O επόμενος Samsung Exynos θα έχει AMD GPU με RDNA 2

, O επόμενος Samsung Exynos θα έχει AMD GPU με RDNA 2

Στο πλαίσιο της Computex, η AMD ανακοινώνει ότι στο εσωτερικό του επόμενου Exynos της Samsung μας περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις. Συγκεκριμένα, ο νέος επεξεργαστής αναμένεται να έχει chip γραφικών AMD με αρχιτεκτονική RDNA 2.

Όλα αυτά αφορούν στον Exynos 2200, ο οποίος εκτιμάται ότι θα βρει τη θέση του στο εσωτερικό του Samsung Galaxy S22. Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι ο Exynos 2200 θα έχει γραφικά της AMD, για υψηλή απόδοση γραφικών και καλύτερη απόδοση των σκιών, κάτι που θα εκτιμήσουν όσοι ασχολούνται με το mobile gaming.

Ο νέος επεξεργαστής της Samsung θα κάνει την εμφάνισή του στο δεύτερο μισό του 2021, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και τις αρχές του 2022 για να τον δούμε να χρησιμοποιείται σε κάποιο μοντέλο.

Η συνεργασία της Samsung με την AMD και τη χρήση της αρχιτεκτονικής RDNA 2 στα νέα GPU θεωρείται ότι ικανοποιεί το αρχικό αίτημα της εταιρείας να αναβαθμίσει τα γραφικά που προσφέρει η οικογένεια Exynos σε σχέση με τα ARM Mali GPU του παρελθόντος.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

Aντε μακάρι να δούμε και Note 22 με exynos 2200 για να αλλάξω συσκευή. Όποιος έχει note, και το αγόρασε για αυτό που είναι (πολυεργαλείο), δεν ασχολείται με οτιδήποτε άλλο βγαίνει.

SUPS 👨‍⚖️

νομιζω οτι τωρα πια θα πρεπει να προσανατολιζεσαι σε fold…Πιθανοτατα εχει καταργηθει ηδη η σειρα Note.

Alex

Aπο ότι διαβάζω έχουν αρχίσει να το ξανασκέφτονται αλλά αν το επόμενο fold έχει το “dna” της σειράς note, θα πάρω, αυτό που δεν θα πάρω είναι κάτι που απλά θα έχει και υποστήριξη s pen..

SUPS 👨‍⚖️

Μα αυτό λένε ότι το νέο φολντ θα έχει υποδοχή κανονικά για το πενάκι… δυστυχώς όμως θα αυξηθεί και το πάχος…(Ross young Twitter)

Alex

Nά’χει μπαταρία της προκοπής και χαλάλι το πάχος. Αλλιώς θα κρατήσω το Note 20 ultra ..ώσπου να λιώσει (ή να βγεί κάτι πιο βελτιωμένο απο το επόμενο fold..) Λογικά, πριν την επόμενη μαύρη παρασκευή θα έχουν βγεί όλα αυτά..αν υπάρξει κάτι που μου κάνει, θα ετοιμάσω γράμμα στον Αη Βασίλη.. 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.