OnePlus 12: Επίσημο με τεράστια μπαταρία, Snapdragon 8 Gen 3 και βελτιωμένες κάμερες

OnePlus 12, OnePlus 12: Επίσημο με τεράστια μπαταρία, Snapdragon 8 Gen 3 και βελτιωμένες κάμερες

Επίσημο έγινε το OnePlus 12 στην Κίνα και το πακέτο που προσφέρει είναι πολύ δυνατό, ικανό να ανταγωνιστεί ναυαρχίδες της Apple και της Samsung.

To smartphone έρχεται με μια πραγματικά τεράστια μπαταρία, μία από τις μεγαλύτερες σε τηλέφωνο ναυαρχίδα, εξαιρουμένων των συσκευών προορισμένων για gaming. Πρόκειται για μια κυψέλη 5.400 mAh που υποστηρίζει ενσύρματη γρήγορη φόρτιση 100 W και ασύρματη φόρτιση 50 W.

Το σύστημα της κάμερας είναι εντυπωσιακό και έχουμε δει μάλιστα και δείγματά της, τα οποία κυκλοφόρησε η OnePlus. Το αστέρι της παράστασης είναι ο νέος αισθητήρας εικόνας Sony Lytia LYT-808 κάτω από τον κύριο φακό. Είναι ένας αισθητήρας 50MP που χρησιμοποιεί την τεχνολογία pixel τρανζίστορ διπλής στρώσης της Sony που πρωτοεμφανίστηκε με το Exmor T στο Sony Xperia 1 Mark V. Αυτός ο αισθητήρας βρίσκεται κάτω από φακό πλάτους 23 mm με διάφραγμα f/1,6. Από πλευράς ΑΙ έχουμε το νέο Super Light and Shadow Engine.

OnePlus 12, OnePlus 12: Επίσημο με τεράστια μπαταρία, Snapdragon 8 Gen 3 και βελτιωμένες κάμερες

Ο τηλεφακός χρησιμοποιεί τον μεγάλο αισθητήρα OmniVision OV64B 64MP, που είναι τοποθετημένος κάτω από ένα σύστημα φακών περισκοπίου με δυνατότητα οπτικού ζουμ 3x. Μαζί με το 2x crop χωρίς απώλειες από τον μεγάλο αισθητήρα, έχουμε το αντίστοιχο οπτικό ζουμ 6x από αυτήν την κάμερα.

Η ultrawide είναι μια αρκετά τυπική επιλογή με αισθητήρα Sony IMX581 κάτω από φακό διαφράγματος f/2.2 με ισοδύναμο εστιακό μήκος 14 mm.

Το OnePlus 12 διαθέτει μια οθόνη OLED που έχει αναπτυχθεί από κοινού από την ΟnePlus και την κινεζική ΒΟΕ. Το ίδιο το πάνελ είναι 2K, ενώ πιστεύεται ότι είναι OLED 6,82 ιντσών 1-120 Hz με μέγιστη φωτεινότητα 4.500 nits. Εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό καθώς αυτό δεν επιβεβαιώθηκε με την παρουσίαση, επομένως πρέπει να περιμένουμε.

Aκόμα, το OnePlus 12 διαθέτει το πιο πρόσφατο chipset της Qualcomm, το Snapdragon 8 Gen 3, σε συνδυασμό με έναν ενδιαφέρον σύστημα ψύξης. Το σύστημα αυτό αποτελείται από έναν μεγάλο θάλαμο ατμών και μια δομή διάχυσης θερμότητας διπλού κύκλου. Αυτή ο ομάδα πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα AnTuTu που έγινε ποτέ.

OnePlus 12, OnePlus 12: Επίσημο με τεράστια μπαταρία, Snapdragon 8 Gen 3 και βελτιωμένες κάμερες

Υπάρχει επίσης μια επιλογή μνήμης RAM 24 GB, χάρη στο νέο τσιπ 24 GB LPDDR5X που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Hynix. Οι διαμορφώσεις μνήμης ξεκινούν από 16/256 GB και φτάνουν μέχρι τα προαναφερθέντα 24 GB μνήμης RAM, σε συνδυασμό με 1 TB αποθηκευτικού χώρου.

Eπίσης, το smartphone υποστηρίζει 5G, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4, NFC, VoLTE, Dolby Atmos και spatial audio. Έχει διπλά στερεοφωνικά ηχεία, X-axis Bionic Turbo motor και πιστοποίηση IP65. Τρέχει Android 14 (ColorOS στην Κίνα, OxygenOS στην παγκόσμια έκδοση). Στο κουτί λιανικής περιλαμβάνεται ο φορτιστής SUPERVOOC 100W.

Το OnePlus 12 είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία στην Κίνα και θα φτάσει στα καταστήματα στις 11 Δεκεμβρίου. Το βασικό μοντέλο 12/256 GB ξεκινά από 4.299 CNY (περίπου 600 $ ή 560 ευρώ), η έκδοση 16/512 GB θα πωλείται στα 4.799 CNY (~ 680 $ ή 625 ευρώ) , η έκδοση 16GB/1TB θα είναι 5.299 CNY (~750 $ ή 690 ευρώ) και το κορυφαίο μοντέλο με 24GB RAM και 1TB αποθηκευτικού χώρου θα κοστίζει 5.799 CNY (~820 $ ή ~755€).

Το OnePlus 12 θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στις αρχές του 2024.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gio

600 ευρώ και εδώ θα έρθει 1000….

Νικος

Εννοείται αυτό , είναι εντελώς φυσικό τα 300 400 ευρώ πανω από Αμερική εδώ στην κλεφτοαγορα που ζούμε και την έχουμε πατήσει άσχημα δυστυχώς ¡¡

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Internet AI Apple featured

Μεγάλες αλλαγές στο Safari από την Apple με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη και στο Safari μέσα σε αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.