Ο Snapdragon 855 είναι έτοιμος να χρησιμοποιηθεί σε αναδιπλούμενα smartphones

Snapdragon 855 έτοιμος χρησιμοποιηθεί αναδιπλούμενα smartphones, Ο Snapdragon 855 είναι έτοιμος να χρησιμοποιηθεί σε αναδιπλούμενα smartphones

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο εβδομάδες από τότε που η Qualcomm παρουσίασε επίσημα το Snapdragon 855 στα 7nm με AI και υποστήριξη 5G δικτύων και έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις σχετικά με το αν τα αναδιπλούμενα smartphone θα τον έχουν στο εσωτερικό τους.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχεται από επίσημες πηγές και είναι καταφατική, μιας και κατά τη διάρκεια του Qualcomm Snapdragon Tech Summit 2018 δεν έγινε η παραμικρή αναφορά στα αναδιπλούμενα smartphone. Σύμφωνα με τον Keith Kressin, Κύριο Αντιπρόεδρο του Product Management της Qualcomm, υπήρξε προσωπική επιβεβαίωση σχετικά με την υποστήριξη του νέου επεξεργαστή στα αναδιπλούμενα smartphone.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως “είμαστε έτοιμοι για τα αναδιπλούμενα smartphone και στην περίπτωση που κάποιος κατασκευαστής θέλει να κυκλοφορήσει ένα τέτοιο με Snapdragon 855, τότε είμαστε έτοιμοι”. Θα πρέπει όμως να τονίσουμε πως αναμένεται να υπάρξουν ορισμένες τροποποιήσεις στον επεξεργαστή για να υποστηρίξει πλήρως τα αναδιπλούμενα smartphone.

Σύμφωνα με την αναφορά που έγινε, ο Keith Kressin δήλωσε πως οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν εξαρτώνται από το πως ο κάθε κατασκευαστής θέλει να φτιάξει το αναδιπλούμενο smartphone, ενώ θα πρέπει να αλλάξουν ορισμένα στοιχεία αναφορικά με τις οθόνες και τη GPU μιας και τα γραφικά δε θα έχουν να κάνουν μόνο με μια οθόνη.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».