Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

nokia xr21, Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με military-grade MIL-STD-810H και πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.

Πιο συγκεκριμένα, το “9K” σημαίνει ότι το Nokia XR21 μπορεί να αντέξει πιτσιλίσματα σε κοντινή απόσταση, υψηλή πίεση και υψηλή θερμοκρασία.

nokia xr21, Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Όσον αφορά στην οθόνη, διαθέτει μερικά από τα πιο σκληρά προστατευτικά Corning που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή. Ο λόγος το τζαμάκι Gorilla Glass Victus. Η οθόνη IPS LCD 6,49 ιντσών με ανάλυση FHD+ και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz λειτουργεί επίσης με γάντια και βρεγμένα χέρια.

Το smartphone φοράει ένα Snapdragon 695 SoC, σε συνδυασμό με 6 GB μνήμης RAM και 128 GB εσωτερικής αποθήκευσης. Στο πίσω μέρος διαθέτει δύο κάμερες, μια κύρια 64MP f/1.8 και μια μονάδα ultrawide 8MP f/2.2. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μια selfie κάμερα 16MP f/2.5.

nokia xr21, Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Προχωρώντας στο κομμάτι της μπαταρίας, έχει μια κυψέλη 4.800 mAh που υποστηρίζει φόρτιση 33 W. Δυστυχώς τρέχει Android 12. Τα καλά νέα είναι ότι η Nokia υπόσχεται 4 χρόνια μηνιαίων ενημερώσεων ασφαλείας και 3 σημαντικές αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος Android.

Θα είναι διαθέσιμο σε χρώματα Midnight Black και Pine Green από 499 £ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ευρύτερη κυκλοφορία θα ξεκινήσει κάποια στιγμή στις αρχές Ιουνίου, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για διεθνή διαθεσιμότητα προς το παρόν.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Business Nokia vivo

vivo: Ίσως ανασταλούν οι πωλήσεις στη Γερμανία μετά από μήνυση της Nokia

Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Mannheim της Γερμανίας αποφάνθηκε υπέρ της Nokia σε μια υπόθεση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατά της vivo.