Nvidia Shield TV: Θα έχει Bluetooth, WiFi και τον αναβαθμισμένο Tegra X1;

Nvidia Shield TV, Nvidia Shield TV: Θα έχει Bluetooth, WiFi και τον αναβαθμισμένο Tegra X1;

Το Nvidia Shield είναι ένα Android TV box που η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 2015. Τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να εμφανίζονται όλο και περισσότερες φήμες για το διάδοχο της συσκευής, ο οποίος θα λέγεται Nvidia Shield TV.

Ωστόσο, για πρώτη φορά έχουμε στα χέρια μας απτά στοιχεία, αφού το tv box πέρασε από την FCC. Το κωδικό όνομα της συσκευής είναι P3430 και γνωρίζουμε ότι υποστηρίζει συνδεσιμότητα Bluetooth και WiFi.

Nvidia Shield TV, Nvidia Shield TV: Θα έχει Bluetooth, WiFi και τον αναβαθμισμένο Tegra X1;

Παλαιότερες φήμες θέλουν τη συσκευή να είναι εξοπλισμένη με τον Tegra X1, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε και στο Nvidia Shield που είχε κυκλοφορήσει το 2017. To chip αυτό είναι χτισμένο με διαδικασία 20nm.

Ωστόσο, πρόσφατα η Nvidia έκανε μία μικρή ανανέωση στον Tegra X1 ο οποίος πλέον βασίζεται σε διαδικασία 16nm. Η ανανέωση αυτή λέγεται ότι προσφέρει καλύτερη διαχείριση μπαταρίας και ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις. Το chip αυτό θα χρησιμοποιηθεί στο Nintendo Switch Lite και στη νέα έκδοση του κλασικού Switch. Οπότε, αναμένουμε η εταιρεία να χρησιμοποιήσει τον ανανεωμένο επεξεργαστή στο Nvidia Shield TV.

Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα chip του οποίου οι πυρήνες είναι τεσσάρων ετών. Αν και το Nvidia Shield θεωρείται μία από τις καλύτερες συσκευές streaming στην αγορά με συνεχείς αναβαθμίσεις και αποκλειστικά παιχνίδια, παραμένει απογοητευτικό να βλέπουμε ότι 4 χρόνια μετά η Nvidia δεν μπορεί να προσφέρει κάτι καλύτερο.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες, ωστόσο, αναμένουμε το Nvidia Shield TV να ανακοινωθεί κάποια στιγμή φέτος.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.