Οι έφηβοι πιστεύουν ότι τα Android είναι για ηλικιωμένους και γονείς

Android, Οι έφηβοι πιστεύουν ότι τα Android είναι για ηλικιωμένους και γονείς

Η εφημερίδα Wall Street Journal αναλύει σε άρθρο της το πως οι περισσότεροι έφηβοι σήμερα βλέπουν τις συσκευές Android ως παλιά τεχνολογία.

Χαρακτηριστικά, ένας 20χρονος δημιουργός περιεχομένου με το όνομα Abdoul Chamberlain δημοσίευσε ένα βίντεο τον Απρίλιο που έλεγε: “Μου λες το 2023, έχεις ακόμα ένα ‘Droid; Πρέπει να είσαι τουλάχιστον 50 ετών .” Το ‘Droid brand είχε χρησιμοποιηθεί από τη Motorola για τις πρώτες συσκευές Android της και το πρώτο Motorola Droid, που κυκλοφόρησε το 2009, θεωρείται ευρέως ως ο πρώτος πραγματικός challenger του iPhone στις ΗΠΑ.

Το βίντεο του Chamberlain αποκαλούσε τα τηλέφωνα Android ως το είδος που θα είχαν μόνο οι γονείς. Παρόλο που οι χρήστες Android επισημαίνουν ότι υπάρχουν μοντέλα Android που έχουν καλύτερες κάμερες και διάρκεια μπαταρίας από το iPhone, ο Chamberlain δε δείχνει να τους ακούει.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, στο γυμνάσιο οι χρήστες Android γίνονται αντικείμενο χλευασμού, καθώς άλλοι μαθητές τους λένε άφραγκους και μεσαιωνικούς.

Και όταν ένας χρήστης Android συμμετέχει σε μια συνομιλία με χρήστες iOS στο iMessage, όλες οι λειτουργίες που είναι διαθέσιμες όταν ολόκληρη η ομάδα χρησιμοποιεί ένα iPhone, συμπεριλαμβανομένων εικόνων υψηλότερης ποιότητας, αποδείξεων ανάγνωσης, ενδείξεων πληκτρολόγησης, κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο και άλλα, όλα εξαφανίζονται. Και τα κείμενα που πληκτρολογεί ο χρήστης Android σε μια ομάδα εμφανίζονται σε ένα πράσινο συννεφάκι κειμένου.

Σύμφωνα με το Statcounter, στις ΗΠΑ το iOS προηγείται του Android με περιθώριο 57% έως 42%. Μια μελέτη σε 7.100 εφήβους που διεξήχθη πέρυσι από την αμερικανική εταιρεία επενδύσεων Piper Sandler διαπίστωσε ότι το 87% των εφήβων είναι κάτοχοι iPhone και το ίδιο ποσοστό εφήβων σχεδιάζει να αγοράσει ένα άλλο iPhone όταν έρθει η ώρα να αντικαταστήσουν την τρέχουσα συσκευή τους. Η εμμονή με τα iPhone επικρατεί μόνο στις ΗΠΑ, καθώς παγκοσμίως το Android κατέχει το κορυφαίο ποσοστό 71% της παγκόσμιας πίτας smartphone σε σύγκριση με το 28% για το iOS.

 

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μάκης

Να σου πω ένα μυστικό αγορίνα μου (Abdoul Chamberlain) όντας κάτοχος S23 Ultra, και άρα χρήστης Android Smartphone!

Που και που ρε man, και ειδικά στην ηλικία που είσαι, (στα 20 σου) καλό θα είναι να κάνεις και παρέα με κορίτσια………καλό θα σου κάνει!!
Γιατί καλό και χρυσό το You Tube, αλλά θέλει και λίγο ρέγουλο το πράμα.

ΚΝ

Χαχα τι θα ακούσουμε ακόμα. Πόσο διαφήμιση του ios που σίγουρα ένα καλό λειτουργικό …αλλά σίγουρα κατώτερο σε δυνατότητες απo το android.
iPhone απλά έχουν γίνει σαν κοσμήματα …..& αν και υστερούν στα αντίστοιχα χρήματα με άλλες εταιρείες προϊόντα. Επίσης, σε επαγγελματικό επίπεδο υστερούν πχ δεν μπορείς να έχεις εύκολα 2 γραμμές κάτι απλό για Samsung, πχ δεν μπορείς να έχεις 3 viper ξεχωριστά στο ίδιο κινητό ή 2 Instagram κτλ σημαντικό για έναν επαγγελματία.
Αντίθετα η apple πράγματι είναι ανταγωνιστική στα tablet & υπολογιστές για το μέσο χρήστη. Παράδοξο ενώ πουλάει υπερβολικά ακριβά τα τεφωνα με περιορισμένες δυνατότητες.

Chris_BMW

Το θέμα είναι πως το iOS σε παγκόσμιο επίπεδο σχεδόν τριπλασίασε τα ποσοστά του σε σχέση με
το android και είναι θέμα χρόνου να το φτάσει σε 50/50..

Ιωάννης jb

Απο το 75% – 22% πριν 5 χρόνια.. Εχουμε φτάσει στο 70% – 28% σήμερα!
Επίσημα στοιχεία σοβαρών εταιρειών που κάνουν μετρήσεις!
Οντως εχουμε αξιοσημείωτη άνοδος του iOS το οποίο πάντα έπαιζε στο 20-25%
Ακομα και στο μακρινό 2013 10 ολόκληρα χρόνια πριν τόσο είχε! περίπου 25%
Τοτε το android Ποσο είχε; Ξέρεις; Να σου πω εγώ;
35%
Δλδ δέκα χρόνια μετά η σαπιομηλια χαίρεται που πλησιάζει το 30%
Το android που υπερδιπλασίασε το ποσοστό του τη πρέπει να κάνει;
Η σαπιομηλια δεν πουλάει φούμαρα όσο περναν τα χρόνια για καλύτερη υποστήριξη;
Που συνεπάγεται μεγαλύτερη ζωή της συσκευής; Αυτά δε λέτε;
Αρα και περισσότερες συσκευές που λειτουργούν εκεί έξω με iOS..
Βαλτε μυαλό κάποια στιγμή!
Το έχετε τερματίσει το οπαδιλικη..
άκου εκεί 50 50 το android με το iOS!

Άκου Αμντούλ

Κάτι μου λέει πως το IQ του Abdul είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Αδυνατεί να καταλάβει πόσο κλεψιά είναι τα iphones με το απαρχαιωμένο design για τον υπόλοιπο κόσμο. Οι υπόλοιπες εταιρίες έχουν waterfall QHD οθόνες και το iphone διατηρεί το nodge στην οθόνη εν έτη 2023. Θα μου πεις “φοβερό λειτουργικό” θα σου πω “ούτε καν”.. προτιμώ και εκεί το android γιατί είναι πιο εύκολα παραμετροποίησιμο και άρα δεν το βαριέμαι. Δεν θα έπαιρνα το iphone..είναι για όσους θέλουν υπεραπλουστευμενα πράγματα.

Σόρον

Ο καθένας βιώνει την “ολοκλήρωση” όπως νομίζει/μπορεί/αντέχει/θέλει.
Προσωπικά πέταξα το android και λυτρώθηκα.
Macbook, mac mini, ipad (και τα 3 μεγέθη) και φυσικά iphone + watch + airpods.
6000 ευρώ; Ε δεν μπορεί να τα έχει κ ο καθένας.
Μια χαρά τα λέει ο φίλος αμπ

Sonyman

Να τα χαίρεσαι αδερφέ. Για να λυτρώθηκες, σημαίνει ότι δεν μπορούσες/ήξερες/βαριόσουνα να το χρησιμοποιήσεις και εγώ σε αντιστοιχες καταστάσεις, μήλο προτείνω σε όποιον τα βρίσκει σκούρα. Επίσης, και εγώ έχω να τα πάρω όχι σε όλα τα μεγέθη αλλά και σε όλα τα χρώματα επίσης. Προτιμώ να ξοδεύω τα λεφτά μου εκεί που πιάνουν τόπο όμως.

Σόρον

Πάντως είναι αξιοσημείωτος ο τρόπος που απαντάνε όσοι είναι υπέρ ios, σε αντίθεση με τους οπαδούς του android.
Επιθετικότητα θα την χαρακτήριζα στο ελάχιστο. Και αυτή απαντάει από μόνη της!!

Sonyman

Οχι. Απλά ο καθένας ίσως θέλει να νοιώθει καλά για τον λόγο που τρώει μακαρονια 6 μήνες ή έβαλε 5 χρόνια δοσεις για να πάρει το καινούριο flagship απλά για μόστρα στην καφετέρια…

Δημητρης

Μαλλον η νεολαια ξεχειλιζει απο χρημα και δεν ξερει τι να το κανει. Πετανε τα λεφτα σε πανακριβα κινητα και μετα δεν εχουν φραγκο. Τι να πω

Σάββας

Χαρακτηριστικά, ένας 20χρονος δημιουργός περιεχομένου με το όνομα Abdoul Chamberlain δημοσίευσε ένα βίντεο τον Απρίλιο που έλεγε: “Μου λες το 2023, έχεις ακόμα ένα ‘Droid; Πρέπει να είσαι τουλάχιστον 50 ετών .” Το ‘Droid brand είχε χρησιμοποιηθεί από τη Motorola για τις πρώτες συσκευές Android της και το πρώτο Motorola Droid, που κυκλοφόρησε το 2009, θεωρείται ευρέως ως ο πρώτος πραγματικός challenger του iPhone στις ΗΠΑ.

Ενώ το iOS που ξεκίνησε το 2007 δεν είναι αρχαίο; Τι επιχείρημα ότι να ναι αυτό;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Software Android Chrome featured

Ψεύτικο Chrome update για Android εγκαθιστά trojan με πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές

Οι χρήστες Android να προσέχουν για μια ψεύτικη ενημέρωση του Google Chrome που τους εξαπατά να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό trojan.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.