Οι αστρονόμοι υπολογίζουν τα βάθη των ωκεανών του Τιτάνα

, Οι αστρονόμοι υπολογίζουν τα βάθη των ωκεανών του Τιτάνα

Ο μεγαλύτερος δορυφόρος του Κρόνου, ο Τιτάνας, είναι ένας κόσμος με ωκεανούς και χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν την αστρονομική κοινότητα και όχι μόνο. Πρόσφατα, οι επιστήμονες κατάφεραν να υπολογίσουν τα βάθη των ωκεανών αυτών.

Οι αστρονόμοι του Πανεπιστημίου του Cornell υπολόγισαν ότι η μεγαλύτερη θάλασσα στον Τιτάνα, η οποία έχει το όνομα Kraken Mare, φτάνει σε βάθος μέχρι και τα 300 μέτρα. Ο σκοπός των επιστημόνων είναι να δουν το βάθος της θάλασσας αυτής προκειμένου να μπορέσουν να προετοιμάσουν την εξερεύνηση με ένα ρομποτικό σκάφος στο μέλλον.

Για τον υπολογισμό αυτό έγινε χρήση των δεδομένων που είχε συλλέξει το Cassini, το διαστημικό σκάφος που βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο από το 2004 μέχρι και το 2017. Ο Τιτάνας είναι ένας κόσμος με θάλασσες και ποτάμια από υγρό μεθάνιο, τα οποία φαίνεται να έχουν έναν κύκλο όμοιο με τον κύκλο του νερού στη Γη, με βροχές μεθανίου.

Στη μελέτη της χημικής σύστασης του υγρού με τη βοήθεια των ρανταρ του Cassini, πιστοποιείται ότι το υγρό στον Τιτάνα αποτελείται από 70% από μεθάνιο, 16% άζωτο και 14% αιθάνιο. Το 2040 αναμένεται να είναι η χρονιά που η NASA θα είναι έτοιμη να στείλει ένα ρομποτικό υποβρύχιο στον Τιτάνα, προκειμένου να εξερευνήσει την πιθανότητα ύπαρξης ζωής εκεί.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.