Nokia: Δυο ναυαρχίδες με 2Κ οθόνες και μεταλλική κατασκευή;

Λίγες μέρες πριν, μια μυστηριώδης Nokia συσκευή που έτρεχε Android 7.0 Nougat έκανε την εμφάνισή της στο Geekbench. Η συσκευή με αριθμό μοντέλου Nokia D1C, δεν ήταν κάποιο high-end μοντέλο, παρόλα αυτά ήταν μια κίνηση που έδειχνε ότι η Φινλανδική εταιρεία έχει ξεκινήσει την αναγέννησή της. Τώρα, νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για μερικές νέες συσκευές επιπέδου flagship και πιο συγκεκριμένα για το φημολογούμενο Nokia P1 το οποίο θα έρθει σε δυο εκδόσεις, με οθόνες 2Κ.

Τις φήμες για το Nokia P1 τις ακούσαμε πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο. Από τότε οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Nokia θα κυκλοφορήσει μερικά νέα smartphones και tablets πριν το τέλος του χρόνου, με 2 συσκευές να φοράνε Snapdragon 820 chipset. Τώρα πληροφορίες από την Κίνα, δείχνουν ότι οι συσκευή Nokia P1 θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις με διαφορετικά μεγέθη, με οθόνες που θα έχουν ανάλυση μεγαλύτερη από HD.

Αυτή την στιγμή το Nokia P1 είναι στο στάδιο κατασκευής του πρωτότυπου. Θα είναι IP68 rated, που θα σημαίνει ότι θα έχει προστασία από σκόνη και νερό, όπως το Samsung Galaxy S7. Τα δύο μοντέλα θα έχουν οθόνες AMOLED 5.2 και 5.5 ιντσών, με 2Κ ανάλυση. Όσο αφορά την κατασκευή, θα έχουν μεταλλικό τελείωμα, το οποίο θα σημάνει την απομάκρυνση της Nokia από το πολυανθρακικό υλικό που χρησιμοποιούσε.

Επιπλέον, η κάμερα των συσκευών φαίνεται ότι θα επωφεληθεί από την μακρά έρευνα της Nokia πάνω στο γραφένιο. Το υλικό αυτό θα βοηθήσει στην δημιουργία αισθητήρων οι οποίοι θα είναι ανώτεροι σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, σε σχέση με τους κοινούς αισθητήρες.

Οι συσκευές θα τρέχουν Android και λογικά θα έχουν τον Z Launcher, αλλά κάθε πληροφορία είναι αρκετά νωρίς για να επιβεβαιωθεί. Πολλά πράγματα μπορεί να αλλάξουν στην εξέλιξη των συσκευών αυτών. Όπως και να έχει αναμένουμε μια δυνατή επιστροφή της Nokia στην αγορά των smartphone.

Nokia P1 flagship smartphone come back, Nokia: Δυο ναυαρχίδες με 2Κ οθόνες και μεταλλική κατασκευή;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jim

Πάμε Nokia. Έχω αγωνία!

Blats

Αναμενόμενο να μπει δυνατά στο παιχνίδι ξανά η Νοκια!άντε με το καλο περιμένω με αγωνία!!!

manosz

Ελα ρε νοκιαρααααα!!!!

βασιλης

2κ αναλυση ειναι hd. Οι οθονες τους ειναι qhd που αντιστoιχει σε 2.5K. Ελεος παντου με αυτο το 2k

Nikos Stefanopoulos

Κι πολυ αργησε να μπει στο παιχνιδι η Νοκια. Θα μου πειτε, καλλιο αργα, παρα ποτε. Ανυπομονω να δω τις συσκευες της. Ολοι ξερουμε ποσο αξιοπιστη ειναι η Νοκια, αν κρινουμε απ τις συσκευες τις οποιες εχει βγαλει. Απο τα Νοκια 3310 & 3330 εως το Ν9. Διορθωστε με, εαν παραλειψει κατι. Οποτε να περιμενουμε hi end συσκευες.

giorgosgek

μια ραμ τουλαχιστον 4 , ενα τρελο σχεδιακι , καλη τιμουλα και χτυπαει τον ανταγωνισμο ανετα, πρεπει να παει στη θεση των κινεζων και να παρει μικρο μεριδιο απο τη samsung , τωρα που καποιοι θελουν να φυγουν , αντε γιατι μονο σαμσουνγκ και κινεζοι παιζουν μπαλα , οι υπολοιποι κοιμουνται

ML640

NOKIA: Ο μόνος λόγος να πάω σε android. Με την προϋπόθεση το smartphone να έχει την ποιότητα κατασκευής, την πολύ καλή κάμερα και τον ωραίο σχέδιο που μας έχει συνηθίσει η ΝΟΚΙΑ, Να συνοδεύεται όμως και από μια αξιοπρεπή μπαταρία.

Στους περισσότερους δεν αρέσει τo windows phone λειτουργικό, αλλά σίγουρα θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι η ΝΟΚΙΑ έχει βγάλει απο τις ποιοτικότερες και ωραιότερες συσκευές. Σου έπεφτε κάτω το κινητό και δεν αγχωνόσουν, ήξερες ότι δεν έπαθε τίποτα.Προσωπικά το Νοkia Lumia 800 μου έχει πέσει άπειρες φορές και δεν έχει πάθει σχεδόν τίποτα, Κατα την γνώμη καλύτερα να παραμείνει στο πολυκαρβονικό και ποιοτικό είναι και πολύ ανθεκτικό και ούτε πάθαινεις έγκαυμα αν ανεβάσει λίγο η θερμοκρασία του κινητού.

Stregas

Είναι η μόνη μάρκα για την οποία θα διέθετα παραπάνω χρήματα για να αποκτήσω κάποιο προϊόν της. ΝΟΚΙΑ!

Techskepticon

Ερώτηση μιλάμε για Φινλανδική Nokia ή κινεζική με λογότυπο Nokia?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.