Οι Snapdragon 632, 439, 429, ενισχύουν τη mid-range σειρά με AI, διπλή κάμερα και βελτιωμένα γραφικά

Λειτουργίες των smartphone που έχουν να κάνουν με την AI και την υποστήριξη για διπλή κάμερα βασίζονται στη δύναμη του επεξεργαστή και για αυτό το λόγο η Qualcomm παρουσίασε τους Snapdragon 632, 439 και 429, με σκοπό να φέρει τα χαρακτηριστικά αυτά στη mid-range κατηγορία.

Με την τεχνητή νοημοσύνη και τις διπλές κάμερες να εισέρχονται όλο και περισσότερο στην τεχνολογική μας καθημερινότητα, θα ήταν λίγο άδικο να μην ενσωματώνονται σε συσκευές που ανήκουν στη μεσαία κατηγορία, που η αγορά ενός τέτοιου smartphone δε θα απαιτεί την επένδυση μιας μικρής περιουσίας. Οι βελτιωμένες επιδόσεις των επεξεργαστών αυτών θα βοηθήσουν στη λειτουργία της AI σχετικά με την αναγνώριση της σκηνής που γίνεται η λήψη αλλά και στην αναγνώριση αντικειμένων έτσι ώστε οι ρυθμίσεις της κάμερας να προσαρμόζονται ανάλογα με το αντικείμενο που φωτογραφίζεται.

Επιπλέον, οι Snapdragon 632, 439 και 429 θα μπορούν να διαχειριστούν κάμερες με περισσότερα megapixel αλλά και κάμερες με διπλούς φακούς που θα μπορούν να αποδώσουν φωτογραφίες με βάθος πεδίου ανώτερης ποιότητας. Για παράδειγμα, ο Snapdragon 632 θα υποστηρίζει φακό μέχρι και 24MP ή διπλή κάμερα της οποίας ο κάθε φακός θα είναι ανάλυσης 13MP.

Έπίσης, ο Snapdragon 439 μπορεί να υποστηρίξει μονή κάμερα στα 21MP ή κάμερα με διπλό φακό στα 8MP, ενώ ο Snapdragon 429 μέχρι 16MP σε μονή κάμερα ή διπλή κάμερα με φακούς στα 8MP. Πέραν του τομέα των καμερών, οι νέοι Snapdragon φέρνουν βελτιώσεις και στον τομέα των γραφικών με τις Adreno 506, 505 και 504 να βελτιώνουν το οπτικό αποτέλεσμα για τους λάτρεις των video games στα smartphone.

Τέλος, βελτίωση αναμένεται και στο κομμάτι της συνδεσιμότητας με τα X9 και X6 modem να προσφέρουν πιο γρήγορη LTE σύνδεση. Οι νέοι Snapdragon αναμένονται να εμφανιστούν σε smartphones μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 και λόγω της συμβατότητας με άλλες πλατφόρμες όπως τους Snapdragon 626, 625 και 450, οι κατασκευαστές δε θα έχουν κανένα πρόβλημα στο να τα ενσωματώσουν στα smartphone που θα κυκλοφορήσουν με τους Snapdragon 632, 439 και 429.

qualcomm snapdragon 632 439 429 ai διπλή κάμερα, Οι Snapdragon 632, 439, 429, ενισχύουν τη mid-range σειρά με AI, διπλή κάμερα και βελτιωμένα γραφικά

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lneam

Μακαρι να υπηρχε απο τους κατασκευαστες ιδια προσπαθεια βελτιωσεις και σε αλλα θεματα στα smartphone, οπως η μεταβαση σε θυρες USB type C 3.0 σε ολες τις κατηγοριες τιμων, η βελτιωση του δεκτη πλοηγησης (π.χ. Galileo), η αυξηση της ενεργειας των μπαταριων στο ιδιο μεγεθος, η ευκολια επισκευης με την διαθεση ανταλακτικων στην λιανικη ή ακομα και η ευκολια επισκευης απο την ιδια την συσκευη (old NOKIA), κτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».