύω ότι αν συγκεντρώνονταν μόνο στα κινητά θα είχαν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

ferengi

@Spyroscesarsc: Αν έχεις Linux είναι πολύ απλό: φορμάρεις μια κάρτα SD σε ext3, περνάς τα αρχεία και τρέχεις ένα exe. H δουλειά μπορεί να γίνει και από windows με virtual machine ή κάποιο live cd. To βασικό πρόβλημα είναι ότι ακόμα είναι σε πολύ πρωτόγονη μορφή, δεν μπορείς πχ ούτε τηλεφώνημα να κάνεις.

Nightmare

Να δώ προφυλακτικά με MeeGo και τι στον κόσμο XD

giannis

@ferengi το “Symbian είναι αλλά μπορεί να τρέξει και Android” που πάει.Αν πάει στο Ν900 είπαμε δεν είναι symbian είναι μαέμο(maemo)

@Spyroscesarsc έχεις ένα δίκαιο σε αυτό που λές.Αλλά αυτό είναι για μας σας καταναλωτές και χρήστες κινητών.Για το ίδιο το meego (intel & nokia απο πίσω) είναι μεγάλη δύναμη-κέρδη-κτλ

@Κώστα αν μπορείς πρόσθεσε απάντηση κάποια στιγμή(αν γίνεται φυσικά και θές) ώστε όταν απαντάμε σε κάποιον να το βγάζει σε παράθεση και να μην απαντάμε πολλά σχόλια παρακάτω και βάζουμε @@@

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.