Οι χρόνοι παράδοσης των μοντέλων iPhone 14 αποκαλύπτουν τι είχε στο μυαλό της η Apple

iphone 14, Οι χρόνοι παράδοσης των μοντέλων iPhone 14 αποκαλύπτουν τι είχε στο μυαλό της η Apple

O Erik Woodring, ο νέος αναλυτής της Morgan Stanley που ειδικεύεται στα θέματα της Apple, διεξήγαγε μια ανάλυση των τρεχόντων χρόνων παράδοσης και εξέδωσε ένα πόρισμα για τους πελάτες του επενδυτικού οίκου.

Ο χρόνος παράδοσης είναι το διάστημα μεταξύ της στιγμής που υποβάλει κάποιος την παραγγελία και της στιγμής που πιάνει το προϊόν στα χέρια του. Εδώ ο Woodring εξετάζει τους χρόνους παράδοσης για όλα τα νέα μοντέλα iPhone 14 – Pro και non-Pro.

Σύμφωνα με το πόρισμά του, που είχε στα χέρια του το Apple Insider, ο χρόνος παράδοσης για το iPhone 14 Pro Max στις πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος από οποιοδήποτε προϊόν της Apple τα τελευταία έξι χρόνια. Ο μέσος χρόνος παράδοσης για το iPhone Pro Maxτης είναι 36,5 ημέρες. Αυτός είναι μια εβδομάδα μεγαλύτερος από τον χρόνο παράδοσης των 29,5 ημερών για το iPhone 14 Pro, τον τρίτο μεγαλύτερο χρόνο παράδοσης τα τελευταία έξι χρόνια και ίσο με τους χρόνους παράδοσης για τα περσινά iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max.

Εκτός από την έντονη ζήτηση για τη νέα σειρά iPhone 14 Pro στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, η Apple τα πήγε εξαιρετικά και στην κορυφαία αγορά smartphone παγκοσμίως, την Κίνα. Εκεί, έγιναν περισσότερες από δύο εκατομμύρια παραγγελίες για τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max τις πρώτες 24 ώρες μετά το άνοιγμα των προπαραγγελιών.

Με χρόνο παράδοσης έξι ημερών, το iPhone 14 είναι πολύ πίσω σε ζήτηση δείχνοντας ότι το κοινό της Apple ζητά περισσότερες αλλαγές στα non-Pro. Το πόσο πιστώνεται η διαφορά στο Dynamic Island είναι στην κρίση του καθενός.

Ο Woodring δεν είχε χρόνο παράδοσης για το iPhone 14 Plus, καθώς το non-Pro μοντέλο 6,7 ιντσών δεν θα αποσταλεί μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.

Οι χρόνοι παράδοσης, όμως, δε βασίζονται μόνο στη ζήτηση των μοντέλων. Η αλυσίδα εφοδιασμού παίζει σημαντικό ρόλο, όπως και η ικανότητα γρήγορης αποστολής προϊόντων στους καταναλωτές. Συγκεκριμένα για την περίπτωση της Apple και του iPhone 14, οι αριθμοί είναι σε μεγάλο βαθμό ένδειξη της ζήτησης.

Aυτό μόνο έκπληξη δεν αποτελεί. Τα Pro έχουν κατ’ αποκλειστικότητα το καλύτερο τσιπ, το Α16 bionic, αναβαθμισμένες κάμερες 48 MP, αλλά και Dynamic Island. Επομένως, λογικό είναι, αν θες να πάρεις iPhone, να πάρεις ένα Pro ανεξάρτητα από τη διαφορά στην τιμή. Και ιδού η ιδιοφυής στρατηγική της Apple.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 14

iPhone SE 4: CAD renders αποκαλύπτουν σχεδιαστικές ομοιότητες με το iPhone 14

Οι φήμες για το σχεδιασμό του iPhone SE τέταρτης γενιάς επιβεβαιώθηκαν τώρα από renders βασισμένα σε CAD που κοινοποιήθηκαν από το 91Mobiles.

Smartphones Apple iOS iPhone 13

iOS 17.2: Φέρνει ασύρματη φόρτιση 15W στα iPhone 13 και 14

Η Apple πρόκειται να προσθέσει “υποστήριξη φορτιστή Qi2 για όλα τα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 14” με την ενημέρωση iOS 17.2. 

Smartphones Apple iPhone iPhone 14

iPhone SE 4: Concept render βίντεο αποκαλύπτει Action Button και 48MP κάμερα

Το πολυσυζητημένο iPhone SE 4 αναμένεται να μοιάζει με το iPhone 14 με μια πολύ σημαντική διαφορά, την πίσω κάμερα που θα διαθέτει.

Smartphones Apple featured iFixit

iPhone 14: Το iFixit υποβιβάζει την βαθμολογία επισκευασιμότητας σε 4/10

Την περασμένη χρονιά, μετά την κυκλοφορία του iPhone 14, το iFixit έδωσε στη συσκευή βαθμολογία επισκευασιμότητας 7/10.