Νέα Υόρκη: Κατασχέθηκαν πλαστά Apple και Samsung smartphones αξίας 7 εκατ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία της Νέας Υόρκης κατάσχεσε smartphones αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ήταν απομιμήσεις μοντέλων της Apple και Samsung. Οι απομιμήσεις αυτές βρίσκονταν σε αποθήκες στο Brooklyn.

Όταν μιλάμε για πολύ ισχυρά brand names, όπως της Apple και Samsung, πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να αποκτήσουν τα προϊόντα τους, αλλά συνήθως το κόστος των high-end συσκευών τους είναι απαγορευτικό. Για αυτόν τον λόγο, πολλές εταιρείες από την Κίνα έχουν δημιουργήσει απομιμήσεις των ναυαρχίδων τους, οι οποίες κοστίζουν μερικές δεκάδες δολάρια.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης, η οποία συνεργαζόταν με τους εκτελωνιστές του αεροδρομίου JFK, είχε παρατηρήσει ύποπτες συσκευασίες να έρχονται στην χώρα, τους τελευταίους 9 μήνες. Αφού μάζεψαν τις απαραίτητες πληροφορίες έκαναν επιδρομές σε συγκεκριμένες αποθήκες, με αποτέλεσμα να κατασχέσουν 31.000 απομιμήσεις smartphones, καθώς και 71.000 δολάρια σε μετρητά.

Παρόλο που αυτή η επιδρομή φαίνεται ότι ωφέλησε μόνο την Samsung και την Apple, είναι πολλοί οι ανυποψίαστοι που την “πατάνε”, αφού οι λίγες γνώσεις τους για τα smartphones παράλληλα με την δελεαστική τιμή, τους κάνει εύκολα θύματα εξαπάτησης.

Τέλος, αν σκεφτεί κανείς ότι το να χρησιμοποιείς ένα brand name άλλης εταιρείας είναι παράνομο, αυτές οι συσκευές πιθανότατα δεν έχουν ελεγχθεί αν είναι ασφαλείς για τους καταναλωτές.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannisanag

αν και κολλημενος με τα note θα το πω:
αυτο το “αυτές οι συσκευές πιθανότατα δεν έχουν ελεγχθεί αν είναι ασφαλείς για τους καταναλωτές.” τι το θελατε;

Γιωργος Μπλάτσαρας

Σωστοοοοοοοος!!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.