Ο Snapdragon 8150 δείχνει ανώτερος του Kirin 980 σε AI benchmark

Snapdragon 8150 δείχνει ανώτερος Kirin 980 AI benchmark, Ο Snapdragon 8150 δείχνει ανώτερος του Kirin 980 σε AI benchmark

Τα σημερινά smartphones δεν έχουν μόνο CPU και GPU benchmarks αλλά και αυτά που ασχολούνται με την ισχύ της τεχνητής νοημοσύνης, όπου ο Snapdragon 8150 δείχνει να είναι ανώτερος του ανταγωνισμού.

Το benchmark για την τεχνητή νοημοσύνη δείχνει πως ο Snapdragon 8150 είναι ισχυρότερος από τους υπόλοιπους επεξεργαστές των Android smartphone στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, δείχνοντας πως μπορεί να πετύχει επιδόσεις σχεδόν διπλάσιας ισχύος σε σύγκριση με τον τωρινό επεξεργαστή που βρίσκουμε σε όλες τις ναυαρχίδες, το Snapdragon 845, αλλά και τον Kirin 980 με τη dual npu που βρίσκουμε στα Huawei Mate 20 smartphones.

Όσον αφορά τους HiSilicon Kirin επεξεργαστές, η Huawei είχε αναφέρει πως ο Kirin 980 έχει διπλάσια ισχύ από τον 970, με το AI benchmark να δείχνει ότι είναι βελτιωμένος κατά 15% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο αλλά και λίγο χαμηλότερων επιδόσεων από τον Snapdragon 845. Θα πρέπει να τονίσουμε πως ενώ τα Pixel 3 διαθέτουν τον ίδιο επεξεργαστή με το OnePlus 6, οι επιδόσεις της τεχνητής νοημοσύνης στο smartphone της OnePlus είναι σχεδόν διπλάσιες από τις αντίστοιχες των Pixel 3, κάτι το οποίο δημιουργεί ερωτηματικά.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί πως στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα έχουμε τον επεξεργαστή Helio P80 της MediaTek, ο οποίος πετυχαίνει πολύ καλύτερες επιδόσεις από τον Snapdragon 845, πλησιάζοντας αυτές του Snapdragon 8150, δείχνοντας τη δουλειά που έχει κάνει η MediaTek στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Έκανε καλή “δουλίτσα” η Qualcomm με τον 8150. Αναμονή να δούμε αν “σχίζει” τον α12 bionic… 🤣 που το θέλω πολύ να ισχύει!!

Blats

Τελικά η Qualcomm μας έδειξε τι πάει να πει υπομονή και να μην μιλάς πολύ……..

Greece Mobile

Η είδηση είναι ότι ο snapdragon 845 είναι ανώτερος του kirin 980 σε AI benchmark

Giorgis

Ας είναι ταχύτερος στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό δεν τον καθιστά και ταχύτερο σε όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες. Θα φανούν όλα στην πράξη. Υπομονή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».