Οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν smartphone με τετραπλή κάμερα

κάμερα, Οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν smartphone με τετραπλή κάμερα

Φαίνεται πως το trend για το 2020 είναι η τετραπλή κάμερα στα smartphone, με τους καταναλωτές να τα προτιμούν έναντι λιγότερων αισθητήρων. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Omdia οι καταναλωτές πλέον αγοράζουν smartphones με τέσσερις αισθητήρες, με τις αποστολές να ξεπερνούν πλέον τις προτάσεις με τρεις ή λιγότερους αισθητήρες.

Το trend των τεσσάρων αισθητήρων ξεκίνησε στα τέλη του 2018, ενώ με το κλείσιμο του τρίτου τριμήνου του 2020 βλέπουμε πως όλοι οι καταναλωτές έχουν στραφεί σε αυτή τη λύση. Βέβαια, το να έχει κάποιος πολλαπλούς αισθητήρες στην κάμερα του smartphone του έχει και πρακτικό όφελος, καθώς η ίδια κάμερα μπορεί να έχει διαφορετικές χρήσεις, χωρίς να χάνεται η ποιότητα.

κάμερα, Οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν smartphone με τετραπλή κάμερα

Στο τρίτο τρίμηνο του 2020 σχεδόν το 60% όλων των αποστολών smartphone είχε τετραπλή κάμερα, με την Realme να είναι η μοναδική που δε διαθέτει ούτε μία πρόταση με μονή κάμερα. Από την άλλη, η Apple με το iPhone SE 2020 κρατάει σχεδόν μόνη της την αγορά των smartphone με μία κάμερα, με τις εξαιρετικές πωλήσεις της συσκευής.

κάμερα, Οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν smartphone με τετραπλή κάμερα

Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, πλέον όλες οι εταιρείες στη mid-range κατηγορία χρησιμοποιούν τετραπλό σύστημα κάμερας, δύο εκ των οποίων, macro και depth, θεωρούνται από πολλούς αχρείαστες. Οπότε, ακόμα και αν κάποιος δε θέλει τέσσερις αισθητήρες, δύσκολα θα βρει κάποια αντίστοιχη πρόταση.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Δυστυχώς αρκετός κόσμος νομίζει ότι χρησιμοποιούνται και οι 4 κάμερες μαζί και πως τάχαμ έτσι θα βγάζουν καλύτερες φωτογραφίες…
Σε λίγο ο κόσμος θα νομίζει ότι μια 10πλη κάμερα θα τραβάει καλύτερα κι από επαγγελματική DSLR….

Last edited 3 years πριν by KnightRider
Γιωργος

Οντως βλεπω πολλες φορες ερωτησεις… Αφου εχει τετραπλη πως γινεται ν βγαζει χειροτερη απο τ αλλο π εχει τριπλη πχ… Αλλα νταξει τι να πεις.

Μάκης

«Αυτό ακριβώς!»

Εδώ ρε παιδία μιλάμε ότι το 85% που αγοράζει smartphone σήμερα, ανάθεμα και ΑΝ ξέρει πως να δουλέψει σωστά το ίδιο το smartphone, πόσο μάλλον δλδ να καταλάβει το γιατί ένας τετραπλός αισθητήρας βγάζει κατώτερες φωτογραφίες απο μια τριπλή η και διπλή ακόμα κάμερα…………………………..τι κουβεντιάζουμε τώρα!!  

Nikos

Το γνωρίζουν και οι κατασκευαστές αυτό με αποτέλεσμα πολλά φτηνά κινεζοκινητα να βγαίνουν με 1 λειτουργική κάμερα και 2-3 ψεύτικες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.