Note 9 vs Pixel 2 XL: Η μάχη των νυχτερινών φωτογραφιών

note 9 pixel 2 xl νυχτερινές φωτογραφίες, Note 9 vs Pixel 2 XL: Η μάχη των νυχτερινών φωτογραφιών

Το Galaxy Note 9 διαθέτει από τις καλύτερες κάμερες της αγοράς σε smartphone ενώ το Pixel 2 XL πραγματοποιεί λήψεις υψηλής ποιότητας, με τις νυχτερινές φωτογραφίες να είναι από τα πιο δυνατά του χαρακτηριστικά. Ποιά από τις δύο συσκευές τα καταφέρνει καλύτερα;

Το Note 9 διαθέτει το σύστημα με τις κάμερες του Galaxy S9+, με μία 12MP κάμερα με διπλό διάφραγμα f/1.5-2.4 που προσαρμόζεται αυτόματα στο φως για εξαιρετικές λήψεις νύχτα μέρα και μία 12MP f/2.4 telephoto κάμερα. Η διπλή κάμερα διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και AI χαρακτηριστικά για αναγνώριση σκηνών, βελτίωση χρωμάτων, βελτίωση της αντίθεσης, καθώς επίσης και αναγνώριση λαθών στην εικόνα, όπως τα κλειστά μάτια ή θολούρα στο φακό. Επίσης, η κάμερα της συσκευής υποστηρίζει δυνατότητα εγγραφής super slow motion video στα 960fps.

Όσον αφορά το Pixel 2 XL, η κύρια κάμερά του αποτελείται από ένα φακό, κάτι το οποίο φαίνεται θα διατηρηθρεί και στο Pixel 3 XL, η οποία είναι στα 12MP με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και νέας γενιάς image processing. Διαθέτει Pixel Visual Core και φτάνει πέρα από το HDR+, που είδαμε στα πρώτα Google Pixel.

Το συγκριτικό με τις νυχτερινές φωτογραφίες από τις δύο συσκευές φαίνεται να βγάζει νικητή το Pixel 2 XL μιας και οι φωτογραφίες του διαθέτουν λιγότερη θολούρα και πιο έντονα χρώματα, απεικονίζοντας στην πλειοψηφία των περιπτώσεων κάθε πιθανή λεπτομέρεια. Αυτό δε σημαίνει πως οι φωτογραφικές δυνατότητες του Note 9 δεν είναι εξαιρετικές μιας και μιλάμε για μια εταιρεία που παραδοσιακά, ειδικά στις ναυαρχίδες της, χρησιμοποιεί φακούς που αποδίδουν φωτογραφίες και video πολύ υψηλής ποιότητας.

note 9 pixel 2 xl νυχτερινές φωτογραφίες, Note 9 vs Pixel 2 XL: Η μάχη των νυχτερινών φωτογραφιών

note 9 pixel 2 xl νυχτερινές φωτογραφίες, Note 9 vs Pixel 2 XL: Η μάχη των νυχτερινών φωτογραφιών

note 9 pixel 2 xl νυχτερινές φωτογραφίες, Note 9 vs Pixel 2 XL: Η μάχη των νυχτερινών φωτογραφιών

note 9 pixel 2 xl νυχτερινές φωτογραφίες, Note 9 vs Pixel 2 XL: Η μάχη των νυχτερινών φωτογραφιών

note 9 pixel 2 xl νυχτερινές φωτογραφίες, Note 9 vs Pixel 2 XL: Η μάχη των νυχτερινών φωτογραφιών

note 9 pixel 2 xl νυχτερινές φωτογραφίες, Note 9 vs Pixel 2 XL: Η μάχη των νυχτερινών φωτογραφιών

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΜάνοςΚ

Πολύ φως βαζει το νοτέλι

Μανώλης

όλες χάλια, ευκαιρία να αγοράσει ο τύπος μια mirrorless dslr ή μια καλή compact! 😉

Darth

για αρχή όλες χάλια μάλλον ο κόσμος δεν εχει ιδέα τι είναι manual setting

κατά τα άλλα σε κάποια το ένα καλύτερο σε κάποια το άλλο

δώστε μου ένα ταπεινό s7 θα τους βγάλω μια νυχτερινή (στο manual προφανώς και με βοήθεια ενός κουτιού cocacola για τριποδακι αν εχει και τριποδακι ακομι καλητερα αλλα ποιος τα κουβαλαει αυτα μαζι του που θα λετε wow)

Nikos

Αρκετά ανώτερο το πιξελ

NikosAr

Δοκιμή με το «παλιό pixel 2 ένα όψη του pixel 3 που ήδη έκανε εμφάνιση, γιατί άραγε ? ( ρητορικό το ερώτημα )

djfapples

Το XZ2 PREMIUM είναι το καλύτερο για νυχτερινή λήψη

Petros

Τα note είναι για άρχοντες, δεν είναι για παιδάκια ή μπατίρηδες, απλά πράγματα,, όπως και τα iphone X

Δημήτρης Τ

για νυχτερινες ληψεις μονο το p20 χωρις να ιδρωσει.. τα κινητα εδω αγωνιστηκαν απλα για την δευτερη θεση, και νικησε το pixel.. μιλια μακρυα ομως απο την πρωτια της huawei στις νυχτερινες ληψεις.. η αληθεια ειναι αυτη, και αναφερομαι μονο στις φωτογραφιες την νυχτα κ σε τιποτα αλλο !

JohnWave

Το Note 9 έχει την ίδια πίσω κάμερα με τα S9/S9 Plus που με τη σειρά τους έχουν όσο αφορά τις νυχτερινές λήψεις την ίδια κάμερα με τα S8/S8 Plus. Είναι επομένως λογικό η κάμερα του Note 9 να υστερεί σε σχέση με το Pixel 2 XL στο ίδιο σημείο όπου υστερούσαν τα προηγούμενα μοντέλα της Samsung. Το σημείο αυτό είναι το dynamic range. Αυτό σημαίνει ότι όπου υπάρχει έντονη διαφορά φωτός (δηλαδή στις λάμπες και στις ταμπέλες) το Note 9 δεν μπορεί να τις χειριστεί όσο καλά όσο το Pixel 2XL. Από την άλλη το Pixel 2 XL παράγει περισσότερο θόρυβο (κόκκο). Κανένα από τις δύα αυτά κινητά δεν φτάνει το P20 Pro στις νυχτερινές στο αυτόματο, το οποίο P20 Pro όμως υστερεί στον καλό φωτισμό λόγω του υπερβολικού post processing του. Όπως είχα γράψει σε ένα παλιότερο post, αν κάποιος βάζει πάνω από όλα την κάμερα στο αυτόματο όταν επιλέγει μια συσκευή τότε : -> Αν τον ενδιαφέρει το zoom και οι νυχτερινές και δεν το ενοχλούν οι ψεύτικες φωτό σε καλό φωτισμό , τότε πρέπει να πάει στο P20 Pro. -> Aν θέλει τον καλύτερο συνδυασμό πρωί και βράδυ και βάζει το dynamic range πάνω από το… Συνέχεια »

Vladimiros

Ασε μας ρε JohnWave που οι αλλοι εχουν κατωτερες καμερες..εχεις δει τι κανει το XZ2 premium???? Μαλλον οχι…..οταν μπω στο pc γιατι τωρα με το κινητο ειμαι θα σε στειλω ενα λινκ να δεις οτι ειναι ισαξιο με το p20 pro σε νυχτερινες φωτο..ΟΠΟΤΕ ειναι καλυτερο απο τα S8-S9-Note 9- pixel 2 που ειπες…Επειδη η Sony δεν διαφημιζεται τοσο γιαυτο δεν ξερεις τι σου γινεται…οσο για βιντεο ΑΣΤΟ φιλε πολυ κατωτερο το p20 pro..
Ξανα σκεψου αυτό που ειπες στην τελευταία παράγραφο τουλάχιστον να μην ανεφερες για την Sony…αλλα τι θα ελεγε ενας λακσουμγκακιας σαν εσενα

JohnWave

@Vladimiros δεν απευθύνομαι σε φανατισμένους με την κάθε εταιρία. Έχω δει πολλά samples του ΧΖ2 Premium και έχει σαφώς κατώτερο dynamic range μέρα και νύχτα. Αν την ημέρα βγάλεις φωτογραφία τοπίο με ήλιο και σύννεφα κόντρα και ένας φίλος σου έχει κάποια από τις άλλες συσκευές που ανέφερα, θα καταλάβεις. Το ίδιο αν τη νύχτα, βγάλεις πχ ένα φωτισμένο κτίριο. Αν ήμουν σαμσουγκάκιας, στο παραπάνω post θα έλεγα ότι η Samsung δίνει την καλύτερη κάμερα. Αν διάβασες καλά θα είδες ότι για κάθε περίπτωση, ανέφερα διαφορετική συσκευή. Αν το ίδιο post το είχες κάνει εσύ θα έλεγες ότι το XZ2 premium είναι καλύτερο σε όλες τις περιστάσεις. Ο φανατισμός αυτά κάνει. Όταν με το καλό στο μέλλον η Sony βελτιώσει επιτέλους το post processing της, θα δεις πως θα την εκθειάσω. Σταματήστε ρε παιδιά να φανατίζεστε με την κάθε εταιρία ώστε να μπορούμε να κάνουμε σοβαρές συζητήσεις. Με ποδοσφαιρικές ομάδες, άντε να καταλάβω την ταύτιση. Με εταιρίες κατασκευής κινητών, είναι παράλογο εντελώς.

godis

Και ποσο δηλ ειναι αυτη η διαφορα της φωτογραφιας αναμεσα σε high end κινητα;τοσο ωστε αν δωσετε δυο διαφορετικες συσκευες σε δυο αρχαριους να τραβηξουν το ιδιο θεμα θα υπαρχει διαφορα νυχτας,μερας ας πουνε στην φωτογραφια; ημαρτον με αυτες τις λεπτομερειες που καθοσαστε και γαβγιζετε.

vladimiros

JohnWave δεν ειμαι φανατισμενος π.χ σαν τον ιωαννη Jb εγω τα λεω οπως εχει..και η αποδειξη ειναι εδω..https://www.youtube.com/watch?v=eX_n49j1oc4 και βλεπω στις περισσοτερες φωτο καλυτερο το XZ2 Premium απο p20 pro..απλα εσεις δεν θελετε να πιστεψετε επειδη ειναι sony..
Aν ημουν φανατισμενος θα προτινα στην οικογενεια μου κ φιλους μονο Sony.. αλλα δεν κανω αυτο το πραγμα..εγω κοιταω π.χ στα 200 ευρω τι προσφερει καλυτερο σαν συνολο η καθε εταιρια και προτινο 1-2 συσκευες απο εκει κ περα διαλεγουν αυτοι…για τον εαυτο μου παντα παιρνω Sony αλλα αλλο αυτο
Για φωτινο περιβαλλον ηλιο-λαμπα το γνωριζω εκει τα βρισκει σκουρα η καμερα του ΧΖ2 αλλα ολα εχουν ενα ελατωμα,οπως ειναι πισω σε βιντεο το p20 pro επισης και σε σελφι..
Δεν θα εγραφα τιποτα αν δεν εβαζες την τελευταια παραγραφο..στα υπολοιπα που λες συμφωνω μαζι σου

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

τι λες βρε γκοντι? αν δεν σε ενδιαφερει η φωτογραφια στο κινητο βολεψου και με ενα sony !
ο αλλος που ειναι χομπιστας θα τα σκασει να παρει το καλυτερο δυνατο καμεροκινητο!

JohnWave

@godis, σου απάντησε ο Παπαροκάς. Να συμπληρώσω ότι ακόμα και αρχάριος να είναι κάποιος, οι διαφορές των καμερών μεταξύ των ναυαρχίδων είναι εμφανείς. Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα του δείξεις τις παραπάνω φωτογραφίες του άρθρου (που είναι και σε μικρή ανάλυση μάλιστα) και θα σου πει ότι δυσκολεύεται να βρει τις διαφορές.Το post μου δεν απευθύνεται σε όσους θεωρούν αυτές τις διαφορές μικρές. @Vladimiros, ξέχασα να σου πω ότι ναι συφμωνώ πως στο video σαφώς υστερεί το P20 Pro. Το άρθρο όμως αναφέρεται σε διαφορές φωτογραφιών και πάνω σε αυτό πόσταρα. ΥΓ : Το phonearena έπρεπε να είχε δημοσιεύσει και άλλες νυχτερινές φωτογραφίες. Έδωσε έμφαση σε ταμπέλες και λάμπες. Το λέω αυτό γιατί δημοσιεύοντας αυτές τις φωτό, ευνοεί το Pixel 2 XL γιατί το dynamic range είναι το δυνατό του σημείο. Αν δημοσίευε και άλλες φωτό όπως αυτές τις λεωφόρου θα μπορούσε πχ να φανεί πως υστερεί στο θόρυβο (πχ στον ουρανό). Η ιδανική κάμερα σε κινητό θα ήταν αυτή που θα έπιανε τις επιδόσεις του P20 Pro το βράδυ, το zoom του P20 Pro σε καλό φωτισμό (το βράδυ είναι μάπα το zoom) και τις επιδόσεις των Pixel 2 XL/S9+/Note9/Iphone X στον καλό φωτισμό. Προς το παρόν δεν υπάρχει… Συνέχεια »

Vendetta

@JohnWave μιας και σε βλέπω σχετικό με το θέμα. Θεωρείς ότι μπορεί να υπάρξει μία τέτοια κάμερα σε κινητό τηλέφωνο που αναφερεις στο τελευταίο σχόλιο σου μέσα στο 2019 ή 2020?

JohnWave

@Vendetta, ναι το πιστεύω και θα σου πω το λόγο : Η Huawei ήταν τόσο μα τόσο κοντά φέτος και μας τα χάλασε εκεί που δεν το περίμενε κανείς, στις λήψεις με φως ημέρας! Στο υποτιθέμενο δεδομένο κομμάτι. Επειδή τράβηξα πάρα μα πάρα πολλές φωτό στο εξωτερικό, μου φάνηκε και σε μένα και στους γύρω μου σαν να ασχοληθήκε με το post processing των νυχτερινών λήψεων και το ίδιο post processing να το έβαλε στις λήψεις ημέρας. Αποτέλεσμα…overshapening (που τη νύχτα χρειάζεται αλλά όχι την ημέρα) και over exposure τα απογεύματα. Τα δέντρα ήταν πράσινα σκούρα και η κάμερα τα έβγαζε υπερβολικά ανοιχτά και ψεύτικα (χωρίς καν AI). To απόγευμα πάντα. Στο ντάλα φως, έκανε απλά oversharpening και όχι overexposure. Σαν να έλεγε το κακώς το λογισμικό στην κάμερα “έπεσε λίγο ο ήλιος; δώσεεεε φωωωως!” Με άλλα λόγια η Huawei έχει να διορθώσει το εύκολο κομμάτι, άρα είναι πολύ πιθανό να βγάλει super κάμερα στην επόμενη κυκλοφορία. Η Samsung από την άλλη κοιμήθηκε φέτος. Έκανε κάτι πολύ καλό για μένα αλλά πανεύκολο (μείωση oversharpening την ημέρα), έφτιαξε το 2Χ zoom αλλά ως εκεί. Καμιά βελτίωση στο dynamic range τη νύχτα και το 5Χ οπτικό zoom το άφησε για το S10.… Συνέχεια »

JohnWave

@Vladimiros, τώρα είδα το 2ο post σου. Κανένα πρόβλημα φίλε μου. Όσο για το video στο οποίο παραπέμπεις…Να βλέπεις συγκριτικά πχ από Mrwhosetheboss, από The Tech Chap, από Danny Winget, από TechMagnet, από MrMobile [Michael Fisher] και όχι από blogs αγνώστων με 2000 προβολές.Τώρα αν τους θεωρείς όλους πληρωμένους από όλες τις εταιρίες πλην τη Sony, ε τότε δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση. Το supersaftv, είδες δεν στο ανέφερα γιατί ο Saf έχει μια τάση να ευνοεί τη Samsung (ισχύει ένα μεγάλο ποσοστό από όσα λέει και δείχνει αλλά όχι το 100%).

Φωτης

Μανωλης@ εδω συγκρίνουμε καμερες smartphone!!!!!Οποτε τι μας λες για φωτογραφικές οτι καλυτερες δεν το ξερουμε;;Αν κ το note 9 ειναι ανώτερο γενικα απο το pixel 2 στις νυχτερινες φωτο το pixel 2 υπερτερεί!!Φανταστείτε το pixel 3 πως θα ειναι..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.