Δευτέρα
13/10/2008

Nokia ShapeShift, Rune Larsen’s Concept Phone

Είναι ωραία να μπορείς να βλέπεις που περίπου κινούνται μερικές από τις χιλιάδες ιδέες/οράματα που υπάρχουν σε ότι αφορά το μέλλον των συσκευών κινητής τηλεφωνίας. O Rune Larsen δουλεύει πάνω στη δημιουργία ενός Nokia τηλεφώνου που η βασική του διαφορά θα βρίσκεται στην επιφάνεια της οθόνης αφής του κινητού. Η όλη ιδέα έχει βασιστεί στον τρόπο που παίρνουν συγκεκριμένο σχήμα οι παγοκυψέλες όταν γεμίζει ο όγκος τους με νερό.

Σε αντιστοιχία, στο ShapeShift θα υπάρχουν δύο στρώματα πλαστικού, ένα ευέλικτο εξωτερικά και ένα σκληρό εσωτερικά. Ανάμεσα τους θα υπάρχει ένα λεπτό υγρό στρώμα που θα διαμορφώνει την επιφάνεια της οθόνης (όπως στο σχέδιο στη φωτό). Πιέζοντας την εξωτερική επιφάνεια, το υγρό θα μετακινείται μεταξύ των στρωμάτων σχηματίζοντας τα προκαθορισμένα κουμπιά στην εξωτερική και ευέλικτη επιφάνεια. Ιδανικά, θα πρέπει να είναι δυνατό να υπάρχουν παραπάνω από ένα στρώματα ευέλικτου πλαστικού, αλλά όχι και απεριόριστος αριθμός.

Δεν γνωρίζουμε πόσο πιθανό είναι να φτάσει στην παραγωγή ένα μοντέλο με τη σχεδίαση του Larsen, αν και μάλλον είναι απίθανο λόγω των πολλών τεχνικών εμποδίων που θα πρέπει να υπερνικηθούν και του γεγονότος ότι δε φέρει την επίσημη υποστήριξη του κέντρου ερευνών της Nokia. Δεν παύει να είναι όμως ένα ακόμα βήμα προς το διαφορετικό και πρωτοποριακό και αυτό πρέπει να το επιβραβεύουμε!

Μάθε για:

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

 1. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Απίθανο κινητό από ντιζάιν.
  Επιτέλους βλέπουμε και κάτι διαφορετικό!
  Όλα candy bar και slide-up…

 2. Ο/Η Gogo λέει:

  Η αγορά διψάει για το διαφορετικό, ελπίζω να το καταλάβουν σιγά σιγά και να αρχίζουν να το χρηματοδοτούν!

 3. Ο/Η Kostask11 λέει:

  Εγω πάντως, απο βίντεο που είδα κι ολας, η νόκια λέει ψάχνει τρόπο να φτιάξει ένα κινητό με νανοτεχνολογία που θα μπορεί να προσαρμόζεται παντού, να φορτίζει μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας,του φωτός ουσιαστικά, και να αλλάζει χρώματα κτλ όποτε θέλει ο χρήστης του…
  και υπάρχει σχετικό βίντεο-promotion

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.