Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ εφαρμόζουν μέτρα εναντίον των hackers

, Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ εφαρμόζουν μέτρα εναντίον των hackers

H T-Mobile και άλλοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στις ΗΠΑ θέλουν να σταματήσουν τα κενά ασφαλείας των SMS που εκμεταλλεύονται οι hackers. Η κακόβουλη χρήση και αποστολή μηνυμάτων SMS αλλού από τους hackers θεωρείται αρκετά διαδεδομένη στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Οι αλλαγές που προωθούν οι μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στις ΗΠΑ, όπως είναι οι Verizon, T-Mobile και η AT&T έχει ως στόχο την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο στέλνονται τα μηνύματα από τον αποστολέα στον παραλήπτη. Σε πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί η κακόβουλη χρήση των μηνυμάτων αυτών από τους hackers προκειμένου να μπορούν να υποκλέψουν στοιχεία λογαριασμών social media.

Πρόσφατα, το Motherboard αποκάλυψε πόσο εύκολο είναι να το κάνει κάποιος αυτό, αφού πλήρωσε μόλις 16 δολάρια σε έναν hacker για να προωθήσει αλλού ένα μήνυμα κειμένου, να αντλήσει ευαίσθητες πληροφορίες από αυτό και να μπορέσει να μπει σε λογαριασμούς social media. Τα εργαλεία που χρησιμοποίησε ο hacker ήταν τα ίδια που χρησιμοποιεί η εταιρεία Sakari, η οποία και αναλαμβάνει υπηρεσίες μαζικής προώθησης μηνυμάτων κειμένου.

Ο πρώτος πάροχος στις ΗΠΑ που ανέλαβε δράση είναι η T-Mobile με σκοπό να σταματήσει αυτόν τον τρόπο υποκλοπής δεδομένων από τους συνδρομητές των υπηρεσιών της. Εντός περιόδου τριών μηνών το πολύ αναμένεται να γίνει κοινός τόπος η διόρθωση του κενού ασφαλείας από όλους τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Από τις 30 Ιουνίου 2021 και έπειτα θα τεθεί σε εφαρμογή η πρωτοβουλία TRACED στις ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να ενισχύσει τα πρωτόκολλα STIR/SHAKEN που έχουν ως στόχο τους την τοποθέτηση metadata σε κλήσεις και μηνύματα, έτσι ώστε να μην μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή η τακτική των hackers να αποκρύπτουν την πηγή ενός μηνύματος ή μίας κλήσης.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Hackers

O ΔΕΣΦΑ δέχθηκε κυβερνοεπίθεση, προσπάθειες ανάκτησης κανονικής λειτουργίας

O ΔΕΣΦΑ δέχθηκε κυβερνοεπίθεση σε μέρος της υποδομής πληροφορικής του από κυβερνοεγκληματίες που προσπάθησαν να έχουν παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία.

Internet Hackers

Οι ΗΠΑ κλείνουν το Raidforums, ένα από τα πιο γνωστά hacking site

Ο 21χρονος admin Diogo Santos Coelho συλλαμβάνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατηγορείται για 6 εγκληματικές ενέργειες. Στο Raidforums διάφοροι χάκερς αντάλλαζαν σημαντικές κλεμμένες πληροφορίες.

Internet Facebook Apple Hackers

Apple και Facebook εξαπατήθηκαν και έδωσαν προσωπικά δεδομένα σε hackers

Στα μέσα του 2021 το Facebook και η Apple έδωσαν προσωπικά δεδομένα χρηστών τους σε hackers που παρουσιάστηκαν ως Αστυνομικές Αρχές.

Internet Microsoft Hackers

Hackers χτυπούν την Microsoft και διαρρέουν 37GB δεδομένων

Μία ομάδα hackers χτύπησε την Microsoft και διέρρευσε 37 GB από τον πηγαίο κώδικα από την μηχανή αναζήτησης Bing και από την Cortana.