Samsung Galaxy S22 Ultra: Θα έχει κάμερα 200 Megapixel;

, Samsung Galaxy S22 Ultra: Θα έχει κάμερα 200 Megapixel;

Οι φήμες θέλουν το Samsung Galaxy S22 Ultra να δικαιολογεί το όνομά του και στο κομμάτι της κύριας κάμερας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τοποθέτηση αισθητήρα 200 Megapixel, τον πρώτο του είδους του που θα μπει σε ένα smartphone.

Σε αυτό που γράφουμε παραπάνω, υπάρχει ήδη ο αντίλογος που λέει ότι η Xiaomi θέλει να προλάβει τη Samsung, με την τοποθέτηση ενός αισθητήρα 200 Megapixel, πριν από την παρουσίαση του Samsung Galaxy S22 Ultra.

Αναφορικά, τώρα, με τον αισθητήρα που φέρεται να ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Samsung, το μέγεθος του κάθε pixel αναμένεται να είναι στα 0.64 μm, σημαντικά μικρότερη από το μέγεθος του pixel που έχει ο αισθητήρας ISOCELL GN2 των 50 Megapixel που παρουσίασε στις αρχές του φετινού χρόνου η Samsung.

O αισθητήρας του επερχόμενου Samsung Galaxy S22 Ultra θα είναι εφοδιασμένος με ειδική τεχνολογία συνδυασμού pixels, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη απόδοση στη φωτογράφιση, ειδικά όταν οι φωτεινές συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανδρεας

Όσα megapixel και να έχει η samsung με έχει απογοητεύσει από τις αναβαθμίσεις της κάνει όποια μοντέλα νομίζει αυτή. Λοιπόν κύρια samsung γυρίζω σε Iphone μας τελείωσες πέθανες δεν αξίζεις ούτε δεκάρα τσακιστή….

SUPS 👨‍⚖️

Ενταξει αυξηση mp καθαρα και ΜΟΝΟ για σκοπους μαρκετινγκ και τιποτα αλλο…Περιμενω σχολια να δω οτι σε 60 ιντσες τηλεοραση θα δεις τη διαφορα, αν θελησεις να κανεις αφισα για το ΟΑΚΑ θα χρησιμευσουν κτλ…

Solon

Φιλικά προς τους δύο προαπαντήσαντες. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι κάνουν πλέον οι αισθητήρες υψηλής ανάλυσης στα smartphone. Ουσιαστικά χρησιμοποιούνται αντί για οπτικό ζουμ το οποίο δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθεί στα πολύ λεπτά σημερινά smartphone. Και τα αποτελέσματα σας πληροφορώ ότι είναι εκπληκτικά. Έχω πάρει φωτο με το S21 ULTRA μου με χ30 ζουμ και το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπέστατο! . Πάνω από το το χ40 ξεφεύγει αλλά και πάλι είναι χρήσιμο αφού το έχω χρησιμοποιήσει προκειμένου να αναγνωρίσω οχήματα από μακριά. Με αισθητήρα 200 Mpl θα μπορείς να βγάζεις καλές φωτο με χ60 μεγέθυνση! Μόνο άχρηστο δεν είναι κάτι τέτοιο.

SUPS 👨‍⚖️

εκπληκτικα τα αποτελεσματα στο 30x αλλα στα 40x τοτε ειναι που ξεφευγει???Μας δουλευεις ρε φιλε?Εχουμε δει και εμεις samples μην ανησυχεις….

Solon

Ναι, γιατί μετά από ένα σημείο και πάνω η σταθεροποίηση δεν μπορεί να λειτουργήσει τόσο αποτελεσματικά. Και σε αντίθεση με εσένα δεν βασίζομαι σε samples για την άποψή μου αλλά δουλεύω την συσκευή μου καθημερινά.

SUPS 👨‍⚖️

εντάξει και εγώ δεν μπορώ να πιστέψω κάποιον που πολύ απλά θέλει να υπερασπιστεί το κινητο που έχει στη κατοχή του σε σχέση με τα δεκάδες samples videos&εικονες που εχω δει…Γενικά πάντως οποιοδηποτε κινητό ξεπερναει το οπτικό ζουμ (που στο s21u ειναι 10x και ειναι εντυπωσιακό) η εικονα αλλοιώνεται αρκετα αλλα να πετάς νούμερα για 30x 40x 50x και να λες εκει εντυπωσιακα αλλου οχι τοτε θα πω στη καλυτερη οτι η αποψη σου ειναι υποκειμενική και καθαρα δικιά σου…φιλικά…δεν κανει μαγικα το digital στα κινητα…

Αντώνης

Καταρχήν το x30 ζουμ που λες γίνεται με την κάμερα που είναι 10megapixel που κανονικά έχει 10x Οπτικό ζουμ Και για να πάει παραπάνω ζουμ χρησιμοποιεί ψηφιακό ζουμ που χαλάει την ανάλυση. Τους μεγάλους αισθητήρες τους χρησιμοποιούν σίγουρα και για marketing και είναι καλοί μόνο σε μέρη με πολύ φωτισμό, σε μέρη με χαμηλό φωτισμό χρησιμοποιούν το Pixel binning (δεν ξέρω να το εξηγήσω ακριβώς) αλλά νομίζω ενώνει τα πίξελ και βγάζει φωτογραφίες σε μικρότερη ανάλυση για να βγουν πιο καθαρές. Πχ το s21 ultra από 108mp, σε χαμηλό φωτισμό βγάζει με 12mp (Αν το επιλέξεις εσύ βέβαια).

JohnWave

Όπως έγραψε και ο Solon, όντως πλέον τα mp μετρούν όταν χρησιμοποιούνται για το ψηφιακό zoom μιας και στην ουσία γίνεται κροπάρισμα της φωτογραφίας που έχει τραβηχτεί με υψηλή ανάλυση. Επομένως όσο περισσότερα τα mp, τόσο καλύτερη η ποιότητα των λήψεων με ψηφιακό zoom.

@Solon, ζηλεύω τη συσκευή σου! Ελπίζω να πέσει η τιμή το επόμενο διάστημα για να μπορέσω να την αποκτήσω. Μόνο η τιμή και το μέγεθος με κρατούν πίσω.

Solon

Είχα ενδοιασμούς όταν το αγόρασα για την κάρτα γραφικών του γιατί πολλά έχουμε δει σε tests και benchmarks στις κόντρες με τον αντίστοιχο Snapdragon. Ωστόσο το τόλμησα και έχω αποζημιωθεί 100%. Απίστευτη συσκευή, απίστευτη κάμερα, απίστευτη αυτονομία!
Και το κερασάκι; Οι διαφορές στην απόδοση των γραφικών με τον Snapdragon φαίνεται ότι είναι λόγο drivers και παραμετροποίησης των παιχνιδιών! Μέχρι πριν 15 ημέρες η διαφορά στον απόδοση του Asphalt 8 που παίζω περιστασιακά στο δικό μου κινητό με Exynos 2100 σε σχέση με τα video που έβλεπα στο youtube στις συσκευές με Snapdragon 888 ήταν εμφανέστατη. Πριν 15 ημέρες όμως έλαβα update για το Asphalt 8 και όταν άνοιξα το παιχνίδι έπαθα σοκ! Η κίνηση των οχημάτων είχε πλέον εξομαλυνθεί, τα κοψίματα καρέ είχαν εξαφανιστεί και το αποτέλεσμα ήταν πλέον ίδιο με τις αντίστοιχες συσκευές με τον 888! Εφόσον η GAMELOFT, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο του mobile gaming προχώρησε σε παραμετροποίηση του παιχνιδιού για τον Exynos 2100 είναι δεδομένο ότι θα το κάνει και με τα υπόλοιπα παιχνίδια της που χρησιμοποιούν την ίδια μηχανή γραφικών. Οπότε πάει και αυτό το μειονέκτημα!

Βασιλης

Ετσι οπως πανε σε λιγο καιρο η πισω μερια των smartphone,θα ειναι μια καθαρα φωτογραφικη μηχανη με μια οθονη μπροστα.Ρε φτιαξτε μια μπαταρια της προκοπης ,το χετε τερματισει με τις φωτο πια…

Solon

Έχουν φτιάξει και οι μπαταρίες. Το S21 μου πολλές φορές το φορτίζω κάθε 2 ημέρες εάν η μέρες δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικές σε data μέσω δικτύου κινητής. Κάνει απίστευτη διαχείριση ενέργειας.

Shadow

Με Samsung Galaxy s21 ultra βίντεο ημέρα με ζουμ x20 πάρα μα πάρα πολύ καλό! Απλά κάποιοι μην βγάζουν την Samsung άχρηστη! Ότι πληρώνεις παίρνεις! 😘 πάντως ότι και αρνητικό και να διαβάσω δεν πρόκειται να αλλάξω την πολύ καλή γνώμη που έχω για την Samsung!! Κινητά Xiaomi? Μόνο αν ήθελα να πάρω κάτι με 200€ και χωρίς θήκες!! Παραπάνω για Xiaomi με τίποτα και ας κάνουν ένα Samsung vs Xiaomi αλλά και Crash Test μιλάω για Greek create video για να σας δω!! 🤣🤣

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.