Ο Carl Pei αξιολογεί το OnePlus 11 και το συγκρίνει με το Nothing Phone (1)

carl pei oneplus 11, Ο Carl Pei αξιολογεί το OnePlus 11 και το συγκρίνει με το Nothing Phone (1)

Ο συνιδρυτής της OnePlus και νυν διευθύνων σύμβουλος της Nothing, Carl Pei, μοιράστηκε τις σκέψεις του για το OnePlus 11, τη νεότερη ναυαρχίδα της παλιάς του εταιρείας, ανεβάζοντας ένα βίντεο στο Youtube. Κατά βάση η κριτική του ήταν θετική και αναγνώρισε πως πρόκειται για μια premium συσκευή, ωστόσο είχε κάποιες ενστάσεις για το design και τη διεπαφή χρήστη.

Σχεδιασμός

Του άρεσαν οι στρογγυλεμένες άκρες και το κυρτό glass, που έκαναν τη συσκευή να μοιάζει στενότερη από ότι ήταν στην πραγματικότητα. Ακόμα, ενθουσιάστηκε με τα διαφορετικά φινιρίσματα που έχει, όπως το μαύρο φινίρισμα ψαμμίτη στο μαύρο μοντέλο έναντι του γυαλιστερού μέσα στο περίβλημα της κάμερας.

Αυτό που δεν του άρεσε ήταν τα πλαϊνά κουμπιά, τα οποία βρήκε ότι ήταν πολύ λεπτοκαμωμένα συγκριτικά με του Nothing Phone (1), τόσο που οι χρήστες δεν θα μπορούσαν να τα ξεχωρίσουν. Επιπλέον, παρατήρησε πως τα κουμπιά σίγασης και έντασης ήχου δεν ήταν τέλεια ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους. και αυτό του “χτυπούσε” στο μάτι.

Μάλιστα, ανέφερε πως επειδή τα τηλέφωνα OnePlus φαίνονται διαφορετικά κάθε χρόνο, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ένα αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό ή μια «ταυτότητα» στο τηλέφωνο. Σύμφωνα με τον Pei, οι οπαδοί του Android θα αναγνωρίσουν το τηλέφωνο, αλλά οι συνηθισμένοι άνθρωποι δεν θα μπορούν να το ξεχωρίσουν όπως κάνουν με κάποια συσκευή κορυφαίου brand.

Tιμή

Τη στιγμή που τραβήχτηκε το βίντεο, η τιμή του OnePlus 11 δεν είχε ακόμη αποκαλυφθεί. Έτσι ο Pei υπολόγισε γύρω στα 800 – αντί για 700 που είναι τελικά – και είπε ότι η τιμή ταιριάζει με την κορυφαία ποιότητα του hardware. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι το ΒοΜ του θα ανέρχεται 460 $.

Κάμερα

Ο Pei υπέθεσε εσφαλμένα ότι η κάμερα OnePlus 11 χρησιμοποιούσε τον αισθητήρα IMX766 της Sony, αλλά αυτός αποδείχθηκε ότι ήταν ο IMX890. Ωστόσο, βάσει αυτής της υπόθεσης, ο Pei παραδέχτηκε ότι οι φωτογραφίες στο OnePlus 11 είναι καλύτερα συντονισμένες από ό,τι στο δικό του Nothing Phone (1).

Αυτή η παρατήρηση έγινε ιδιαίτερα κατά τη σύγκριση φωτογραφιών που τραβήχτηκαν σε σενάρια με πολύ φως, όπου η κάμερα OnePlus 11 κατέγραψε περισσότερες λεπτομέρειες. Αυτό ώθησε τον Pei να παραδεχτεί ότι η ομάδα του έχει ακόμα δουλειά να κάνει όσον αφορά τη βελτίωση της ποιότητας της κάμερας στο Nothing Phone.

Λογισμικό/UI

Ο Pei δεν ασχολείται τόσο με την προσαρμογή, επομένως δεν ενδιαφέρθηκε τόσο πολύ με αυτήν την πτυχή. Ωστόσο, παρατήρησε ότι η βαθμονόμηση της οθόνης ήταν πολύ ζωντανή στου OnePlus 11.

Η ετυμηγορία

Συνολικά, ο Carl Pei ήταν ευχαριστημένος με το hardware, αλλά όχι τόσο με το λογισμικό, και έκανε τη σύσταση σε όσους αναζητούν ένα premium smartphone στο ίδιο εύρος τιμών. Παραδόξως, ο Pei συνέστησε το iPhone για όσους αγαπούν το iOS και ένα τηλέφωνο Pixel για όσους αγαπούν το Android, αναφέροντας και το δικό του Nothing Phone (1) για όσους αναζητούν κάτι στη μισή τιμή.

“Είναι ένα πολύ σταθερό, premium, κομμάτι υλικού. Έχει μερικές λεπτομέρειες υλικού που οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα δεν θα προσέξουν, αλλά με ενοχλούν λίγο, κάτι που είναι εντάξει. Νομίζω ότι τόσο για τους λάτρεις της τεχνολογίας όσο και για τους πιο περιστασιακούς χρήστες, θα προτείνω πραγματικά το iPhone για όσους τους αρέσει το iOS και τα τηλέφωνα Pixel για όσους αγαπούν το Android. Από την άλλη, αν δεν θέλετε να ξοδέψετε 800 $ σε smartphone, εξακολουθώ να πιστεύω ότι το Nothing Phone (1) είναι μια εξαιρετική επιλογή. Έχει τα βασικά εφόδια σχεδόν σε ό,τι αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την οθόνη, την απόδοση, την κάμερα και έχει πραγματικά μοναδικό σχεδιασμό και τη βραβευμένη διεπαφή Glyph. Λοιπόν, ορίστε η σύνδεση με το Νοthing.”

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.