H Nokia θα ήθελε να κυκλοφορήσει smartphone με Windows Phone 7;

Μη μου βάλετε τις φωνές αν τελικά αποδειχθεί “ράδιο αρβύλα” αλλά διαβάζω στο καθόλα έγκυρο unwiredview.com ότι η Nokia συζητάει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Microsoft για ανταλλαγή τεχνογνωσίας αλλά και παρουσίασης smartphone με λειτουργικό Windows Phone 7. Η πληροφορία-φήμη συνδιάζεται ωραία με το γεγονός ότι ο τωρινός CEO της Nokia, Stephen Elop προηγουμένως ήταν στη Microsoft.

, H Nokia θα ήθελε να κυκλοφορήσει smartphone με Windows Phone 7;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nightmare

Μακάρι, ΟΧΙ ΑΛΛΟ SYMBIAN!!!

STEVE JOBS

Αφιερωμενο σε κατι τυπους που υποστηριζουν οτι το μελλον ειναι το Symbian. Σε ενα δυο χρονια το symbian θα ιναι παρελθον

Fadasma

μπα η nokia συμπαθεί περισσότερο τα ανοικτά λειτουργικά.
μάλλον προς το bada βλέπω να κατευθύνεται στο μέλλον.

Iakovos

Μιας και εχουμε να κανουμε…και με symbian…και με windows 7 phones…δεν γινεται να εχουμε ενα review του Ν8…και ενα review του HTC HD7; Ε καταπληκτικο μας site? 🙂

Nikolas

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λές! Για να γίνει παρελθόν το Symbian σε ένα δύο χρόνια, θα πρέπει οι πωλήσεις της Nokia να πάνε κατα διαόλου μέσα στο 2011, πράγμα το οποίο δε βλέπω να γίνεται, ειδικά με τις πολύ καλές πωλήσεις που κάνουν αυτή τη στιγμή τα νέα κινητά που φοράνε Symbian 3. Όσο για τη συνεργασία της Nokia με τη Microsoft, πιο πολύ τη βλέπω σε επίπεδο ανταλλαγής τεχνογνωσίας που λέει και το άρθρο, παρά στο να χρησιμοποιήσει η Nokia τα Windows Phone 7. Άλλωστε συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες υπήρξε και παλαιότερα (βλέπε Nokia Booklet 3G με Windows 7).

giannis

Και γώ συμφωνώ ότι είναι δύσκολο-πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο γιατί η Nokia βελτίωσε ήδη πολύ το symbian και θα το βελτιώσει και άλλο.Και μάλιστα δεν το προορίζει για τις “ακριβές συσκευές” της.Θα πάει στην mid-end κατηγορία.Για τα “ακριβά” κινητά της θα έχει το meego σύντομα που καθύστε να το δούμε.Πιστεύω ότι θα έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά.Και στις φθηνές συσκευές θα βάζει s40-s60 κτλ
Δηλαδή με λίγα λόγια είναι ήδη με ένα σχεδιασμό που δύσκολα θα παρεκλείνει.Και κατα τη γνώμη μου καλά θα κάνει γιατί είναι πολύ μεγάλη εταιρεία και καλύτερα να μην εξαρτάτε απο λειτουργικά άλλων.
Τέλος Κώστα δεν πρόκειται να σου βάλουμε τις φωνές γιατί ούτως ή άλλως εσύ το ξεκαθάρισες απο την αρχή ότι δεν είναι σίγουρο απλά ακούγετε κάτι τέτοιο

Spyridon Kagkas

Πιστεύω πως συνεργασία υπάρχει, είναι στη ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πατέντων. Είμαι βέβαιος πως η NOKIA δεν θα βγάλει κινητό με λειτουργικό της Microsoft για τα επόμενα τουλάχιστον χρόνια. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να πω πως δεν θα μπορούσε να κατασκευάσει για τη Microsoft συσκευές. Δηλαδή ίσως αυτό να μας δείχνει πως μπορεί η Microsoft να κινηθεί προς το Φιλανδό κατασκευαστή για κάποια συσκευή με το όνομά της πάνω, kin 7 ίσως;

enigma

Nα κατευθυνθεί σε bada;;;;;;Ρε σεις από που τα βγάζετε αυτά;;;Που συγκρίνεται το bada όταν έχει δεν έχει 1 χρόνο ύπαρξης. Θα μου πείτε ότι το android δεν είναι πολύ παλαιότερο αλλά δείτε πόσες συσκευές το έχουν εν αντιθέση με το bada. Από όσα λειτουργικά κυκλοφορούν θα πάει στο πιο νέο, ολιγοφορεμένο και ελειπές. Τόσες εταιρίες ψάχνουν να βγάλουν δικό τους λειτουργικό, όπως η samsung και η nokia που έχει 2 (symbian, maemo-meego) θα τα εγκαταλείψει και τα 2 έτσι;;;;;

Η nokia βελτίωσε το symbian και θα συνεχίσει την βελτίωσή του και στις ναυαρχίδες της μάλλον θα παίξει με το meego. Ενδεχόμενη υιοθέτηση ξένου λειτουργικού την καθιστά υποχείριο άλλων εταιριών, χώρια ότι δεν θα μπορεί να καθορίζει η ίδια το hw των συσκευών όταν αλλάζουν οι απαιτήσεις του sw.

Η συνεργασία με την mircosoft θα είναι σε επίπεδο τεχνογνωσίας, Το κινητό που μπορεί να κατασκευαστεί, μπορεί να είναι στα πρότυπα των nexus από τις htc/samsung. Αλλωστε τα 7 δεν είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί εκεί έξω…

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Βρισκω παραξενη τη λογικη “η Nokia εχει το Symbian και το Meego γιατι να τα εγκαταληψει για τα WP7?”. Ποιος ειπε για εγκαταλειψη? Οι φημες λενε για ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ υποστηριξη των τριων (Kαι η Samsung υποστηριζει 3 λειτουργικα με απολυτη επιτυχια)

enigma

Aπόλυτη επιτυχία;;;;Οι power users είναι απογοοητευμένοι από την υποστήριξη της samsung των συσκευών της.

Tzes

Αν έχουν παράπονο οι της Samsung, τι να πούμε κ εμείς οι πικραμένοι της SE μετά???
Μονο με το Sympian η Nokia δεν παει πουθενά. Το λιγότερο ειναι ένα W7 Phone.
Οταν το έχουν Samsung και LG, το ετοιμάζει και η SE, είναι αδύνατο να μείνει μόνο στο Symbian.

Libo

το καλυτερο που εχει να κανει η νοκια για να πουλησει καλα το ν8 της ειναι να το βγαλει με λειτουργικο android :p

Timotheos

Kalispera se olous. (sory grafo apo PS3) LOIPON: H Nokia den to vlepo na vgazei kapoio kinito me WP7 GIA TA EPOMENA 45.000.OOO ekatom. xronia!!! Einai san na leme oti to epomeno iphone tha exei gia leitourgiko bada, symbia h WP7. (Ti na leme dyladi) Tora, oso anafora gia to Meego, h Nokia mou dinei tin entiposi oti den to poly empisteyetai giayto kai krata to Symbian akoma zontano.

Giannis

Κ εγω παλι επειδη το βλεπω να οργιαζει η φημη οπως εγινε κ με το νεξυς ς το βλεπω να γινεται στο τελος. Διαβαζα πριν για το πως πηγε η google απο το ανυπαρκτο 3% στο 25% σε ενα χρονο και εκτοπησε την apple και κατευθύνεται γοργα για τη κορυφη της νοκια. Αν δε κανει κατι η νοκια μεχρι το meego που θα αργησει ακομα εχασε ασχημα μεριδιο/λεφτα/καταναλωτες. Δεν εχει περιθωρια αλλα. Δε μπορει να συναγωνιστει στα ισα android στα σημερινα smartphones.
Ναι αναφερομαι στα high end smartphones της νοκια..Στα low-budget smartphones πιστευω θα κρατησει το symbian. Στα high ειναι που αρχιζει να φαινεται το προβλημα του λειτουργικου.. Για να δουμε σε λιγους μηνες τι θα γινει.. Παντως πατατα θα κανει σε οσους αγορασαν ν8 μολις..κ θα βγαλει σε λιγους μηνες (αν γινει) αλλο σαν τοπ μοντελο που θα πεταει σε αποκριση/χρηση σε σχεση με το symbian.

Thanasis

μακαρι ρε παιδια εινα πολυ βαρετο το SYMBIAN

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Apo windows phone 7 grafw. Kai to latreuw 🙂 Sorry gia ta greeklish

yiannis pazouros

η δική μου άποψη είναι ότι η νόκια θα πάρει κάποτε για τα καλά το meego…και εκεί θα γίνει πραγματικά σφαγή!

Zafiris

Αν ισχύει η είδηση τότε το έχει χάσει η νόκια.Δηλαδή απορρίπτει να κυκλοφορήσει συσκευές με android και συζητάει για wp 7 ? Τί ακριβώς προτίμησε και το συζητάει?
Αναμένουμε..

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@Zafiris Εσυ τα εχεις χασει. Το ΜΕΛΛΟΝ ακουει στο ονομα WINDOWS PHONE 7. Οσο για τη Nokia αλλα και καθε ΟΕΜ που σεβεται τον εαυτο του η εξηγηση ειναι εδω:
https://wmpoweruser.com/business-insider-android-not-that-cheap-after-all/

Zafiris

Να και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί:)
Το android φίλε αυτή τη στιγμή πουλάει.Ολοένα και περισσότερες συσκευές και εταιρίες το χρησιμοποιούν,Αν η νόκια το χρησιμοποιούσε σίγουρα θα έκανε σωστή επιχειρηματική κίνηση.Δεν συγκρίνω λειτουργικά.Επιχειρηματικά μιλάω.Τα wp 7 είναι φρέσκο πράμα, την ανταπόκριση που θα έχουν δεν την ξέρουμε.Συνεπώς η νόκια ρισκάρει αν επιλέξει αυτό το δρόμο.Βγαίνει η microsoft και μας λέει ότι πούλησε 1,5 εκ συσκευές ΠΕΡΙΠΟΥ 😉
Άραγε το νούμερο περιλαμβάνει και τις συσκευές που μοίρασε στους εργαζόμενους?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.