Ο HiSilicon Kirin 985 θα χρησιμοποιεί 7nm EUV σχεδιασμό και θα χρησιμοποιηθεί στο Huawei Mate 30

HiSilicon Kirin 985, Ο HiSilicon Kirin 985 θα χρησιμοποιεί 7nm EUV σχεδιασμό και θα χρησιμοποιηθεί στο Huawei Mate 30

HiSilicon Kirin 985, Ο HiSilicon Kirin 985 θα χρησιμοποιεί 7nm EUV σχεδιασμό και θα χρησιμοποιηθεί στο Huawei Mate 30

Ο HiSilicon Kirin 980 είναι ένας πρωτοποριακός επεξεργαστής από τη Huawei, ο οποίος έχει tri-cluster διάταξη, με 7nm σχεδιασμό, και διπλό NPU silicon για machine learning. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες κάνουν την εμφάνιση τους πληροφορίες για τον διάδοχο του, τον HiSilicon Kirin 985.

Σύμφωνα με την China Times, το νέο chipset θα έχει 7nm EUV σχεδιασμό, που στην αγορά είναι γνωστός ως 7nm+. Η Extreme Ultraviolet Lithography (EUV) είναι μια βασική μέθοδος κατασκευής chipset, η οποία αναμένεται να αποτελέσει τα θεμέλια της δημιουργίας αισθητά μικρότερων επεξεργαστών.

Το όνομα HiSilicon Kirin 985 έχει επιβεβαιωθεί από τους XDA Developers, οι οποίοι βρήκαν αναφορές για τον νέο επεξεργαστή στον πηγαίο κώδικα του προγόνου του, Kirin 980. Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, ο HiSilicon Kirin 985 θα κάνει το ντεμπούτο του με το Huawei Mate 30.

Οι τελευταίοι επεξεργαστές που κυκλοφόρησαν προσφέρουν μονό clock speed upgrades. Οπότε, ελπίζουμε στο σύντομο μέλλον να δούμε πραγματικές αναβαθμίσεις στους νέους επεξεργαστές της Huawei. Διαφορετικά, ο Kirin 985 δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τους διαδόχους των Snapdragon 855 και Exynos 9820, οι οποίοι θα προσφέρουν ουσιαστικές αλλαγές.

Επιπλέον, η China Times αναφέρει ότι προς στιγμήν το 45% των συσκευών της Huawei χρησιμοποιούν τους επεξεργαστές HiSilicon, και πως η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει αυτό το ποσοστό στο 60% μέσα στο δεύτερο μισό του έτους. Όσον αφορά τα χαμηλού κόστους μοντέλα της, προς στιγμήν η Huawei βασίζεται σε MediaTek και Qualcomm επεξεργαστές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Μα ήδη ο 980 βρίσκεται στα επίπεδα του περσινού 845. Πως θα συναγωνιστεί τον 865? Πρέπει να παρουσιάσει κάτι πολύ πρωτοποριακό και δε το νομίζω.Δεν παρουσίασε ποτέ κάτι ανώτερο από τον ανταγωνισμό. Snapdragon και Exynos θα παίζουν πάλι μόνοι τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.