Nokia X7, Με το νέο Symbian Anna

Ανακοινώθηκε επίσημα το νέο Nokia X7 με οθόνη αφής AMOLED 4 ιντσών, τη νέα έκδοση λειτουργικού συστήματος Symbian με κωδική ονομασία Anna και τέσσερα(;) ενσωματωμένα ηχεία για δυνατό ήχο. Το νέο λειτουργικό σύστημα υπόσχεται καλύτερη εμπρειρία στο web browsing, αυξημένα επίπεδα ασφάλειας και θα δωθει ως αναβάθμισης για τα Nokia N8, X7, C6 και C7.

, Nokia X7, Με το νέο Symbian Anna

Nokia X7
Λειτουργικό σύστημα: Symbian Anna
3G/ HSPA
Επεξεργαστής: 680 MHz
Μνήμη RAM: 256MB
Οθόνη: 4 ιντσών, AMOLED, 640×360 pixels, 16 εκ. χρώματα
Κάμερα: 8 Megapixel, 720p HD video, dual led flash
Εσωτερική μνήμη: 1GB
Kάρτα μνήμης: microSD (έως 32GB)
Bluetooth 3.0, USB on-the-go, WiFi, GPS, FM Radio
Μπαταρία: 1300 mAh
Διαστάσεις: 119.7×62.8×11.9 χλστ.
Βάρος: 146 γρ.

“Με τις δύο νέες συσκευές ενδυναμώνουμε ακόμη περισσότερο τη σειρά των smartphone της Nokia, προσφέροντας μια πιο όμορφη και λειτουργική εμπειρία χρήσης, η οποία σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε όλη τη γκάμα των συσκευών Symbian,” ανέφερε ο κ. Jo Harlow, επικεφαλής του τμήματος Smart Devices στη Nokia. “Έχουμε την πεποίθηση ότι χάρη σε αυτές και τις νέες συσκευές Symbian που θα ακολουθήσουν, αλλά και χάρη στη χρηστικές βελτιώσεις που θα παρουσιάσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων διαθέτουν ήδη ένα Nokia smartphone, και παράλληλα θα προσελκύσουμε νέους πελάτες στην κατηγορία των ‘έξυπνων συσκευών’, είτε από τον ανταγωνισμό, είτε από άλλες τύπους συσκευών.”

Το Nokia X7 είναι ένα smartphone που εστιάζει περισσότερο στο καμμάτι της ψυχαγωγίας, διαθέτοντας μια μεγάλη οθόνη 4 ιντσών, ιδανική για gaming, και κάμερα 8 Megapixel για φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσης HD. Με σχεδιασμό που ξεχωρίζει, το Nokia X7 συνδυάζει μοναδικά το ανοξείδωτο ατσάλι και το γυαλί, εξασφαλίζοντας την αίσθηση μιας στιβαρής και ανθεκτικής συσκευής. Το Nokia X7 έρχεται με προεγκατεστημένα τα δημοφιλή παιχνίδια Galaxy on Fire και Asphalt 5 HD.

Το νέο λειτουργικό προσφέρει μια σειρά χρηστικών βελτιώσεων, στις οποιες περιλαμβάνονται καινούρια εικονίδια, καλύτερος τρόπος εισαγωγής κειμένου, πιο γρήγορος browser και ανανεωμένη εφαρμογή Ovi Maps με καλύτερη λειτουργία αναζήτησης και ενημερωμένους χάρτες δημόσιων μέσων μεταφοράς. Το ανανεωμένο λογισμικό προσφέρει επίσης μια σειρά νέες λειτουργίες ειδικά σχεδιασμένα για τους business χρήστες, όπως αυξημένο επίπεδο ασφαλείας (true enterprise grade security) με ειδικούς αλγόριθμους κρυπτογράφησης (hardware accelerated encryption), αλλά και νέες προσθήκες στην εφαρμογή e-mail όπως η πλήρης υποστήριξη πρόσκλησης σε συνάντηση (meeting request support).

Τους επόμενους μήνες, το Symbian Anna, όπως αποκαλείται χαϊδευτικά το νέο αναβαθμισμένο λειτουργικό, θα προσφέρεται επίσης στα καινούρια Nokia N8, Nokia E7, Nokia C6 και Nokia C7, ενώ θα είναι διαθέσιμο για download και σε όσους διαθέτουν ήδη μια από τις παραπάνω συσκευές smartphone.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντωνηςΤΕΦΑΑ

Συμπαθητικό….να δουμε και ποσο θα εχει αν και το βλεπω κανα 600 σιγουρα…για την ωρα το Ν8 ειναι μια χαρα,αντε και η αναβαθμιση να δουμε ποσο καλη θα ειναι!!!!

Υ.Γ:ΑΝΝΑ η πρωτη μου καψουρα..τυχαιο??δε νομιζω!!! τη λατρεψα την αναβαθμιση!!χχχαχχαχ

lefteris

Πανω που ελεγα να αλλαξω το xperia μου με το 2x ερχεται αυτο! Μπορει να μην εχει τα τρελα χαρακτηριστικα αλλα τα 4 ηχεια και το στυλ του με τρελαινουν

orestis

Επιτέλους! Ήρθε το επεισοδιακό x7! Κώστα ξέρουμε πότε περίπου θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα?

orestis

@ΑντωνηςΤΕΦΑΑ Δε νομίζω να το έχουν όσο το e7! Μπορεί λίγο πιο κάτω γιατί παίζει σε άλλη κατηγορία!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Που πας ρε Καραμητρο με τετοιο hardware ????? :p
BTW ειναι ομορφο…!

SotisDiv

Απο design καλό. Τα υπόλοιπα είναι για γέλια.

Panagiotis G.

4 ηχεία ε; Πολύ θα ήθελα να το ακούω να χτυπάει, party θα γίνεται 🙂 Πάντως η Nokia ξέρει να φτιάχνει συσκευές.

NikosVolos

Αν η Nokia ετρεχε android η Windows το μονο σιγουρο ειναι οτι θα μονοπωλουσε αφου ξερει πολυ καλα να σχεδιαζει πανεμορφα κινητα.Κριμα!

Kostas

ρε παιδιά ξέρουμε πότε θα έρθει το update ?

Βαγγέλης

Να ελπίζω ότι θα αναβαθμιστεί και το Χ6 ή μπα?

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, το πρωί που ετοιμάζαμε το άρθρο, το GSMArena έκανε την αναφορά για τα τέσσερα ηχεία. Δεν ξέρω τι ισχύει τελικά και αν είναι τέσσερα ή δύο γιαυτό και το αφαίρεσα από τον τίτλο και στο κείμενο το έβαλα με ερωτηματικό.

orestis

@cVlachakis Μήπως γνωρίζεις πότε περίπου θα κυκλοφορήσει εδώ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.