Nokia, Γλιστράει στην 7η θέση της παγκόσμιας αγοράς smartphones

Στην 7η θέση της παγκόσμιας αγοράς smartphones γλίστρησε η Nokia το τρίτο τρίμηνο του έτους με τις πωλήσεις της να αγγίζουν τα 7.2 εκ. τεμάχια που αντιστοιχούν στο 4.3% μιας αγοράς που εκτιμάται ότι πούλησε 169.2 εκ. τεμάχια σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner. Η Nokia έχασε 4 ολόκληρες θέσεις από το προηγούμενο τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος λόγο των πιέσεων που δέχεται από τον ανταγωνισμό.

Samsung και Apple κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά διατηρώντας και οι δύο μαζί το 46.5% της αγοράς smartphones. HTC και BlackBerry ξεπέρασαν επίσης τη Nokia σε πωλήσεις.

Σύμφωνα με τη Gartner η Microsoft με τα Windows Phone και το Symbian κατέχουν μόλις το 5% των λειτουργικών συστημάτων που χρησμιοποιούνται στα smartphones. Το Android της Google βρίσκεται στο 72.4% των smartphones που πωλούνται σήμερα παγκοσμίως (βρισκόταν στο 52.5% πέρισυ).

Σε ότι αφορά τα κινητά τηλέφωνα (όχι smartphones), το τρίτο τρίμηνο του έτους πουλήθηκαν 428 εκ. τεμάχια σημειώνοντας μείωση 3.1% σε σχέση με πέρισυ. Εδώ η Nokia έπεσε από το 23.9% της αγοράς στο 19.2% ενώ η Samsung αύξησε το μερίδιό της σε 22.9% από το 18.7% που βρισκόταν πέρισυ.

Η Nokia βασίζει πολλά στο λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8 και τα νέα μοντέλα της Nokia Lumia 920 και Nokia Lumia 820.

, Nokia, Γλιστράει στην 7η θέση της παγκόσμιας αγοράς smartphones

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

46 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Είναι κρίμα για την εταιρεία πού μας έμαθε το κινητό δυστυχώς για αυτούς η μόνη λύση είναι το android σχεδιασμός ,ποιότητα νόκια θα έκαναν θραύση

Traianus

Ποιο android ρε Jon το χειρότερο λειτουργικό που υπάρχει …

Νίκος

”Samsung και Apple κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά διατηρώντας και οι δύο μαζί το 46.5% της αγοράς smartphones”.. Με τη διαφορα βέβαια ότι η Samsung έχει πανω απο 30 μοντέλα που κοστίζουν απο 99 μεχρι 669 ευρω….

Nickolas

Πιστεύω πως θα μπορούσε όταν έκανε τη στροφή προς windows phone να είχε επιλέξει να ασχοληθεί και με android και όχι να επιμείνει σε μία πλατφόρμα, όπως επίσης και να μη θάψει τη δική της (Symbian) άλλωστε εκείνη την εποχή βρισκόταν σε κυρίαρχη θέση και είχε τα χρηματικά αποθέματα αλλά και το προσωπικό για να το κάνει. Τώρα βέβαια αφού έκανε την επιλογή που έκανε μένει να δούμε αν θα καταφέρει τελικά να επανέλθει. Πάντως προσωπικά αν είχα τα χρήματα (άτιμη κρίση :p ), σίγουρα θα επέλεγα lumia 920, μεταξύ των κορυφαίων συσκευών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Kostas K.

Εεμ δεν μου θελε android… Έχει κάνει τραγικά λάθη… Διέλυσε το symbian, παράτησε το πολλά υποσχόμενο meego και όλα αυτά για χάρη των windows phones… Μακάρι να της βγει με τον καιρό αυτή η κίνηση γιατί είναι κρίμα αλλά ακόμη και το πεθαμένο symbian μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς έχει από τα WP ακόμη και σήμερα αλλά με αυτή την τιμολόγηση των νέων συσκευών δεν το βλέπω…

Demis

@Traianus για σένα ίσος… για πολλούς αποτελεί μονόδρομο λόγο δυνατοτήτων που προσφερει

Κostas

Οταν παρατας το Symbian και βγαζεις Windows Phone με 600-700-800 ευρώ τι περιμένεις να πέσουν όλοι σαν τρελοί να αγοράσουν οταν οι ανεργοι σε όλο τον κόσμο αυξάνονται ;;

Σε αυτα τα λεφτά ποιος θα “ρισκάρει” σε ενα νέο λειτουργικό όταν μπορει να πάρει τα δοκιμασμένα και εδραιωμένα πλέον Android και iOS . Ιδιως μετά την δεύτερη μεγάλη βλακεία που έκανε η Νοκια να κρεμάσει όσους πήραν κινητα με Win 7.5 .

Λυπάμαι αλλα η σειρά Asha ειναι πολυ πιο ενδιαφέρουσα απο τα Λουμια και πολυ πιο δελεαστικά ήταν τα Symbian Belle με πολλες υποσχόμενες δυνατότητες αλλα θαφτηκαν και αυτα

Φωτης

Για το τριτο τριμηνο λεει,οχι τεταρτο.Σεπτεμβρη παρουσιαστηκε το lumia.Ειναι σιγουρο θα ξανανανεβει εφ’οσον δεν περιλαμβανονται οι πωλησεις του lumia!

keysmith

Kαι άλλο θα πέσει ακόμα και αν τα wp 8 πετύχουν, (!) απλά γιατί τότε (όταν και αν πετύχουν) θα βγάλουν και οι “αλλοι” wp που τώρα δεν βγάζουν και αφήνουν την nokia να “ανοίξει” την αγορά όπως λέμε εμείς του εμπορίου 😛
Θα πάει μετά η Samsung που είναι “μάνα” στα πετυχημένα “λαϊκά” τηλέφωνα (και άλλες) και θα γεμίσει την αγορά με φτηνά κορεάτικά WP. Το ίδιο θα κάνουν και οι Κινέζοι (ΖΤΕ κτλ) και πάλι η nokia το πολύ να μίνει στην ίδια θέση.
Αντίθετα ΑΝ ακόμα και σημερα έβγαζε κανα Android θα ανέβαινε μερικές θέσεις (θα έτρωγε και από αυτήν την πίτα), χωρίς να σημαίνει ότι θα έφτανε σε παλιές πρωτιές. Απλά θα σταμάταγε την κατρακύλα και λίγο θα την ανέβαζε εκτιμώ. Αλλά είπαμε είμαστε “ψωροπερήφανοι” δεν γλείφουμε εκεί που φτύνουμε! Πάλι καλά που υπάρχει και “παλιά γενιά” που θυμάτε το όνομα (οι κλασσικοί εγώ μόνο νόκια παίρνω) και είναι στο 4, γιατί τα νέα παιδιά (δημοτικό σήμερα) δεν θα την ξέρουν όπως πάει που αγοράζουν αντρόιντ από 6 χρονών 🙂

Κρίμα ρε Νόκια, έλα μαζί μας και μετά κάνε και τα γούστα σου (ανέπτυξε και κανα δικό σου λειτουργικό).

JohnWave

Τα Windows 8 κινητά θα ανέβουν σε πωλήσεις τον επόμενο χρόνο καθώς θα έχει εξοικειωθεί ο κόσμος με τα Windows 8 για PC και θα θέλει να έχει στο κινητό του ένα πανομοιότυπο λειτουργικό.Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα αγοράσει Nokia W8.Απεναντίας λόγω της οικονομικής κρίσης θα στραφεί σε εταιρίες που θα προσφέρουν κινητά W8 σε πολύ χαμηλότερες τιμές.Ήδη πάω στοίχημα για παράδειγμα ότι το HTC 8S των 330 ευρώ θα πουλήσει πολύ περισσότερο σε σχέση με το Lumia 820 των 480 ευρώ ( τόσο πιστεύω θα κοστίζει στην Ελλάδα).

Επαναλαμβάνω, μιλάω για το 2013 κ μάλιστα από άνοιξη κ μετά.Το 3μηνο Δεκ-Ιαν-Φεβ θα τα κουκουλώσει όλα το Nexus λόγω αναλογίας τιμής/χαρακτηριστικών,λόγω του ότι το Android είναι στο peak,λόγω της τεράστιας διαφήμισης που γίνεται για αυτό το κινητό και λόγω του ότι ο περισσότερος κόσμος δεν έχει βάλει ακόμα Windows 8 στο pc του.

Νοστράδαμος :p

Νικος

Κριμα πραγματικα! Και για την Nokia και την blackberry…2 εταιρειες σαφη προσανατολισμου προς την κινητη τηλεφωνια αλλα και οι δυο με λαθος επιλογες μαρκετινγκ!

Sternas

Τελειωμένη εταιρία
τραγικά marketing λάθη
φαμφάρες για συμμαχίες και στην ουσία τίποτα σοβαρό
Στον γκρεμό μαζί με MS και WP8
HTC η επομένη … ?

jdm

αφου ειναι να μην πω τι….!!!!!!!! εχω το ν900 οπου ειναι το τελευταιο κινητο που πηρα νοκια…

νοκια = ποτε ξανα…

και οχι γιατι δεν ειναι καλες οι συσκευες της….
απλα επειδη δεν της υποστιριζει .. δες n900, N9 αυριο αν δει οτι δεν παει καλα το win… και χαλαση την συμβαση της( οπως εχουμε δει να κανει meego maemo ktl ) τη θα γινουν τα κινητα της με τα windows????

το android ναι μπορει να εχει Bugs να εχει το ενα να εχει το αλλο.. αλλα! ειναι “ανοιχτου κωδικα” και συνεχεια βελτιωνεται… και προστίθενται fetures… κτλ .. οχι σαν καπους αλλους στασιμους… 😀 και χωρις να ληρωσεις μια περιουσια.. εχεις smartphone…

Technewz

Πολύ κρίμα αλλά φαινότανε από καιρό, δυστυχώς η εταιρεία μας απογοήτευσε πολλές φορές και ειδικά με την απότομη διακοπή του MeeGo που ήταν τραγικό λάθος.

GREG

Ξεχάστε τα φθηνά Windows 8 τηλέφωνα. Η άδεια χρήσης του λειτουργικού της Microsoft ανεβάζει το κόστος και σίγουρα θα έχει και κάποιες απαιτήσεις σε hardware. Σε αντίθεση με το λιτό και απέριττο σε hardware και δωρεάν Android.

Eaglos

Μεθοδικά και σχεδιασμένα η Nokia πάει για πάτο.
Τεράστια εταιρία που θα μπορούσε να ήταν ο κυρίαρχος
σε πάρα πολλούς τομέις αλλά δυστυχώς έμπλεξε σε
“περίεργα” μονοπάτια και θα σπάσει σε υποτμήματα.

Από τη στιγμή που έκλασε τόσο κόσμο με Symbia και
ειδικά από τη στιγμή που έδειξε ότι μπορεί να κάνει πα-
πάδες με κοσμήματα τύπου N9, E7, ε προς τι το κλάμα
και ο σπαραγμός;

Διάλεξε και το δρόμο τη M$ οπότε έδεσε το γλυκό.

Tony Cool

Και αν βαλει τις τιμες που εχει ανακοινωσει στα καινουρια lumia θα πεσει ακομα πιο χαμηλα!Δεν ειναι δυνατον η πανισχυρη αυτη τη στιγμη google να μας προσφερει ενα τερας στα 350$ και η nokia για ενα τηλεφωνο με ολοκαινουριο και αδοκιμαστο λογισμικο με χαμηλο μεριδιο αγορας να ζηταει τα διπλα!!!Το αντιθετο επρεπε να συμβαινει!Και μην πει κανεις ‘μα το 920 ειναι καλυτερο απο το nexus’ γιατι ακομα και να ισχυε κατι τετοιο δεν παιζει κανενα ρολο.Και ειναι πραγματικα κριμα γιατι την ποιοτητα κατασκευης της nokia (οταν εχει κεφια) κατι htc και κατι apple δεν την βλεπουνε ουτε με κυαλια!

Αποστόλης

Αν δει κανείς το ημερήσιο ενδιαφέρον για το N9 στο gsmarena.com,θα διαπιστώσει ότι είναι συνεχώς πάνω από 29%.Αυτό αν μη τι άλλο, κάτι λέει για μια συσκευή και ένα λειτουργικό που εγκαταλήφθηκε από το δημιουργό του.

Junkermann

Από τι στιγμή που υπάρχει η HTC με τα 8S και 8Χ, ας κάνει ό,τι θέλει η Nokia…

bobo1704

Κι αυτοί εκεί…το χαβά τους!!
Αφού βλέπουν οτι δεν πουλάει το WP, γιατί δεν αλλάζουν τακτική….

ΑΚΗΣ

Ημουν κατοχος ενος htc desire hd και εδω και 2 εβδομαδες εχω το htc radar.αυτο που βλεπω ειναι οτι ειναι ταχυτατο το wp σε σχεση με το android δεν κολλαει,το μονο κακο που βλεπω προς το παρων,πιστευω,ειναι οτι δεν εχει μεγαλο market,αλλα αυτο με το καιρο θα αλλαξει.κατα τα αλλα ειναι ενα λειτουργικο που καθε μερα με κερδιζει.

jdm

μακαρι να ειναι ετσι … το wp πρεπει να κερδισουν κοσμο ..!! οπως και ολα τα λειτουργικα.. για να υπαρχει ανταγωνισμος.. οσο υπαρχει .. εμεις κερδιζουμε..

μακαρι και με διαφορες αναβαθμισης να το κρατισουν γρηγορο και χωρις κοληματα.. και ιδικα μολις θα μπουν πολλες εφαρμογες .. μην δει κανενας καμια blue screen of death…καλη φαση… 😀

το θεμα ειναι .. η νοκια.. ενω μια απο την κυριαρχες εταιριες.. να εχει κανει τοοοσες πολλες βλακιες.. και ολες σε βαρος του χρηστη .. δηλαδη τη περιμεναν ..οτι ειναι αυτοι και κανενας αλλος… δεν ειμαστε στο 2003 … αν δεν βαλουν μυαλο και δεν αντιμετωπισουν αυτα που κανουν .. θα την δουμε .. να πουλιεται..

Αποστόλης Ρόδος

Πέρα πάντως απο τις τιμές εμένα γενικά μ’αρέσει πάρα πολύ το UI των Windows Phone 8.
Το θεωρώ φοβερά ξεκούραστο στα μάτια με τα tiles σε διάφορες διαστάσεις… για αυτό και εξηγήθηκα στο S3 μου τον ανάλογο LauncherWP8.
Θεωρώ επίσης, πως μόλις ανεβούν πολλές εφαρμογές στο store, τα τηλέφωνα αυτά θα κερδίζουν συνεχώς έδαφος.
Σε ότι αφορά τώρα τις τιμές των NOKIA WP…. συμφωνώ με τους προλαλήσαντες πως είναι αρκετά τσιμπημένες.

ΥΓ.
Επειδή υπάρχουν πολλοί συνονόματοι Αποστόληδες θα γράφω στο εξής ως “Αποστόλης Ρόδος” να ξεχωρίζουμε… 😛

spiross

+1 στον JohnWave

Vaskor

Τεράστιο το λάθος της νοκια να μπει με τόσο ακριβές high end συσκευές. Εξ αρχής η ρεκλαμα ήταν για το λειτουργικό wp πως θα διατίθεται φτηνά και θα είναι ισαξιο του iOS . Πόσο πετυχημένο έγινε το htc Trophy εξάλλου;
Αλλη μεγάλη γκελα έγινε με το lumia 800. Τρομερή διαφήμιση, μετά απο ένα έτος όμως σταμάτησε να το υποστηρίζει. Μας άφησε όλους άναυδους και κυριολεκτικά μας ξένες σε εντελώς! Συν τοις άλλους η συσκευή καθεαυτή είχε αρκετά ελαττώματα.
Για να πιάσει καλό μερίδιο αγοράς η λύση είναι μια. Πώληση του lumia 920 στα 300 €. Μόνο έτσι θα πάρει μπρος ξανά το σύστημα νοκια.

Μιχαλης

Θα θελα να ηξερα οσοι θεωρείται το 920 ακριβο, αμα ολες αυτες τις τεχνολογιες που συνδιαζει φωτογραφικο σταθεροποιητη ασυρματη φορτιση κ.α τα ειχε ενα iphone θα δικαιολογουσατε τη τιμη του αμα ηταν πανω απο χιλιαρικο??
Σοβαρευτειτε λιγο απο τεχνολογικης αποψης ειναι οτι ποιο καινοτομο σε συσκευη που βγηκε φετος..

nikmour

Δεν φταίει η nokia επειδή οι πάροχοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Το 920 στην αμερική με συμβόλαιο έχει 99$. Υπάρχουν συμβόλαια στο εξωτερικό που το δίνουν πολύ φθηνά με κα΄λο πάγιο κάθε μήνα (ΑΤ&Τ 30$). Οι δικοί μας εδώ δεν πάνε καλά!

Junkermann

Και το HTC 8X (μαύρο) και το Nokia Lumia 920 (λευκό) στο τοπ 20 του expansys.

top selling this week:
https://www.expansys.com/top20/

Συμφωνώ με τον nikmour. Το επόμενο windows phone μου μάλλον θα το αγοράσω από σάιτ του εξωτερικού.

vaskor

@Μιχάλης, το πρόβλημα αυτόν τον καιρό δεν το έχει η Apple Μιχάλη, το έχει η Νοκια. Άσε την Apple με τη σκαρταδούρα που παράγει να έχει τη μεγαλύτερη διάθεση ρευστού στον πλανήτη…

Ender

@ όλους Δεν γραφω συχνα γιατι δεν εχω συχνα κατι να πω. Τωρα ομως διαβαστε αν θελετε. Τον Κωστα Βλαχακη τον εχω δει μονο στην TV. Σε μια εκπομπη (που εχω γραψει) οτι ηταν ανιση, κατακερματισμενη και δηθεν και πολυ καλως διεκοπη. Ηταν απο τους ελαχιστοτατους που ειχε διασωθεί. Εχει δειξει λεβεντια και διαρκη προσπαθεια και εκτοξευσε το site και του ευχομαι τα καλυτερα. Αυτα για να εξηγουμαι. Παμε τωρα στο προκειμενο. Εχω ξαναγραγραψει οτι σε ολα τα τεχνολογικα site γραφουν ολα κι ολα το πολυ 1000-1500 ατομα πανελλαδικα, και αν εξαιρεσουμε τους ελαχιστους πλουσιους μπαμπαδες ή καλοβαλμενους ακομα καταναλωτες, ή ατομα που ασχολουνται περισσοτερο εγκυκλοπαιδικα-χομπυ…η υπολοιπη και τεραστια πλειοψηφια ειναι “μελη” που ειναι ειτε επαγγελματιες πωλητες, ειτε ιδιωτες -πωλητες. Δυστυχως αυτα τα ¨μελη¨ φυσικα σχεδον ποτε δε λενε την ιδιοτητα τους…πανε να πεισουν παιδια, γιατι το 70% ειναι ανηλικοι σε ολα τα sites τετοιου τυπου, μη γελιομαστε, να τα σκασουν. Ολη η πιατσα τα ξερει αυτα. Παιδια να ενημερωνεστε για τις εξελιξεις, να αποκτατε γνωσεις καινα τις χρησιμοποιειτε εννοειται….και αυτο το site εχει φοβερο υλικο και υφος…… αλλα ο κοσμος πειναει, ειναι ανεργος, δουλευει μαυρα , οικογενειες τα βγαζουν δυσκολα…. και καποια νικς με παρομοιο υφοςγραφης μεταξυ τους πλακωνονται… Συνέχεια »

GREG

Μπράβο ρε Ender. Έβαλες τα πράγματα στη θέση τους.
Διαβάζοντας κι εγώ τα σχόλια κάτω από τις παρουσιάσεις καινούργιων συσκευών, βλέπω κάτι τύπους να αλλάζουν τα τηλέφωνα σαν τα πουκάμισα και απορώ. Σε άλλη χώρα ζω;

AnakinSkywalker

7η ή 10η θέση για την ΝΟΚΙΑ στα έξυπνα κινητά το τρίτο τρίμηνο του 2012;

https://communities-dominate.blogs.com/brands/2012/11/preliminary-top-10-smartphone-makers-in-q3-samsung-on-top-nokia-tumbles-to-10th.html

Ender

@ GREG,

φιλε , να σαι καλά.

δεν λεω σοφίες, την πραγματικότητα πιστευω ότι λέω.

ειδες οτι δεν υπαρχει καν αντίλογος στο μήνυμα, μπήκαν στα καβούκια τους….

φαντάσου τί γίνεται….

euaggelos71

Η νοκια οπως εστρωσε θα κοιμηθει, αφου περασαν ανεπιστρεπτει η εποχες που τα πανακριβα τηλεφωνα της αποτελουσαν status subol και τα εβλεπες σε ταινιες μουσικα κλιπ και διαφορα, απαξιωσε μονη της τα προιοντα της αφου τη μια τα πολυδιαφημιζε την αλλη τα απαξιωνε σε θεμα λειτουργικου,δεν πηρε τα μηνυματα της εποχης και να τα αποτελεσματα, θα συμφωνησω απολυτα με τα παραπανω σχολια σχετικα με την οικονομικη κατασταση που επικρατει, απο εκει και περα ο καθενας κανει τις επιλογες του οσο αντεχει η τσεπουλα του.

Αποστόλης

Φίλε Ender μαζί σου είμαι, ακόμα περισσότερα δεν καταλαβαίνω, αλλά ρε φίλε σε site τεχνολογίας θα αναλύσουμε τα οικονομικοκοινωνικά φαινόμενα της εποχής?Άσε τα παιδιά να εκφραστούνε ελεύθερα…Ούτε πλούσιος, ούτε βολεμένος είμαι, by the way.Όσο για το μεσιέ Βλαχάκη,respect.

Ender

Φιλε Αποστόλη, δε μιλαω για το περιεχόμενο και το υφος του site.

Aν διαβασεις παλι το μηνυμα μου, επιβραβευω το υφος και το περιεχομενο και την αντ5αλλαγη αποψεων και γνωσεων του site.

Το κυνηγι για πελατακια απο ανθρωπους που το παιζουν μελη και δε λενε οτι ειναι επαγγελματιες πωλητες δε δεχομαι.

Πολυ περισσότερο οταν οι περισσοτεροι στους οποιους απευθυνονται ειναι ανηλικοι….γιατι η πλειοψηφια ειναι ανηλικοι….

Και αυτο δεν εχει να κανει με πολιτικοοικονομικα κριτηρια, εχει να κανει με προβατισμους και “χτυπηματα κατω από τη ζωνη”, που στην καθομιλουμένη λέγονται π@@@στιες…

Ειμαι σαφης πιστευω.

icecube

ειναι απολυτα λογικο οταν η σαβουρα του αντροιντ εχει κατακλυσει την αγορα με κινητα της πλακας που θεωρουνται σμαρτφοουνς…..

Αποστόλης

Ο.K.Ender.Συμφωνούμε ούτως ή άλλως.Αυτό για τους πωλητές δεν του έδινα μεγάλη σημασία,αλλά δεν έχεις άδικο.

nikolas05

μια χαρα ειναι η nokia και τα κινητα που εχει βγαλει ειναι καλα και μην τρελαθουμαι του nokia lumia 230 κανει τωρα σε sites ελληνικα!

mixtri

Αυτά που λέτε κρατήστε τα γιατί όταν η ΝΟΚΙΑ φτάσει πάλι 2η θέση (το θεωρώ δεδομένο ότι δε μπορεί να ανταγωνιστεί τη φτηνιάρικη ΣΑΜΜΥ με τα 8πύρηνα) θα σας τα λέω ξανά και ξανά… το 920 πουλάει “σαν τρελό” με τις διαθεσιμότητες να έχουν προβληματίσει τους παρόχους.
Μη κρίνετε από την Ελλάδα.
Εδώ Σκανδιναβία ξεστοκάρουν Σάμσουνγκ γιατί η ΝΟΚΙΑ ξύπνησε.

GREG

Καλώς τονε κι ας άργησε (LOL)

GiannisMix

Συμφωνω με το σχολιο 40. @mixtri και με τον Φωτη παραπανω..
Για το τριτο τριμηνο μιλανε τα νουμερα στο αρθρο, οχι τεταρτο.Σεπτεμβρη παρουσιαστηκε το lumia. θα ξανανανεβει μολις συμπεριληφθουν οι πωλησεις του lumia!

Μιχάλης Φωτιάδης

Και η Sony άργησε αλλά τώρα δείχνει ότι ξύπνησε! Το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και με την Νόκια. Δεν είναι τόσο εύκολο για τέτοιες εταιρίες να πέφτουν έξω. Απλά έχουν πισωγυρίσματα από λάθος επιλογές και λάθος αποφάσεις. Ακόμη και η Apple άρχισε να κάνει νερά. Ο ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος και περιμένω να δω πάρα πολλά στο άμεσο μέλλον, ειδικά τα κινητά με την αναδιπλούμενη οθόνη!

gpower

Ρε παιδα αυτοι στην NOKIA δεν ειναι χαζοι σιγουρα θελουν να βαλουν android γιατι ξερουν τι απηχηση εχει πλεον το android,το βλεπουν αυτο,αλλα κατι αλλο θα παιζει για να μην βαζουν καποια συμφωνια,καποια πολυ μεγαλυτερη εταιρια δεν θα την αφηνει ποιος ξερει..

Παντως nokia-amoled-android θα ητανε κορυφη!!

billy

ΤΙ εννοεις δεν ειναι χαζοι δε θα μπορουσε να ακολουθησει το δρομο της HTC και της Samsung ή της LG που εχουν και τις 2 πλατφορμες; Δεν ξερω τι συμφωνια εχει γινει αλλα δεν μπορεις να πεις οτι δεν την αφηνουν, διαλεξε ενα δρομο με ρισκο εμενα μου αρεσει σαν πελατης γιατι δεν ακολουθησε την ευκολη λυση του android. Και τα πλεονεκτηματα του WP τα βλεπω καθε μερα στο τηλεφωνο μου. Μπορει να της βγει σε καλο μπορει και οχι. Ειναι παντως μια γενναια αποφαση

mikemilos

αν η νοκια επαιζε καλα με τα meego θα ηταν πολυ καλυτερα πιστευω… κριμα… μετα απο πολυ καιρο εβαλε καλο hardware στα lumia 920,820. αν και θα επρεπε να βαλει 4πυρινα μοτερ επανω γιατι και παλι πισω θα ειναι… μονο οι καμερες της ισως της δωσουν μια ανασα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured

Canalys: Η παγκόσμια αγορά smartphone αυξάνεται κατά 11% το 1ο τρίμηνο – Εταιρεία έκπληξη στην πρώτη τετράδα

Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone αυξήθηκαν κατά 11% το 1ο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Canalys.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i