Nokia Project Meltemi, Linux based λειτουργικό για οικονομικά feature phones

Η Nokia μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για την έλευση του λειτουργικού συστήματος Tizen και την προτροπή των developers να “αυτομολήσουν” από το MeeGo φαίνεται να σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της στα low end λειτουργικά συστήματα εκεί που ήδη επικρατεί με το Symbian S40.

update: Άκυρα όλα. Δεν ισχύει τίποτα. Πηγή.

Ακούγεται ότι αναπτύσει ένα λειτουργικό σύστημα με το ελληνικό όνομα Meltemi το οποίο βασίζεται στο Linux και θα προορίζεται για οικονομικά feature phones, δηλαδή τα απλά κινητά με τις βασικές λειτουργίες.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 3 Οκτωβρίου 2011 19:20

Σχόλια

  • Σωμφωνώ με τον Βύρωνα. Χάθηκε η μπάλα.Ας διαλέξει ένα λειτουργικό που να υποστηρίξει με επίτυχία αλλιώς το επόμενο λειτουργικό σύστημα στις μελλοντικές συσκευές θα είναι πάλι μια νέα πρόταση με την εμπορική ονομασία "APATOS"!!!!!

  • Γιατί παιδιά πολλοί από εσάς κατακρίνετε μια ενέργεια πριν δείτε τα αποτελέσματά της ? Για τις Low End Συσκευές της καλό θα ήταν να φτιάξει ένα λειτουργικό που ξεπερνάει τα όρια του κουτιού που είχαν παλαιότερα τα κινητά της ....το linux της δίνει αυτή την δυνατότητα και είναι πολύ καλό που σκέφτεται σοβαρά να κάνει από το 0 νέο λειτουργικό..... φανταστείτε ένα κινητάκι με 60-70 ευρώ να έχει παραμετροποίηση στο φουλ και γκάμα παιχνιδιών και εφαρμογών ....

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.