OLED οθόνη που “δε σπάει” ανέπτυξε η Samsung Display

Η Samsung Display ανακοίνωσε ότι η OLED οθόνη που ανέπτυξε, της οποίας το χαρακτηριστικό είναι ότι “δε σπάει”, πιστοποιήθηκε από την εταιρεία Underwriters Laboratories που ανήκει στην Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας του Τμήματος Εργασίας των ΗΠΑ και πήρε έγκριση για τη χρήση της σε smartphones και άλλες συσκευές.

Η συγκεκριμένη οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε smartphones, οθόνες στην κονσόλα των αυτοκινήτων, φορητές συσκευές του στρατού, φορητές video game consoles αλλά και tablets. Το χαρακτηριστικό αυτής της οθόνης, σύμφωνα με τη Samsung Display, είναι ότι η OLED οθόνη είναι εύκαμπτη και διαθέτει ένα άθραυστο στρώμα με ειδική επικάλυψη κολλημένο σε αυτήν έτσι ώστε να μη σπάει, τη στιγμή που οι τωρινές οθόνες διαθέτουν γυάλινο κάλυμμα το οποίο σπάει μετά από πτώσεις.

Σύμφωνα με το Hojung Kim, Γενικό Διευθυντή της ομάδας επικοινωνίας της Samsung Display, η οθόνη είναι κατάλληλη για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές όχι μόνο επειδή διαθέτει χαρακτηριστικά που την κάνουν “άθραυστη” αλλά επειδή είναι ελαφριά και διαθέτει χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του γυαλιού.

Τέλος, η εταιρεία Underwriters Laboratories αναφέρει ότι η OLED οθόνη που “δε σπάει” πέρασε δοκιμές αντοχής οι οποίες βασίζονται σε στρατιωτικά standard από το Υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α. Πιο συγκεκριμένα, οι δοκιμές περιελάμβαναν 26 πετυχημένες πτώσεις από τα 1.20 μέτρα, σε υψηλές και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με την οθόνη να λειτουργεί φυσιολογικά χωρίς να παρουσιάζει φθορές στην μπροστινή και τις πλαϊνές πλευρές της. Εντυπωσιακό είναι επίσης πως ακόμα και μετά από πτώση από τα 1.80 μέτρα, υψηλότερα από τα standard του στρατού των Η.Π.Α, η οθόνη συνέχισε να λειτουργεί φυσικολογικά χωρίς ίχνη φθοράς.

samsung display oled οθόνη δε σπάει πιστοποίηση ηπα, OLED οθόνη που “δε σπάει” ανέπτυξε η Samsung Display

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lneam

1. υπαρχει καποια αποδειξη πως αυτο το προιον εχει προστασια απο τις γρατζουνιες ? (πχ κλειδια)
2. η δοκιμη εγινε με σβηστη την οθονη. Γιατι αραγε ? πως θα δουμε εαν ολα λειτουργουν σωστα ?
3. δηλαδη τωρα θα κλεισει η Corning Glass ?

Andreas

Ναι μωρε,τι να τις κανεις τις δοκιμες με στρατιωτικα στανταρς που αναφερει η Underwriters Laboratories που ανηκει στο κρατος των ΗΠΑ? Ο @Ineam θελει να του σταλουν οι κασετες με το αποδεικτικο υλικο απο τις καμερες.Τι? Δεν γινεται? Ε,τοτε κυριοι λετε παραμυθια.Σε τα μας τωρα?

lneam

Οι ειρωνείες σε προσωπικο επιπεδο δεν τιμουν αυτους που τις γραφουν (ποστ 2), ουτε αυτους που εκπροσωπουν αυτο το site και υποτιθεται παρακολουθουν τα μηνυματα.

Κώστας Βλαχάκης

Ineam, αν δεν ικανοποίησε από την διαχείριση του site τοτε μην το παρακολουθείς.

mech.al.

Την τελευταία φορά που βγήκε shattershield οθόνη τελείωσε κάπως άδοξα την καριέρα της. Αν είναι παρόμοιας λογικής, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Ο λόγος για το Ζ2 force που ακόμα και με νύχι γέμιζε γρατσουνιές επειδή ήταν από στρώσεις πλαστικού… Μετά το Ζ1 force η Motorola ακύρωσε το σέρβις για αλλαγή της επάνω στρώσης και δεν γινόταν αλλαγή στο Ζ2, με το αποτέλεσμα που μπορείτε να δείτε στα βίντεο του YouTube για το πώς κατέληγε (μη το χαρακτηρίσω τώρα)… Αν είναι να βάζεις παλι tempered glass επειδή γρατσουνιέται, τζάμπα η αθραθστη οθόνη.

Agnostos13

Ότι δεν χαράσεται εύκολα…σπάει εύκολα και ότι δεν σπάει εύκολα…χαράσεται εύκολα!

Tsagarogiorgis

Lg km 900 arena ..οθόνη ορυκτός κρύσταλλος ..έβαζα πρόκες στο τοίχο χτυπώντας με το κινητό ..μου είχε φύγει 2 φορές από την τσέπη ενώ οδηγούσα με 90χιλ..προσπαθούσα να το χαραξω με κλειδιά και πάλι τίποτα …

NikosAr

@ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ +
Χαχαχα … έτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.